Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×

Marknadsföring i Tyskland

Tyskland är Europas största resemarknad och här konkurrerar stora varumärken inom resor om uppmärksamheten. Tyskarna älskar Sverige och de flesta associationer till landet är väldigt positiva. Potentialen bedöms som mycket stor och kännedomen behöver konverteras till intresse och köp.

Marknadsföringen i Tyskland lyfter fram resmålet Sverige som överraskande och modernt utan att tappa fokus på ”Sverigeklassikern”, det vill säga en rundresa för att uppleva kulturen och naturen. Den svenska naturen har en oförändrat stark attraktionskraft och man vill koppla av och uppleva nya städer och platser. Många efterfrågar en mix under sin semester: lättillgängliga naturupplevelser, klassisk svensk idyll samt spännande kultur- och livsstilsupplevelser.

”Resenärer från Tyskland skulle vara besvikna om de inte upplevde den förväntade, idylliska svenska landsbygden, men är samtidigt väldigt nyfikna och öppna för nyheter inom kultur, livsstil, design och mat.”

Tyskland är Sveriges andra största exportmarknad med över 3 miljoner övernattningar 2018, tätt efter Norge. I landet finns den största gruppen av resenärer som vill besöka Sverige på semester, 25,2 miljoner människor. Reseledet med researrangörer, resebyråer och andra som hjälper kunder att planera och boka sin semester är starkt. Det finns goda transportmöjligheter mellan (norra) Tyskland och Sverige.

En central del av marknadsföringen i Tyskland är partnerskapet RESA, ett unikt samarbete mellan researrangörer och svenska regionala turistorganisationer. Samarbetet inkluderar bland annat produktutveckling, kunskapsöverföring och marknadsföring av resor, ofta rundresor, i Sverige.

Under 2019 ska partnerskapet RESA knytas tätare till övriga marknadsföringsinitiativ på tyska marknaden för att skapa synergieffekter i marknadsföringen direkt mot resenärerna.

Visit Swedens globala marknadsföring inom natur, design och måltidsupplevelser förstärks på den tyska marknaden med marknadsaktiviteter som PR, digital kommunikation och events tillsammans med partners från besöksnäringen och andra branscher. I Tyskland finns också starka samarbeten med strategiska partners med stor räckvidd, som IKEA och Volvo.

I Tyskland jobbar Visit Sweden främst med teman som natur, ”soft adventure”, svensk livsstil, traditioner, kultur, design, mat och rundresor.

Vem kan delta i marknadsföringen? Destinationer och regionala turistorganisationer.
Boendeanläggningar, aktivitetsföretag och andra kommersiella aktörer kan delta via sin destination eller regionala turistorganisation.

Kontakt: Visit Swedens partneransvariga
Prisuppgift: kontakta Visit Sweden

Aktiviteter inom reseled på tyskspråkiga marknader

Samarbete med reseledet: Match making

Läs mer om hur du kan delta i vårt samarbete med reseledet i Tyskland, Österrike och Schweiz för att matcha utbudet i Sverige med rätt researrangör.

Match making

Samarbete med reseledet: Gemensam marknadsföring

Läs mer om hur du kan vara med i marknadsföringen tillsammans med reseledet i Tyskland, Österrike och Schweiz.

Gemensam marknadsföring

Samarbete med reseledet: Digital produktkatalog

Läs mer om hur dina produkter kan ta plats på Visit Swedens digitala plattform för reseledet, där de blir tillgängliga och bokningsbara.

Digital produktkatalog

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.