Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×

Marknadsföring i USA

USA är Sveriges största utomeuropeiska exportmarknad i en kraftig tillväxt. Sverige uppfattas som modernt, progressivt och naturskönt. Svenskarna anses ha en naturlig och hälsosam livsstil och en kultur man gärna vill ta del av. Den generella bilden av Sverige i USA är positiv men kännedomen om Sverige som destination är förhållandevis låg.

För amerikaner har destinationen Sverige ett utbud och en position som ligger rätt i tiden. Sverige har mycket att erbjuda amerikanska turister och destinationen anses säker och lätt att ta sig runt i.

Landet är stort och en relativt låg andel av befolkningen reser utomlands på semester. Därför är det viktigt att identifiera rätt kanaler för att nå Sverigeintresserade resenärer. Medielandskapet i USA är stort, komplext och väletablerat med många stora och globala aktörer.

Nya flyglinjer har ökat tillgängligheten till storstäderna i Sverige från flera städer i USA.

2018 hade Sverige nästan 866 000 kommersiella övernattningar från USA. Landet är Sveriges största utomeuropeiska marknad och den totalt femte största bland alla utlandsmarknader.

Under 2019 fortsätter Visit Sweden med marknadsföring som ska öka kännedomen och väcka intresse för Sverige under hela året. Det sker främst inom våra satsningar inom design, måltid och natur. Satsningarna förstärks på den amerikanska marknaden med marknadsaktiviteter som PR, digital kommunikation och events tillsammans med partners från besöksnäringen och andra branscher.

I USA lägger Visit Sweden stort fokus på reseledet med researrangörer och andra aktörer som har kontakt med resenärer som vill boka sin nästa semester.

I USA jobbar Visit Sweden främst med teman som natur, skärgård, svensk livsstil, kultur, traditioner, design, mat och kulinariska upplevelser, rundresa i Skandinavien.

Vem kan delta i marknadsföringen? Regionala turistorganisationer och destinationer. Boendeanläggningar, aktivitetsföretag och andra kommersiella aktörer kan delta via sin destination eller regionala turistorganisation.

Kontakt: Visit Swedens partneransvariga

Prisuppgift: kontakta Visit Sweden

Aktiviteter inom reseled i USA

Samarbete med reseledet: Match making

Läs mer om hur du kan delta i vårt samarbete med reseledet i USA för att matcha utbudet i Sverige med rätt researrangör.

Match making

Samarbete med reseledet: Digital produktkatalog

Läs mer om hur dina produkter kan ta plats på Visit Swedens digitala plattform för reseledet, där de blir tillgängliga och bokningsbara.

Digital produktkatalog

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.