Hoppa till innehåll

Scandinavian Roadshow Kina

Vägen till framgång på den kinesiska marknaden går via researrangörer och agenter. Många kinesiska resenärer vill boka sin resa via en kinesisk researrangör/resebyrå eller resekonsult till Skandinavien. Dessa resenärer är främst ute efter en paketerad semesterupplevelse och det är något som internationella researrangörer kan erbjuda dem tack vare deras expertis.
Senast uppdaterad:11 juni 2024

Återhämtningen av kinesiska gästnätter till Sverige har försiktigt börjat efter gruppreseförbudet hävdes förra året och Kina återigen gav grönt ljus för gruppresor till Sverige. Enligt prognoser från Oxford Economics beräknas kinesiska gästnätter till Sverige att vara tillbaka på 2019 års nivå 2025. Preliminära siffror från Tillväxtverket/SCB visar en ökning på 240 procent 2023 jämfört med 2022.

Även om återhämtningen tar tid, är den kinesiska marknadens potential mycket stor. Oxford Economics menar att Kina kommer vara en av de viktigaste tillväxtmarknaderna i världen framöver när det gäller turism. Några av resetrenderna som har noterats från den kinesiska marknaden handlar om intresset för familje-resor, små gruppresor men även vikten av förståelse för den kinesiska kulturen.

På Scandinavian Roadshow China har du chansen att lära dig mer om den kinesiska marknaden och kulturen samt att träffa utvalda och kvalitetssäkrade researrangörer och resebyråer med fokus på Skandinavien, som säljer privatresor till den kinesiska marknaden.

Visit Sweden arrangerar Scandinavian Roadshow tillsammans med Visit Denmark och Innovation Norway den sista veckan i oktober 2024. Genom att genomföra denna roadshow tillsammans med andra skandinaviska nationella turistorganisationer breddar Visit Sweden urvalet av researrangörer och agenter, vilket innebär att vi alla kan lära oss om varandras "köpare".

När?

28 oktober – 1 november 2024

Var?

Städer: Beijing, Chengdu och Shanghai.

Priser

38 000 SEK (exkl. moms) för ett bord och 1 mötesschema för upp till 2 personer från 1 företag.

Anmälan öppen till 30 juni.

Antal platser är begränsat.

För mer information

Dan Peng

Travel Trade Manager, China

[email protected]