Hoppa till innehåll

Always-on B2C

Visit Swedens uppdrag är att marknadsföra resmålet Sverige mot den globala resenären. Genom smart marknadsföring året runt bygger vi en positiv bild av resmålet som ökar efterfrågan att vilja resa hit. Varje dag arbetar Visit Sweden med att nå ut och öka intresset för Sverige som resmål, både via egna digitala kanaler samt genom att bearbeta och nå ut via relevanta medier.
Senast uppdaterad:17 april 2024

”Always on” i Visit Swedens digitala kanaler

Resenärer världen över är online. De vill inspireras, hämta information, boka och dela sina upplevelser när det passar dem.

Visit Sweden ansvarar för det digitala ”skyltfönstret” för hela resmålet Sverige genom våra olika webbplatser och sociala mediekanaler som är öppna dygnet runt, året om. Här möts potentiella konsumenter av berättelser och inspiration på olika språk och kan interagera direkt med Visit Sweden i olika sociala mediekanaler. Med berättelser, bilder och filmer lyfts resmålet Sverige fram som ett attraktivt, hållbart och innovativt resmål.

Med ett ständigt öppet och attraktivt "skyltfönster" för resmålet Sverige stärks möjligheterna ökar affärsmöjligheterna för svensk besöksnäring att resenärer väljer Sverige på nästa semester.

”Always on” genom medier på Visit Swedens fokusmarknader

Internationella, svenska och nordiska medier är mycket viktiga för att nå ut brett med inspiration om resmålet Sverige. Redaktioner över hela världen ger trovärdiga nyheter, tips och inspiration för läsare, tittare och lyssnare.

Visit Sweden arbetar dagligen med att bygga upp och utveckla relationer med journalister på våra fokusmarknader.

Genom att förstå och vara relevant arbetar Visit Sweden för att genom starka, kreativa nyhetsvinklar och långsiktiga relationer med journalister påverka bilden av resmålet Sverige.

Att positionera Sverige som en attraktiv och hållbar destination på en global marknad är avgörande för tillväxt i svensk turismnäring.

Visit Sweden genomför aktiviteter så som pressresor och löpande arbete med till exempel pressreleaser. Tipsa oss gärna om nyheter och om ni som region eller destination är intresserade av att ta emot journalister som vill besöka Sverige kontakta oss!