Our other websites:

Storbritannien

Britter reser till Sverige för att uppleva vårt kulturliv, äta traditionell svensk mat och shoppa. De tycker att det är kul att upptäcka lokala matmarknader och saluhallar. Över åtta av tio brittiska resenärer är intresserade av Sverige, det är över 6,6 miljoner människor. Men hur ser de på Sverige som semesterdestination?

Här presenteras den brittiska marknaden helt kort, dvs när har resenärer från Storbritannien lov och semester, hur långt har de kommit i digitaliseringen. Kompletteras med målgruppsdata över de brittiska resenärerna och vad de vill göra i Sverige på en potentiell Sverigeresa samt hur de söker information inför sin resa.

Kort_om_storbritannien.png
Artikel

Storbritannien 2022

Augusti 2022. Artikeln ger dig en överblick över Storbritannien som nation. Storbritanniens ekonomiska läge, helgdagar och semester samt hur långt de kommit i digitaliseringen.

den_brittiska_malgruppen.png
Artikel

Den brittiska målgruppen

April 2022. Artikeln fördjupar sig i den brittiska målgruppen, vilken potential de är för svenska turistmål samt vilka drivkrafter de har för att resa till Sverige. Vidare visar vi vad den brittiska resenären vill göra på en potentiell semesterresa i Sverige.

brittiska_resenarers_googlesokningar.png
Artikel

Brittiska resenärers Googlesökningar om Sverige

Mars 2023. Tittar vi enbart på Storbritannien så har reserelaterade sökningar på Google om Sverige ökat med +28 % 2022 jämfört med 2019 före pandemin. Storbritannien är vår fjärde största marknad.

Längd: 3.17 min.

Använd gärna filmen

Filmen finns att ladda ner här. Använd den gärna för att berätta om målgruppen i presentationer, på webbinarier eller i sociala medier. Här finns även en 15 sekunders trailer att använda fritt.

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.