Hoppa till innehåll
simon_paulin-having_a_drink-6622.jpg
Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se

Storbritannien

Här presenteras den brittiska marknaden, dvs när brittiska resenärer har lov och semester. Kompletteras med målgruppsdata över de brittiska resenärerna och vad de vill göra i Sverige på en potentiell Sverigeresa samt hur de söker information inför sin resa. Slutligen ges en kort introduktion till det brittiska medielandskapet och de brittiska resenärernas mediekonsumtion.

Vad är du intresserad av?

6,6 miljoner britter ser Sverige som en potentiell semesterdestination.

Fördjupningsartiklar:

Här presenteras den brittiska marknaden helt kort, dvs när har brittiska resenärer lov och semester, hur långt har de kommit i digitaliseringen. Kompletteras med målgruppsdata över de brittiska resenärerna och vad de vill göra i Sverige på en potentiell Sverigeresa samt hur de söker information inför sin resa. Slutligen ges en kort introduktion till det brittiska medielandskapet och de brittiska resenärernas mediekonsumtion.

 • En ikonbild föreställande en familj om tre.
  Artikel

  Kort om Storbritannien 2024

  Maj 2024. Artikeln ger dig en kort överblick över Storbritannien som nation. Vidare tas Storbritanniens ekonomiska läge upp med ekonomiska indikatorer, potential, helgdagar och semester samt hur långt de kommit i digitaliseringen och hur de bokar sina resor.

 • En ikonbild föreställande en person med resväska.
  Artikel

  Den brittiska målgruppen

  April 2022. Artikeln fördjupar sig i den brittiska målgruppen, vilken potential de är för svenska turistmål samt vilka drivkrafter de har för att resa till Sverige. Vidare visar vi vad den brittiska resenären vill göra på en potentiell semesterresa i Sverige.

 • En ikonbild föreställande en jordglob.
  Artikel

  Brittiska resenärers Googlesökningar om Sverige

  Mars 2024. Brittiska reserelaterade sökningar på Google om Sverige har ökat med +20% 2023 jämfört med 2019 före pandemin. Storbritannien är den sjätte största marknaden sett till volymsökningar på Sverige totalt sett. Läs mer om vad som trendar bland sökningarna.

 • En ikonbild föreställande en karta.
  Artikel

  Det brittiska medielandskapet och mediekonsumtionen

  November 2023. Artikeln ger en kort översikt över det brittiska medielandskapet och hur och var de brittiska resenärerna konsumerar media.

Bilden visar ett hav av svenska flaggor viftandes av en folkmassa.
Foto: Ola Ericson/imagebank.sweden.se

Testa dina kunskaper

Vad förknippar britter främst med landet Sverige?

Längd: 3.17 min.

Använd gärna filmen

Filmen finns att ladda ner här. Använd den gärna för att berätta om målgruppen i presentationer, på webbinarier eller i sociala medier. Här finns även en 15 sekunders trailer att använda fritt.