Hoppa till innehåll
simon_paulin-having_a_drink-6622.jpg
Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se

Storbritannien

Här presenteras den brittiska marknaden, dvs när brittiska resenärer har lov och semester. Kompletteras med målgruppsdata över de brittiska resenärerna och vad de vill göra i Sverige på en potentiell Sverigeresa samt hur de söker information inför sin resa. Slutligen ges en kort introduktion till det brittiska medielandskapet och de brittiska resenärernas mediekonsumtion.

Vad är du intresserad av?

6,6 miljoner britter ser Sverige som en potentiell semesterdestination.
 • En ikonbild föreställande en familj om tre.
  Artikel

  Kort om Storbritannien 2023

  Augusti 2023. Artikeln ger dig en överblick över Storbritannien som nation. Storbritanniens ekonomiska läge, helgdagar och semester samt hur långt de kommit i digitaliseringen.

 • En ikonbild föreställande en person med resväska.
  Artikel

  Den brittiska målgruppen

  April 2022. Artikeln fördjupar sig i den brittiska målgruppen, vilken potential de är för svenska turistmål samt vilka drivkrafter de har för att resa till Sverige. Vidare visar vi vad den brittiska resenären vill göra på en potentiell semesterresa i Sverige.

 • En ikonbild föreställande en jordglob.
  Artikel

  Brittiska resenärers Googlesökningar om Sverige

  Mars 2023. Tittar vi enbart på Storbritannien så har reserelaterade sökningar på Google om Sverige ökat med +28 % 2022 jämfört med 2019 före pandemin. Storbritannien är vår fjärde största marknad.

 • En ikonbild föreställande en karta.
  Artikel

  Det brittiska medielandskapet och mediekonsumtionen

  Artikeln ger en kort introduktion om det brittiska medielandskapet, de brittiska resenärernas mediekonsumtion samt om Visit Swedens arbete med att sprida bilden av det attraktiva resmålet Sverige till noggrann utvalda brittiska medier.

Längd: 3.17 min.

Använd gärna filmen

Filmen finns att ladda ner här. Använd den gärna för att berätta om målgruppen i presentationer, på webbinarier eller i sociala medier. Här finns även en 15 sekunders trailer att använda fritt.

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.