Hoppa till innehåll

Checklista - så kommer du igång med researrangörer

Internationella researrangörer hjälper resenärer att paketera resor. Och de ser flera möjligheter med bättre affärer, förlängda säsonger och innovativa produkter. Gå igenom punkterna i checklistan - vägen till researrangörernas hjärtan.
Senast uppdaterad:26 mars 2024
  1. Sök upp de researrangörer som passar dig. Ta reda på vilka som är lämpliga för just din verksamhet. Vad har researrangörerna för inriktning? Vilka är det som bäst når din målgrupp?
  2. Ha ett tydligt och anpassat erbjudande. Se över ditt erbjudande innan du tar kontakt. Erbjud paket och allotments med hänsyn till researrangörens affär. Vilken typ av produkt säljer du och hur kan den optimeras tillsammans? Se över om du kan anpassa prisnivåer till säsong och veckodag. Tilläggstjänster förbryllar. Baka hellre in mer i totalpriset.
  3. Ha koll på årshjulet. Researrangörer behöver information i god tid så att de kan få in det i systemet och marknadsföra det inför rätt säsong. De ligger ofta ett år före i planeringen, ibland 1,5 år.
  4. Tänk långsiktigt. Skapa erbjudanden som fungerar över tid. Årshjulets planering gör att det är svårt att få in ändringar eller nyheter med kort varsel. Och de vill vara säkra på att det som säljs finns kvar när det är dags.
  5. Se till helheten. Provision som tas ut är en avgift för arbetet du inte behöver göra själv. Att se den större bilden är grunden för ett gott och långsiktigt samarbete, där ni tillsammans kan utveckla affären. Ett utvecklat samarbete med andra produktägare skapar möjligheter till ett bredare och mer attraktivt erbjudande.
  6. Berätta om dig själv. Ta fram aktuella och slagkraftiga bilder, texter och videor. Lyft upplevelsen och det unika en besökare får vara med om. Se till att din egen digitala kommunikation är uppdaterad, attraktiv och anpassad till erbjudandet.

Emma Ekaremål från Asa Herrgård berättar om varför de valt att arbeta med internationella researrangörer för vissa av deras produkter. Foto och Film: Destination Småland, Cleverlearning, Alexander Hall.

Kom-igång-guider:

Researrangörsledet skiljer sig lite i olika länder. Nedan kan du ladda ner en PDF (nio sidor) på respektive land. I PDF:en har vi tagit med det viktigaste du behöver ha med dig när du ska nå fler kunder via researrangörsledet i det specifika landet.

Visste du att?

Av de 54,7 miljoner globala resenärer från Frankrike, Tyskland, Nederländerna, Storbritannien och USA som kan tänkas vilja besöka Sverige på semester närmaste sex åren kan cirka 26,7 miljoner vilja ta hjälp av en resebyrå eller resekonsult inför sin Sverige resa. De resenärerna söker i första hand en paketerad semesterupplevelse och det är något som de internationella researrangörerna kan erbjuda dem.

Finansiering från Tillväxtverket

Materialet till den här artikeln har finansierats av Tillväxtverket.