Hoppa till innehåll
anna_öhlund-sami_culture-6483.jpg
Foto: Anna Öhlund/imagebank.sweden.se

Frankrike

Här presenteras den franska marknaden, dvs när har fransmän lov och semester. Kompletteras med målgruppsdata över de franska resenärerna och vad de vill göra i Sverige på en potentiell Sverigeresa samt hur de söker information inför sin resa. Slutligen ges en kort introduktion till det franska medielandskapet och de franska resenärernas mediekonsumtion.

Vad är du intresserad av?

3,9 miljoner fransmän ser Sverige som en potentiell semesterdestination.

Fördjupningsartiklar:

Här presenteras den franska marknaden helt kort, dvs när har franska resenärer lov och semester, hur långt har de kommit i digitaliseringen. Kompletteras med målgruppsdata över de franska resenärerna och vad de vill göra i Sverige på en potentiell Sverigeresa samt hur de söker information inför sin resa. Slutligen ges en kort introduktion till det franska medielandskapet och de fransmännens resenärernas mediekonsumtion.

 • En ikonbild föreställande en familj om tre.
  Artikel

  Kort om Frankrike 2024

  Maj 2024. Artikeln ger dig en kort överblick över Frankrike som nation. Vidare tas Frankrikes ekonomiska läge upp och ekonomiska indikatorer, potential, helgdagar och semester samt hur långt de kommit i digitaliseringen och hur de bokar sina resor.

 • En ikonbild föreställande en person med resväska.
  Artikel

  Den franska målgruppen

  April 2022. Artikeln fördjupar sig i den franska målgruppen, vilken potential de är för svenska turistmål samt vilka drivkrafter de har för att resa till Sverige. Vidare visar vi vad den franska resenären vill göra på en potentiell semesterresa till Sverige.

 • En ikonbild föreställande en jordglob.
  Artikel

  Franska resenärers Googlesökningar om Sverige

  Februari 2024. Franska reserelaterade sökningar på Google om Sverige har ökat med +33,8% 2023 jämfört med 2019 före pandemin. Frankrike står för den åttonde största marknaden sett till sökvolym på Sverige totalt sett. Läs mer om vad som trendar bland sökningarna.

 • En ikonbild föreställande en karta.
  Artikel

  Det franska medielandskapet och mediekonsumtionen

  November 2023. Artikeln ger en kort översikt över det franska medielandskapet och hur och var de franska resenärerna konsumerar media.

Bilden visar ett hav av svenska flaggor viftandes av en folkmassa.
Foto: Ola Ericson/imagebank.sweden.se

Testa dina kunskaper

Vad förknippar franska resenärer främst med landet Sverige?

Längd: 3.17 min.

Använd gärna filmen

Filmen finns att ladda ner här. Använd den gärna för att berätta om målgruppen i presentationer, på webbinarier eller i sociala medier. Här finns även en 15 sekunders trailer att använda fritt.