Hoppa till innehåll
anna_öhlund-sami_culture-6483.jpg
Foto: Anna Öhlund/imagebank.sweden.se

Frankrike

Här presenteras den franska marknaden, dvs när har fransmän lov och semester. Kompletteras med målgruppsdata över de franska resenärerna och vad de vill göra i Sverige på en potentiell Sverigeresa samt hur de söker information inför sin resa. Slutligen ges en kort introduktion till det franska medielandskapet och de franska resenärernas mediekonsumtion.

Vad är du intresserad av?

3,9 miljoner fransmän ser Sverige som en potentiell semesterdestination.

Fördjupningsartiklar:

Här presenteras den franska marknaden och när fransmän har lov och semester. Kompletteras med målgruppsdata över de franska resenärerna och vad de vill göra i Sverige på en potentiell Sverigeresa samt hur de söker information inför sin resa. Slutligen ges en kort introduktion till det franska medielandskapet och de franska resenärernas mediekonsumtion.

 • En ikonbild föreställande en familj om tre.
  Artikel

  Kort om Frankrike 2023

  Augusti 2023. Artikeln ger dig en överblick över Frankrike som nation. Frankrikes ekonomiska läge, helgdagar och semester samt hur långt de kommit i digitaliseringen.

 • En ikonbild föreställande en person med resväska.
  Artikel

  Den franska målgruppen

  April 2022. Artikeln fördjupar sig i den franska målgruppen, vilken potential de är för svenska turistmål samt vilka drivkrafter de har för att resa till Sverige. Vidare visar vi vad den franska resenären vill göra på en potentiell semesterresa till Sverige.

 • En ikonbild föreställande en jordglob.
  Artikel

  Franska resenärers Googlesökningar om Sverige

  Mars 2023. Tittar vi enbart på Frankrike så har reserelaterade sökningar på Google om Sverige ökat med +30% under 2022 jämfört med 2019 före pandemin. Vad googlade fransmännen på när de ville till Sverige 2022?

 • En ikonbild föreställande en karta.
  Artikel

  Det franska medielandskapet och mediekonsumtionen

  Artikeln ger en kort introduktion om det franska medielandskapet, de franska resenärernas mediekonsumtion samt om Visit Swedens arbete med att sprida bilden av det attraktiva resmålet Sverige till noggrann utvalda franska medier.

Längd: 3.17 min.

Använd gärna filmen

Filmen finns att ladda ner här. Använd den gärna för att berätta om målgruppen i presentationer, på webbinarier eller i sociala medier. Här finns även en 15 sekunders trailer att använda fritt.

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.