Hoppa till innehåll
werner_nystrand-stockholm_amusement_park-6094.jpg
Foto: Werner Nystrand

Finland

Här presenteras den finska marknaden, dvs när har finska resenärer lov och semester. Kompletteras med målgruppsdata över de finska resenärerna och vad de vill göra i Sverige på en potentiell Sverigeresa samt hur de söker information inför sin resa. Slutligen ges en kort introduktion till det finska medielandskapet och de finska resenärernas mediekonsumtion.

Vad är du intresserad av?

1,3 miljoner finländare ser Sverige som en potentiell semesterdestination.

Fördjupningsartiklar

Här är den finska marknaden presenterad helt kort, dvs när har finska resenärer lov och semester, hur långt har de kommit i digitaliseringen. Kompletteras med målgruppsdata över de finska resenärerna och vad de vill göra i Sverige på en potentiell Sverigeresa samt hur de söker information inför sin resa. Slutligen ges en kort introduktion till det finska medielandskapet och de finska resenärernas mediekonsumtion.

 • En ikonbild föreställande en familj om tre.
  Artikel

  Kort om Finland 2024

  Maj 2024. Artikeln ger dig en kort överblick över Finland som nation. Vidare tas Finlands ekonomiska läge upp och ekonomiska indikatorer, potential, helgdagar och semester samt hur långt de kommit i digitaliseringen och hur de bokar sina resor.

 • En ikonbild föreställande en person med resväska.
  Artikel

  Den finska målgruppen

  April 2022. Artikeln fördjupar sig i den finska målgruppen, vilken potential de är för svenska turistmål samt vilka drivkrafter de har för att resa till Sverige. Vidare visar vi vad den finska resenären vill göra på en potentiell semesterresa till Sverige.

 • En ikonbild föreställande en jordglob.
  Artikel

  Finska resenärers Googlesökningar om Sverige

  Mars 2024. Finska reserelaterade sökningar på Google om Sverige har ökat med +53% 2023 jämfört med 2019 före pandemin. Finland är den nionde största marknaden, sett till volymsökningar på Sverige totalt sett. Läs mer om vad som trendar bland sökningarna.

 • En ikonbild föreställande en karta.
  Artikel

  Det finska medielandskapet och mediekonsumtionen

  November 2023. Artikeln ger en kort översikt över det finska medielandskapet och hur och var de finska resenärerna konsumerar media.

Använd gärna filmen

Filmen finns att ladda ner här. Använd den gärna för att berätta om målgruppen i presentationer, på webbinarier eller i sociala medier. Här finns även en 15 sekunders trailer att använda fritt.

Fördjupning: Resenärerna i Norge, Danmark, Finland och Sverige