Our other websites:

Finland

Finland är precis som övriga nordiska länder en viktig marknad för Sverige. 1,3 miljoner finnländare ser Sverige som en potentiell semesterdestination. Av de globala norska resenärerna Visit Sweden frågade är 81% intresserade av att besöka Sverige. 96% har besökt Sverige och 79% kan tänkas sig göra det igen.

Här presenteras den finska marknaden helt kort, dvs när har resenärer från Finland lov och semester, hur långt har de kommit i digitaliseringen. Den informationen kompletteras med målgruppsdata över de finska resenärerna och vad de vill göra i Sverige på en potentiell Sverigeresa. Senare i år kommer vi komplettera med de finska resenärernas googlesökningar på Sverigeinnehåll.

kort_om_finland.png
Artikel

Finland 2022

Augusti 2022. Artikeln ger dig en överblick över Finland som nation. Finlands ekonomiska läge, helgdagar och semester samt hur långt de kommit i digitaliseringen.

den_finska_malgruppen.png
Artikel

Den finska målgruppen

April 2022. Artikeln fördjupar sig i den finska målgruppen, vilken potential de är för svenska turistmål samt vilka drivkrafter de har för att resa till Sverige. Vidare visar vi vad den finska resenären vill göra på en potentiell semesterresa till Sverige.

Finska_resenarers_googlesokningar.png
Artikel

Finska resenärers Googlesökningar om Sverige

Mars 2023. Finska resenärer sökte mest inom kategorierna cruising och hiking under 2022. Jämfört med övriga närmarknader är finnarna mer intresserade av storstäder och sjöar. Inom utomhusakiviteter toppar motorcykel och cykling.

Längd: 2.21

Norden och Finland är en stor marknad för svensk besöksnäring. Enligt våra beräkningar finns det 1,3 miljoner finländare som ser Sverige som en potentiell semesterdestination. Filmen belyser likheter och olikheter hos resenärerna från Finland, Norge, Danmark och Sverige. I rapporten Med Norden som marknad kan du fördjupa dina kunskaper om målgrupperna vad gäller:

  • Målgrupp och segment.
  • Digitalt beteende.
  • Vad man vill göra i Sverige.
  • Hur man inspireras till sin Sverigesemester.
  • Vilka informationskällor man helst använder sig av.
  • Vad man söker på via google.

Använd gärna filmen

Filmen finns att ladda ner här. Använd den gärna för att berätta om målgruppen i presentationer, på webbinarier eller i sociala medier. Här finns även en 15 sekunders trailer att använda fritt.

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.