Hoppa till innehåll
Wild herbs
Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se

Så lyckas ni med er hållbarhetskommunikation

För att attrahera nya kunder är det viktigt att som en del i hela erbjudandet berätta om sitt hållbarhetsarbete. I det åttonde webbinariet i Visit Swedens och Tillväxtverket serie med rubriken ”Destinationen Sverige - tillsammans ökar vi takten för en mer hållbar besöksnäring” fokuserar vi just på hållbarhetskommunikation.

Den medvetna resenären väljer upplevelser som utvecklar både sig själv som resenär, resmålet och företagen de besöker och 56% av de globala resenärerna med Sverigeintresse tar redan idag, eller kommer att ta miljöhänsyn framåt. Vad målgruppens definition av ”att ta miljöhänsyn” är spänner från att uppleva lokala initiativ - upplevelser som ägs och drivs av människor som bor på orten - till att bo miljöcertifierat. För att attrahera nya kunder är det därför viktigt att som en del i hela erbjudandet berätta om sitt hållbarhetsarbete.

 • Vi får lyssna till Emma Björner, forskare vid Göteborgs Universitet, som berättar om sin forskning som bygger på svenska turismaktörers arbete med hållbarhet och hållbarhetskommunikation.
 • Linda Mannerby, hållbarhetschef på Visit Sweden kommer berätta lite om hur du når den medvetna resenären och bland annat ge lite tips från den verktygslåda Visit Sweden tagit fram.
 • Vi får även höra ett par röster från besöksnäringen som berättar om hur de tänker kring sin hållbarhetskommunikation, och som förhoppningsvis kan inspirera andra företag.
 • Vi har också med oss Marcus Ståhl som driver Fjällbyrån, som delar med sig av sina experttips till er företagare, vad som är viktigast att tänka på och att börja med om man inte redan gjort det.

Verktygslåda - kommunicera med den medvetna resenären

 • Verktygslada_illustration

  Berätta om ert hållbarhetsarbete

  För att attrahera nya kunder är det viktigt att som en del i hela erbjudandet berätta om sitt hållbarhetsarbete. Den medvetna resenären väljer upplevelser som utvecklar både sig själv som resenär, resmålet och företagen de besöker och 56% av de globala resenärerna med Sverigeintresse tar redan idag, eller kommer att ta miljöhänsyn framåt. Vad målgruppens definition av ”att ta miljöhänsyn” är spänner från att uppleva lokala initiativ - upplevelser som ägs och drivs av människor som bor på orten - till att bo miljöcertifierat.

  Till verktygslådan