Hoppa till innehåll
niclas_vestefjell-hiking-5258.jpg
Foto: Niclas Vestefjell/imagebank.sweden.se

Den aktiva naturälskaren

Aktiva naturälskare vill göra precis som det låter – de vill vara aktiva i naturen och njuta av lugnet och stillheten Sverige kan erbjuda. Att uppleva naturen är populärt i alla tre segmenten, men för de aktiva naturälskarna utgör det själva kärnan. I jämförelse med övriga grupper är de aktiva naturälskarna de som är mest fysiskt aktiva. Vandring är populärt och även fritidscykling, kajak och kanot.
Senast uppdaterad:2 maj 2023
14 miljoner aktiva naturälskare har intresse av att resa till Sverige på semester.

Hur känner man igen en aktiv naturälskare

Aktiva naturälskare finns i alla åldersgrupper både bland män och kvinnor, även om männen är något fler. Det är detta segment som har flest barn i hushållet. Att ha en hälsosam livsstil är viktigt för 4 av 5 aktiva naturälskare och träning är ofta en viktig del av deras livsstil.

Att ta hand om naturen är en hjärtefråga för de aktiva naturälskarna och de är överrepresenterade bland dem som tar miljöhänsyn vid val av semesterresa.

För dem är det allra viktigaste på en Sverigesemester att få uppleva den svenska naturen genom att vandra, besöka nationalparker eller naturreservat och att bara vara i naturen. De älskar att vara utomhus och deltar gärna i många utomhusaktiviteter.

Precis som andra vill de också ha roligt på andra sätt och hinna med att koppla av på sin semester. Att känna frihet och slippa rutiner är viktigt för dem.

En "typisk" Sverigesemester

De flesta aktiva naturälskare vill framför allt vandra och delta i utomhusupplevelser (barmarkssäsong) men de vill även uppleva landsbygden. Även om naturen i sig är den största lockelsen, vill de gärna uppleva svensk kultur, tradition och livsstil under ett besök i Sveriges städer, eller under en rundresa i Sverige.

De aktiva naturälskarna vill mer än andra ha utomhusupplevelser, både vinter och sommar, uppleva landsbygden, vandra och åka på båtsemester på sin Sverigesemester.