Hoppa till innehåll
Två personer sitter tysta och tittare på en dataskärm.
Foto: Elliot Elliot/imagebank.sweden.se

Webbinarier

Välkommen till vår samlingssida för webbinarier. För att du lättare ska hitta är de indelade i sex olika områden; Visit Swedens inspirationswebbinarier, Hållbar turism och besöksnäring, Svemester, ämnesområdena Natur, kultur och måltid, Varför samarbeta med internationella researrangörer och Open Data.

Vad är du intresserad av?

Visit Swedens kommande webbinarier 2024:

 • Den 20 mars kl 09:00-10:00 sänder vi på temat ”ekonomisk hållbarhet” och
 • Den 5 juni kl 09:00-10:00 sänder vi på temat ”best of GSTC2024” – bland annat med inspel från olika aktörer i turismbranschen, vad de tagit med sig från kongressen. Vi återkommer med mer detaljerad information inom kort.

Visit Swedens tidigare webbinarier:

Visit Sweden genomför olika typer av webbinarier, dels övergripande inspirationswebbinarier och dels mer ämnesspecialicerade webbinarier. Du hittar dem uppdelade nedan.

De senaste webbinarierna från varje område:

 • Wild herbs
  Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se
  Webbinarium

  Så lyckas ni med er hållbarhets- kommunikation

  November 2023. För att attrahera nya kunder är det viktigt att som en del i hela erbjudandet berätta om sitt hållbarhetsarbete. I det åttonde webbinariet i Visit Swedens och Tillväxtverket serie fokuserar vi på just hållbarhetskommunikation.

 • 3N9A5149Tina Stafren_kb.jpg
  Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se
  Webbinarium

  Svensk kulturturism - en förstudie

  Oktober 2023. Kulturturism växer i attraktivitet världen över och Sverige som destination har mycket att erbjuda på området. I detta webbinarium kommer vi gå igenom insikter från en förstudie framtagen av Visit Sweden och Tillväxtverket.

 • Fyra ungdomar tar ett gruppfoto på varandra utomhus på en bilfri gata i en stad.
  Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se
  Webbinarium

  Sverigebilden, aktuellt inom marknadsföring, planer för 2024

  September 2023. Inledning av VD Susanne Andersson följt av Sverigebilden och den senaste mätningen av resenärernas bild av Sverige. Därefter dyker vi ner i marknadsföring och tankar om framtiden. Slutligen presenterar vi aktiviteter och erbjudanden 2024.

 • tina_stafrén-baking_crispbread_with_a_guide-8649.jpg
  Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se
  Webbinarium

  Svemester webbinarium 29 november 2022

  I detta webbinarium djupdyker vi i aktuella analyser om den svenska målgruppen och vilka affärsmöjligheter det finns genom att till exempel rikta sig mot målgruppen vi kallar ”den nya medelåldern” – en målgrupp med potential att förlänga säsong.

 • Sex personer står och diskuterar i Visit Swedens monter på ITB mässan i Berlin 2023.
  Foto: Annelie Crichlow/Visit Sweden
  Webbinarium

  Varför samarbeta med Internationella researrangörer?

  I det här webbinariet tar vi upp vad man som företagare i besöksnäringen har att vinna på att samarbeta med internationella researrangörer, hur fungerar det, och vad är det som krävs.

 • opendata_gulbla
  Webbinarium

  Open Data

  Lyssna på Visit Swedens webbinarium om en internationellt standardiserad informationsstruktur för digitalt innehåll på internet. Öppen och nationell koordinerad data har visat sig bli allt viktigare i kampen om resenärer och potentiella besökares uppmärksamhet.