Hoppa till innehåll
Två personer sitter tysta och tittare på en dataskärm.
Foto: Elliot Elliot/imagebank.sweden.se

Webbinarier

Välkommen till vår samlingssida för webbinarier. För att du lättare ska hitta är de indelade i sex olika områden; Visit Swedens inspirationswebbinarier, Hållbar turism och besöksnäring, Svemester, ämnesområdena Natur, kultur och måltid, Varför samarbeta med internationella researrangörer och Open Data.

Vad är du intresserad av?

Kommande webbinarium

Visit Swedens inspirationswebbinarium – save the date

Den 19 september 09:00-10:00 sänder vi ett inspirationswebbinarium där vi delar med oss av spaningar, trender och det som är aktuellt inom kommunikation och marknadsföring. Vi har med oss gäster, som bland annat kommer prata om vikten av kreativ kommunikation, och hur kreativ kommunikation skapar effekt.

Mer information kommer!

Visit Swedens tidigare webbinarier:

Visit Sweden genomför olika typer av webbinarier, dels övergripande inspirationswebbinarier och dels mer ämnesspecialicerade webbinarier. Du hittar dem uppdelade nedan.

De senaste webbinarierna från varje område:

 • En översiktsbild över Djurgården.
  Foto: Ola Ericson/Stockholmsfoto/imagebank.sweden.se
  Webbinarium

  Höjdpunkter från Global Sustainable Tourism Conference 2024

  I april 2024 samlades över 500 deltagare från 60 länder till kongressen GSTC2024 i Stockholm. I det tionde avsnittet i Visit Swedens och Tillväxtverkets serie "Destinationen Sverige - tillsammans ökar vi takten för en mer hållbar besöksnäring" delar vi höjdpunkterna.

 • 3N9A5149Tina Stafren_kb.jpg
  Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se
  Webbinarium

  Svensk kulturturism - en förstudie

  Oktober 2023. Kulturturism växer i attraktivitet världen över och Sverige som destination har mycket att erbjuda på området. I detta webbinarium kommer vi gå igenom insikter från en förstudie framtagen av Visit Sweden och Tillväxtverket.

 • Fyra ungdomar tar ett gruppfoto på varandra utomhus på en bilfri gata i en stad.
  Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se
  Webbinarium

  Sverigebilden, aktuellt inom marknadsföring, planer för 2024

  September 2023. Inledning av VD Susanne Andersson följt av Sverigebilden och den senaste mätningen av resenärernas bild av Sverige. Därefter dyker vi ner i marknadsföring och tankar om framtiden. Slutligen presenterar vi aktiviteter och erbjudanden 2024.

 • tina_stafrén-baking_crispbread_with_a_guide-8649.jpg
  Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se
  Webbinarium

  Svemester webbinarium 29 november 2022

  I detta webbinarium djupdyker vi i aktuella analyser om den svenska målgruppen och vilka affärsmöjligheter det finns genom att till exempel rikta sig mot målgruppen vi kallar ”den nya medelåldern” – en målgrupp med potential att förlänga säsong.

 • Sex personer står och diskuterar i Visit Swedens monter på ITB mässan i Berlin 2023.
  Foto: Annelie Crichlow/Visit Sweden
  Webbinarium

  Varför samarbeta med Internationella researrangörer?

  I det här webbinariet tar vi upp vad man som företagare i besöksnäringen har att vinna på att samarbeta med internationella researrangörer, hur fungerar det, och vad är det som krävs.

 • opendata_gulbla
  Webbinarium

  Open Data

  Lyssna på Visit Swedens webbinarium om en internationellt standardiserad informationsstruktur för digitalt innehåll på internet. Öppen och nationell koordinerad data har visat sig bli allt viktigare i kampen om resenärer och potentiella besökares uppmärksamhet.