Our other websites:

Sverige

Att få fler svenskar att välja Sverige på sin semester är ett nytt uppdrag för Visit Sweden sedan 2021. Vi ser nu efter att ha arbetat med svenskar som målgrupp i två år att resenärernas intresse för att semestra i Sverige håller i sig även efter pandemin och trots de ekonomiska svårigheterna vi står inför.

Här har vi samlat allt material som handlar om den svenska målgruppen. Inspireras av vår målgruppsdata och följ den månatliga temperaturmätningen bland svenskarna. Det finns även mycket kunskap i våra tidigare webbinarier att se på i efterhand.

Undersökningar, artiklar och publikationer utförda inom Svemesteruppdraget

Varje månad genomför vi en temperaturmätning på de svenska resenärerna. Två gånger om året 2021 och 2022 har vi även tagit temperaturen på den svenska besöksnäringen och resultatet kan du också se nedan. Vi följer även svenska resenärers Googlesökningar om Sverige årsvis och data för 2022 kommer i början på mars i år. Därtill finns ett flertal artiklar om målgrupper och hur svensk besöksnäring kan förlänga säsongen genom att inkludera dessa målgrupper.

Bilden visar Gamla stans taknockar i ett vintrigt Stockholm, isen ligger på Riddarfjärden.
Foto: Ulf Grünbaum/Imagebank.sweden.se
Artikel

Temperaturmätningen bland svenska resenärer januari 2023

Trots en fortsatt hög inflation, höjda räntor och flera andra orosmoment i omvärlden är det tydligt att svenskarna fortsätter planera att resa på semester, både i Sverige och utomlands. Läs januaris temperaturmätning bland svenska resenärer.

tina_stafrén-baking_crispbread_with_a_guide-8649.jpg
Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se
Webbinarium

Svemester webbinarium 29 november 2022

I detta webbinarium djupdyker vi i aktuella analyser om den svenska målgruppen och vilka affärsmöjligheter det finns genom att till exempel rikta sig mot målgruppen vi kallar ”den nya medelåldern” – en målgrupp med potential att förlänga säsong.

Två personer åker skidor upp för en skidlift. I bakgrunden ser man en stad.
Foto: Sara de Basly/imagebank.sweden.se
Artikel

Temperaturmätning av företag inom svensk besöksnäring

November 2022. 46% av svenska besöksnäringsföretag tror på en större efterfrågan av deras produkter och tjänster vintersäsongen 2022/23 jämfört med förra året. 29% tror att efterfrågan kommer vara på samma nivå, 14% tror den kommer minska. Läs hela undersökningen här.

Svenska_resenarers_googlesokningar.png
Artikel

Svenska resenärers Googlesökningar om Sverige

Januari 2023. I Sverige så har svenska reserelaterade sökningar på Google om Sverige ökat med 18 % (2022 vs 2019). Jämför vi samma period med föregående år 2021 så ser vi dock en minskning med -4.3 %. I artikeln visar vi googlesökningar på Sverige helår 2022.

Ett par personer sitter inomhus i ett växthus sommartid vid två bord och har ätit, servitrisen tar undan tallrikarna medan de pratar och ser glada ut.
Foto: Tina Stafren/imagebank.sweden.se
Artikel

Förläng säsongen med svenska resenärer i ”den nya medelåldern”

September 2022. I vår målgruppsundersökning ser vi att nästan en miljon svenskar i åldern 57–70 år vill resa och upptäcka Sverige även under lågsäsong. Det är en attraktiv målgrupp som är köpstark, uppskattar utbudet i Sverige och som gärna betalar för kvalitet. Läs mer

per_pixel_petersson-gothenburg_from_above-5261.jpg
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se
Artikel

Mobil och kortdata - ett pilotprojekt

Juni 2022. Under året har Visit Sweden haft ett pilotprojekt med mobil och kortdata, tillsammans med intervjuer med företag och befolkning i Sverige. Resultatet av projektet redovisas i den här artikeln med tillhörande fördjupningsrapport.

Tre barn leker på verandan till ett rött hus med vita knutar. Träden omkring blommar och solen lyser.
Foto: Clive Tompsett/imagebank.sweden.se
Artikel

Semester på hemmaplan? Hur locka personer med utländsk bakgrund

April 2022. Vilka resvanor har personer med utländsk bakgrund och hur kan vi inspirera till mer turismkonsumtion i Sverige? Tre forskare från Lunds Universitet har fördjupat sig i frågan och presenterar här sina insikter i ett flertal slutsatser och rekommendationer.

lieselotte_van_der_meijs-jump_in!-7240.jpg
Foto: Lieselotte van der Meijs/Imagebank.sweden.se
Rapport

Den svenska målgruppen

Oktober 2021. Hur ser svenskar på Sverige som semesterdestination? Var vill de åka, vad vill de göra och hur planerar och bokar de sin Sverigeresa? Den här rapporten svara på dessa frågor och på svenskar och miljön och svenskar och stress.

per_pixel_petersson-sunset_selfie-5226.jpg
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se
Rapport

Svenskars digitala beteende (28 sidor)

2021. Läs om hur du får fler bokningar och nöjdare kunder genom smarta digitala val. Publikationen visar på var svenskar konsumerar media och hur de helst bokar sin Sverigesemester.

Svemester - En inspirerande liveserie

Visit Sweden startar en digital liveserie för kunskap, information, inspiration och dialog kring satsningen på inhemska målgrupper under 2021 – Svemester. Regelbundet under året planerar vi att presentera nya insikter, berätta om insatser, omvärldsspaningar och under panelsamtal diskutera för satsningen relaterade frågor.

anna_hållams-outdoor_eating-7311.jpg
Foto: Anna Hållams/Imagebank.sweden.se
Webbinarium

Svemester del 7

November 2021. I den sjunde livesändningen fokuserar vi på hur vi ska få svenskar att semestra i Sverige 2022. En inspirerande panel delar generöst med sig av sina framgångsrecept.

Naturnära måltid
Foto: August Dellert/imagebank.sweden.se
Webbinarium

Svemester del 6

September 2021. I den sjätte livesändningen fokuserar vi på Sverige som matland och svenskars relation till mat och dryck. Två exempel tas upp; Falkenberg som matdestination och deras initiativ Falkenbergs skafferi samt pop-up restaurangen Ön på Långholmen.

Vängåvan park in Sundsvall
Foto: Visitsundsvall
Webbinarium

Svemester del 5

Maj 2021. I årets femte livesändning på temat Svemester fokuserar vi på svenskars digitala beteende och hur vi i besöksnäringen kan arbeta för att konstant vara närvarande digitalt. Vi får även konkreta tips från en branschexpert inom sociala medier.

Hotel
Foto: Tina Axelsson/imagebank.sweden.se
Webbinarium

Svemester Del 4

April 2021. I den fjärde livsändningen reder vi ut vad som definierar en paketresa och tittar närmre på paketreselagen. Vi tar del av exempel på hur man kan tänka, och vad som fungerat för andra. Dessutom får vi nya siffror för svenskarnas resplaner i sommar.

Biking in the forest
Foto: Anna Hålllams/imagebank.sweden.se
Webbinarium

Svemester Del 3

2021. I vår tredje livesändning fokuserar vi på naturturism i relation till inhemska målgrupper. Men hur kan vi få en bra spridning över landet och året, få upp betalningsviljan kring naturturismupplevelser och nå nya målgrupper? Det pratar vi om i avsnittet.

Granö Beckasin
Foto: Bea Holmberg/imagebank.sweden.se
Webbinarium

Svemester Del 2

2021. Under andra delen av liveserien fokuserar vi på den påverkan som pandemin haft på det kommersiella boendet i Sverige. Vilken omställningen som sker inom hotell- och logiverksamhet i spåren av pandemin, och vilken roll inhemska målgrupper kan spela för det arbetet.

Hot air balloon
Foto: Patrik Svedberg/imagebank.sweden.se
Webbinarium

Svemester Del 1

2021. I första delen av vår liveserie berättar vi mer om uppdrag, process och insatsområden för kommande året och tittar på trenderna kring målgruppens resplaner. Våra gäster lyfter behovet av att samarbeta och skapa nya allianser.

Film om den svenska målgruppen:

Längd 3.33

Använd gärna filmen

Filmen finns att ladda ner här. Använd den gärna för att berätta om målgruppen i presentationer, på webbinarier eller i sociala medier. Här finns även en 15 sekunders trailer att använda fritt.

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.