Hoppa till innehåll
Friends by the water
Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se

Kunskapsbank för svensk besöksnäring

I vårt uppdrag att marknadsföra det hållbara resmålet Sverige tar vi fram en mängd data och insikter. Här delar vi med oss av våra kunskaper om målgrupper, budskap och kanaler. Vi vill med den kunskapen inspirera och ge er nya insikter och idéer till spetsig marknadsföring och hur ni som region, destination eller företag kan rikta ert utbud till svenska och internationella besökare.

Vad är du intresserad av?

Säkra naturupplevelser

För att möta våra utländska och svenska resenärer efterfrågan på säkra naturupplevelser arbetar vi tillsammans med Tillväxtverket under 2023 med att producera fem säkerhetsfilmer inom paddling, klättring, topptur, cykling och vandring.

 • Saker-topptur-text
  Foto: Anders Klapp/imagebank.sweden.se

  Säker topptur - en av fem säkerhetsfilmer

  Robin Trygg, Rebecka och Philip Harlaut ger sig ut på en säker topptur och berättar om vad som är bra att tänka på inför en topptur i de svenska fjällen. Det är en av fem säkerhetsfilmer som finns att titta på och ladda ner för att använda i era kanaler.

  Filmerna om säkra naturupplevelser
Bilden visar ett hav av svenska flaggor viftandes av en folkmassa.
Foto: Ola Ericson/imagebank.sweden.se

Testa dina kunskaper

Vad förknippar internationella resenärer främst med landet Sverige?

Nytt kunskapsunderlag:

 • En ikonbild med fyra illustrationer kring hållbarhet och hållbar turism.

  Verktygslåda - Kommunicera med den medvetna resenären

  För att attrahera nya kunder är det viktigt att som en del i hela erbjudandet berätta om sitt hållbarhetsarbete. Den medvetna resenären väljer upplevelser som utvecklar både sig själv som resenär, resmålet och företagen de besöker och 56% av de globala resenärerna med Sverigeintresse tar redan idag, eller kommer att ta miljöhänsyn framåt. Vad målgruppens definition av ”att ta miljöhänsyn” är spänner från att uppleva lokala initiativ - upplevelser som ägs och drivs av människor som bor på orten - till att bo miljöcertifierat. Verktygslådan innehåller fakta och insikter, hur du når din målgrupp samt handgripliga tips om hur du praktiskt gör det.

  Gå till verktygslådan

Vilka målgrupper når du idag?

Stärk din kunskap om din målgrupp eller hitta en ny målgrupp.

Vi vet vem, var och hur!

Under målgrupper berättar vi mer om de olika ländernas resenärer, vad gillar de med Sverige, vad vill de göra här, vad de googlar på om Sverige. Under budskap tar vi mer upp vem vi ska rikta marknadsföringen till och vad vi ska berätta. Hur du når ut till dina kunder presenteras i kanaler där vi både tar upp de digitala kanalerna och de kanaler som finns via samarbeten med researrangörer.

Det mest aktuella...

Det nyaste på Kunskapsbanken.

 • Wild herbs
  Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se
  Webbinarium

  Så lyckas ni med er hållbarhets- kommunikation

  November 2023. För att attrahera nya kunder är det viktigt att som en del i hela erbjudandet berätta om sitt hållbarhetsarbete. I det åttonde webbinariet i Visit Swedens och Tillväxtverket serie fokuserar vi på just hållbarhetskommunikation.

 • En person pulsar i djup snö med snöskor. Solen skiner och snön gnistrar.
  Foto: Ted Logart/imagebank.sweden.se
  Artikel

  Så här kan du locka utländska besökare vintertid

  Oktober 2023. Våra undersökningar pekar på en spännande möjlighet för svensk vinterturism. Ca 20 miljoner kan tänka sig att åka till Sverige vintertid och störst intresse visar resenärer från Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Nederländerna, USA, Norge och Danmark.

 • 3N9A5149Tina Stafren_kb.jpg
  Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se
  Webbinarium

  Svensk kulturturism - en förstudie

  Oktober 2023. Kulturturism växer i attraktivitet världen över och Sverige som destination har mycket att erbjuda på området. I detta webbinarium kommer vi gå igenom insikter från en förstudie framtagen av Visit Sweden och Tillväxtverket.

Snabblänkar till:

Webbinarier

ArtikelSenast uppdaterad: 15 november 2023
Webbinarier

Nyhetsbrev

ArtikelSenast uppdaterad: 4 december 2023
Nyhetsbrev

När har utländska resenärer ledigt

ArtikelSenast uppdaterad: 17 oktober 2023
När har utländska resenärer ledigt

Det mest populära...

Vad andra just nu läser på Kunskapsbanken.

 • 3N9A5149Tina Stafren_kb.jpg
  Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se
  Rapport

  Svensk kulturturism 2023 - en förstudie

  Kulturturism växer i attraktivitet världen över och Sverige som destination har mycket att erbjuda på området. Visit Sweden tillsammans med Tillväxtverket har tagit initiativ till en förstudie; vad definierar kulturturism och vilken potential finns inom kulturturism.

 • En ikonbild föreställande en familj om tre.
  Artikel

  Kort om USA 2023

  November 2023. Artikeln ger dig en överblick över USA som nation. USAs ekonomiska läge, helgdagar och semester samt hur långt de kommit i digitaliseringen.

 • En ikonbild med fyra illustrationer kring hållbarhet och hållbar turism.
  Verktyg

  Verktygslåda - kommunicera med den medvetna resenären

  För att attrahera nya kunder är det viktigt att som en del i hela erbjudandet berätta om sitt hållbarhetsarbete. Verktygslådan innehåller fakta och insikter, hur du når din målgrupp samt handgripliga tips om hur du praktiskt gör det.