Our other websites:
simon_paulin-outdoor_seating-6620(1).jpg
Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se

Målgrupper

Visit Sweden genomför kontinuerligt omfattande intervjuundersökningar med resenärer från marknaderna; Tyskland, Nederländerna, Frankrike, Storbritannien, USA, Norge, Danmark, Finland och nu sedan 2021 även Sverige. Indien och Kina är också länder där vi genomför undersökningar men inte med samma regelbundenhet som de övriga länderna och ofta i samarbete med andra nordiska nationella turismorganisationer.

I intervjuundersökningarna frågar vi endast personer som reser på semester utomlands och/eller i Sverige minst en gång per år med minst en övernattning och som är mellan 20-70 år. Genom att sätta upp de här urvalskriterierna får vi svar från resvana människor som är nyfikna på nya resmål och nya upplevelser, vi kallar dem globala resenärer.

Karta_marknader.png

Kartan ovan visar våra prioriterade marknader som vi både hämtar information och kunskap om resenärer ifrån och sedan på olika sätt riktar vårt marknadsföringsbudskap till.

Mer om resenärerna från olika marknader

Val av marknad beror på flera olika faktorer. Ska du satsa på en utlandsmarknad där antalet Sverigebesökare är stort men konkurrensen är hård eller hitta en marknad med stor potential men som idag har färre besökare. Under varje land presenteras fördjupad kunskap om landet, resenärerna och de Googlesökningar resenärerna gör om Sverige.

Vem vi ska prata med?

Den globala resenären tycker om att resa och uppleva nya saker i olika länder men vi vill hitta dem som är intresserade av att resa till Sverige och uppleva det Sverige har att erbjuda. Inom den stora gruppen globala resenärer har vi identifierat ett segment med stor potential - den nyfikna upptäckaren.

De mest aktuella artiklarna och rapporterna från oss om målgrupper:

Tre personer går bakom en guide som pratar och visar Carl Larsson gården i Dalarna.
Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se
Artikel

Temperaturmätningen bland svenska resenärer februari-maj 2023

Trots en fortsatt hög inflation, höjda räntor och flera andra orosmoment i omvärlden är det tydligt att svenskarna fortsätter planera att resa på semester, både i Sverige och utomlands. Läs den senaste temperaturmätningen bland svenska resenärer.

Fem personer sitter runt ett bord och dricker kaffe och äter kanelbulle. En person står bakom om pratar och berättar med en plåt kanelbullar i händerna.
Foto: Anna Hållams/imagebank.sweden.se
Rapport

Målgruppsrapport: Den svenska målgruppen

Maj 2023. Hur ser svenskar på Sverige som semesterdestination? Var vill de åka, vad vill de göra och hur planerar och bokar de sin Sverigeresa? Den här rapporten svara på dessa frågor och på vad ni som företag kan tänka på för att möta den här målgruppen.

lieselotte_van_der_meijs-ramadan_in_sweden-8451
Foto: Lieselotte van der Meijs/imagebank.sweden.se
Artikel

Så mycket att fira i Sverige

Påsk, midsommar och jul är högtider som de flesta kan utan och innan. Men hur är det med det ortodoxa nyåret, eid al-fitr, nouruz och sizdah bedar? Vi har tittat närmare på högtider som firas av fler än 50.000 personer i Sverige. Läs mer om hur du kan möta nya behov.

Artikel

Googlesökningar med Sverigeinnehåll 2019-2022

Mars 2023. Internationella rese- och semesterrelaterade Googlesökningar om Sverige har ökat med 29% i de länder som Visit Sweden aktivt marknadsför Sverige som resmål (inklusive Sverige). Läs mer om vad resenärerna Googlar på.

En man och en kvinna står på en klippa vid vattnet och tittar ut över skärgården. De är somrigt klädda och kvinnan har en kamera i handen.
Foto: Ola Kjelbye/imagebank.sweden.se
Artikel

Lär känna målgruppen: De nyfikna upptäckarna med naturintresse

November 2022. Vad vill målgruppen göra i den svenska naturen? Vilka aktiviteter trendar och ser vi några skillnader från tidigare års målgruppsanalys? Dyk in i målgruppen och läs om deras värderingar, intressen och potential.

Ett par personer sitter inomhus i ett växthus sommartid vid två bord och har ätit, servitrisen tar undan tallrikarna medan de pratar och ser glada ut.
Foto: Tina Stafren/imagebank.sweden.se
Artikel

Förläng säsongen med svenska resenärer i ”den nya medelåldern”

September 2022. I vår målgruppsundersökning ser vi att nästan en miljon svenskar i åldern 57–70 år vill resa och upptäcka Sverige även under lågsäsong. Det är en attraktiv målgrupp som är köpstark, uppskattar utbudet i Sverige och som gärna betalar för kvalitet. Läs mer

Tre barn leker på verandan till ett rött hus med vita knutar. Träden omkring blommar och solen lyser.
Foto: Clive Tompsett/imagebank.sweden.se
Artikel

Semester på hemmaplan? Hur locka personer med utländsk bakgrund

April 2022. Vilka resvanor har personer med utländsk bakgrund och hur kan vi inspirera till mer turismkonsumtion i Sverige? Tre forskare från Lunds Universitet har fördjupat sig i frågan och presenterar här sina insikter i ett flertal slutsatser och rekommendationer.

sofia_sabel-movie_theatre-4672.jpg
Foto: Sofia Sabel/imagebank.sweden.se
Film

Filmer om målgrupper

April 2022. Ni finns tre filmer om de svenska, nordiska och de internationella resenärerna. Filmerna är gjorda för att inspirera till mer lärande och passar bra som introduktion alternativ avslutning på seminarier, webbinarier eller andra sammanslutningar.

Några personer cyklar på en väg längs med en kanal.
Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se
Artikel

Intresset för Sverige är stort och naturen lockar

Mars 2022. Ny målgruppsdata från våra åtta prioriterade marknader inklusive Sverige visar att Sveriges tillgängliga natur, den naturnära livsstilen, den svenska måltidskulturen och det svenska kulturlivet toppar när vi frågar resenärer om vad de är nyfikna på i Sverige.

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.