Hoppa till innehåll
simon_paulin-outdoor_seating-6620(1).jpg
Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se

Målgrupper

Visit Sweden genomför kontinuerligt omfattande intervjuundersökningar med resenärer från marknaderna; Tyskland, Nederländerna, Frankrike, Storbritannien, USA, Norge, Danmark, Finland och nu sedan 2021 även Sverige. Indien och Kina är också länder där vi genomför undersökningar men inte med samma regelbundenhet som de övriga länderna och ofta i samarbete med andra nordiska nationella turismorganisationer.

Vad är du intresserad av?

I intervjuundersökningarna frågar vi endast personer som reser på semester utomlands och/eller i Sverige minst en gång per år med minst en övernattning och som är mellan 20-70 år. Genom att sätta upp de här urvalskriterierna får vi svar från resvana människor som är nyfikna på nya resmål och nya upplevelser, vi kallar dem globala resenärer.

Karta_marknader.png

Kartan ovan visar våra prioriterade marknader som vi både hämtar information och kunskap om resenärer ifrån och sedan på olika sätt riktar vårt marknadsföringsbudskap till.

Mer om resenärerna från olika marknader

Val av marknad beror på flera olika faktorer. Ska du satsa på en utlandsmarknad där antalet Sverigebesökare är stort men konkurrensen är hård eller hitta en marknad med stor potential men som idag har färre besökare. Under varje land presenteras fördjupad kunskap om landet, resenärerna och de Googlesökningar resenärerna gör om Sverige.

Snabblänkar till:

När har utländska resenärer ledigt

ArtikelSenast uppdaterad: 17 oktober 2023
När har utländska resenärer ledigt

Vem vi ska prata med?

Den globala resenären tycker om att resa och uppleva nya saker i olika länder men vi vill hitta dem som är intresserade av att resa till Sverige och uppleva det Sverige har att erbjuda. Inom den stora gruppen globala resenärer har vi identifierat ett segment med stor potential - den nyfikna upptäckaren.

De mest aktuella artiklarna och rapporterna från oss om målgrupper:

En ikonbild föreställande en jordglob.
Artikel

Googlesökningar med Sverigeinnehåll 2023

Mars 2024. Internationella rese- och semesterrelaterade Googlesökningar om Sverige har ökat med 8% under 2023 jämfört med 2022. Jämför vi med 2019 är ökningen +39%. Läs mer om vad de internationella resenärerna Googlar på.

En fisketrålare ute på havet med flera personer i som vittjar hummerburar.
Foto: Roger Borgelid/imagebank.sweden.se
Artikel

Temperaturmätningen bland svenska resenärer

Januari 2024. Trots en fortsatt hög inflation, höjda räntor och flera andra orosmoment i omvärlden fortsätter svenskar att planera semesterresor, både i Sverige och utomlands. Läs den senaste temperaturmätningen bland svenska resenärer.

lieselotte_van_der_meijs-ramadan_in_sweden-8451
Foto: Lieselotte van der Meijs/imagebank.sweden.se
Artikel

Så mycket att fira i Sverige

December 2023. Påsk, midsommar och jul är högtider som de flesta kan utan och innan. Men hur är det med det ortodoxa nyåret, eid al-fitr, nouruz och sizdah bedar? Vi har tittat närmare på högtider som firas av fler än 50.000 personer i Sverige.

linus_bergman-accommodation-9619
Foto: Linus Bergman/imagebank.sweden.se
Artikel

Tyskar älskar verkligen Sverige

December 2023. Under hösten 2023 gjorde vi en fördjupad målgruppsundersökning på tyska resenärer. Vi vet att drygt 27 miljoner tyska resenärer är intresserade av Sverige och kan tänka sig att resa hit. Men vad är det som lockar? Det ville vi ta reda på.

En person pulsar i djup snö med snöskor. Solen skiner och snön gnistrar.
Foto: Ted Logart/imagebank.sweden.se
Artikel

Så här kan du locka utländska besökare vintertid

Oktober 2023. Våra undersökningar pekar på en spännande möjlighet för svensk vinterturism. Ca 20 miljoner kan tänka sig att åka till Sverige vintertid och störst intresse visar resenärer från Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Nederländerna, USA, Norge och Danmark.

Fem personer sitter runt ett bord och dricker kaffe och äter kanelbulle. En person står bakom om pratar och berättar med en plåt kanelbullar i händerna.
Foto: Anna Hållams/imagebank.sweden.se
Rapport

Målgruppsrapport: Den svenska målgruppen

Maj 2023. Hur ser svenskar på Sverige som semesterdestination? Var vill de åka, vad vill de göra och hur planerar och bokar de sin Sverigeresa? Den här rapporten svara på dessa frågor och på vad ni som företag kan tänka på för att möta den här målgruppen.

En man och en kvinna står på en klippa vid vattnet och tittar ut över skärgården. De är somrigt klädda och kvinnan har en kamera i handen.
Foto: Ola Kjelbye/imagebank.sweden.se
Artikel

Lär känna målgruppen: De nyfikna upptäckarna med naturintresse

November 2022. Vad vill målgruppen göra i den svenska naturen? Vilka aktiviteter trendar och ser vi några skillnader från tidigare års målgruppsanalys? Dyk in i målgruppen och läs om deras värderingar, intressen och potential.

Ett par personer sitter inomhus i ett växthus sommartid vid två bord och har ätit, servitrisen tar undan tallrikarna medan de pratar och ser glada ut.
Foto: Tina Stafren/imagebank.sweden.se
Artikel

Förläng säsongen med svenska resenärer i ”den nya medelåldern”

September 2022. I vår målgruppsundersökning ser vi att nästan en miljon svenskar i åldern 57–70 år vill resa och upptäcka Sverige även under lågsäsong. Det är en attraktiv målgrupp som är köpstark, uppskattar utbudet i Sverige och som gärna betalar för kvalitet. Läs mer

Tre barn leker på verandan till ett rött hus med vita knutar. Träden omkring blommar och solen lyser.
Foto: Clive Tompsett/imagebank.sweden.se
Artikel

Semester på hemmaplan? Hur locka personer med utländsk bakgrund

April 2022. Vilka resvanor har personer med utländsk bakgrund och hur kan vi inspirera till mer turismkonsumtion i Sverige? Tre forskare från Lunds Universitet har fördjupat sig i frågan och presenterar här sina insikter i ett flertal slutsatser och rekommendationer.

Några personer cyklar på en väg längs med en kanal.
Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se
Artikel

Den internationella målgruppen - del 2, 2021

Mars 2022. Ny målgruppsdata från våra åtta prioriterade marknader inklusive Sverige visar att Sveriges tillgängliga natur, den naturnära livsstilen, den svenska måltidskulturen och det svenska kulturlivet toppar när vi frågar resenärer om vad de är nyfikna på i Sverige.

Hurray
Foto: Lieselotte van der Meijs/imagebank.sweden.se
Artikel

Den internationella målgruppen - del 1, 2021

Oktober 2021. Vad tänker våra potentiella resenärer och besökare ute i världen om att resa till Sverige? Vi genomförde en målgruppsanalys där fokus låg fokus på drivkrafter för en semesterresa, välmående och hållbarhet.