Hoppa till innehåll

Hållbar turism och besöksnäring

Visit Sweden har tillsammans med Tillväxtverket en webbinarieserie om hur vi ställer om till en hållbar turism och besöksnäring. Det första webbinariet är från hösten 2021 och vi kommer fortsätta under 2024. Här har vi samlat alla webbinarierna i serien som nu går att se i efterhand.
Senast uppdaterad:5 juni 2024

Destinationen Sverige – tillsammans ökar vi takten för en hållbar turism och besöksnäring

Vi befinner oss i en tid av omställning. Vad innebär det för turism- och besöksnäringen? Hur arbetar vi för en hållbar turism idag och vad behöver vi göra mer av framöver? Här försöker vi belysa frågorna och kanske ge några svar.

 • En översiktsbild över Djurgården.
  Foto: Ola Ericson/Stockholmsfoto/imagebank.sweden.se
  Webbinarium

  Höjdpunkter från Global Sustainable Tourism Conference 2024

  I april 2024 samlades över 500 deltagare från 60 länder till kongressen GSTC2024 i Stockholm. I det tionde avsnittet i Visit Swedens och Tillväxtverkets serie "Destinationen Sverige - tillsammans ökar vi takten för en mer hållbar besöksnäring" delar vi höjdpunkterna.

 • Kommunikation_hallbarhet
  Webbinarium

  Hur hänger lönsamhet och hållbarhet ihop?

  Mars 2024. I webbinariet tar vi upp hur ekonomisk hållbarhet hänger ihop med lönsamhet. Vi är också nyfikna på hur det finansiella läget ser ut i branschen. Går det att vara lönsam och bidra till värde utanför det egna företaget?

 • Wild herbs
  Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se
  Webbinarium

  Så lyckas ni med er hållbarhets- kommunikation

  November 2023. För att attrahera nya kunder är det viktigt att som en del i hela erbjudandet berätta om sitt hållbarhetsarbete. I det åttonde webbinariet i Visit Swedens och Tillväxtverket serie fokuserar vi på just hållbarhetskommunikation.

 • Sex personer sitter runt ett bord och diskuterar.
  Foto: Melker Dahlstrand/imagebank.sweden.se
  Webbinarium

  Hållbar tillväxt genom samverkan och partnerskap

  Maj 2023. I det sjunde webbinariet fokuserar vi på hur man på destinationsnivå kan samverka för att nå en långsiktig hållbar tillväxt. Vi får bland annat lyssna på Annika Sandström och Västerbotten Experience samt Roi Ariel från GSTC.

 • Tre personer sitter inomhus vid ett bord på en restaurang och pratar med kyparen.
  Foto: Tina Axelsson/imagebank.sweden.se
  Webbinarium

  Social hållbar turism och besöksnäring

  September 2022. I den sjätte webbsändningen fokuserar vi på social hållbarhet och får bland annat höra Jenny Berg berätta om destinationsutvecklingen i Kittelfjäll och Fredrik Eriksson ta upp hur restauranger och krogar kan arbeta med social hållbarhet via Krogkoden.

 • Kvinna på tåget lutar sig på händerna mot fönstret och tittar ut.
  Foto: Tina Axelsson/imagebank.sweden.se
  Webbinarium

  Hållbara transporter

  Juni 2022. För att vi ska kunna resa och upptäcka världen på ett mer hållbart vis, krävs en kombination av förändrade beteenden och teknisk innovation. I det femte seminariet lyfter vi fram intitiativ för smartare och mer hållbara transporter.

 • alexander_hall-relaxing_with_a_view-6969.jpg
  Foto: Alexander Hall/imagebank.sweden.se
  Webbinarium

  Hållbarhet ur besökarens perspektiv

  Februari 2022. För att öka takten för hållbar turism och besöksnäring i Sverige behöver vi fortsätta jobba tillsammans utifrån våra olika roller och ansvar. I det fjärde seminariet fokuserar vi på hållbarhet ur besökarens synvinkel.

 • anna_öhlund-dog_sledding_adventure-6470.jpg
  Foto: Anna Öhlund/imagebank.sweden.se
  Webbinarium

  Hållbar turism i praktiken

  December 2021. För att öka takten för hållbar turism och besöksnäring i Sverige behöver vi fortsätta jobba tillsammans utifrån våra olika roller och ansvar. I det tredje seminariet fokuserar vi på hållbarhet i praktiken och visar på flera olika exempel från näringen.

 • emelie_asplund-island_sightseeing-5439.jpg
  Foto: Emelie Asplund/Imagebank.sweden.se
  Webbinarium

  Hållbar turism mätning och uppföljning

  November 2021. För att öka takten för hållbar turism och besöksnäring i Sverige behöver vi fortsätta jobba tillsammans utifrån våra olika roller och ansvar. I den andra livesändningen går vi in på mätning och uppföljning av hållbar turism.

 • simon_paulin-biking_in_nature-5432.jpg
  Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se
  Webbinarium

  Hållbar turism en inflygning i ämnet

  Oktober 2021. För att öka takten för hållbar turism och besöksnäring i Sverige behöver vi fortsätta jobba tillsammans utifrån våra olika roller och ansvar. I första livesändningen gör vi en inflygning i ämnet med nedslag i ett nationellt och internationellt perspektiv.