Hoppa till innehåll

Svemester

Under 2021 fick Visit Sweden uppdraget att marknadsföra Sverige som resmål till de svenska resenärerna - Svemester. En del i uppdraget blev en webbinarieserie i vilken mycket kunskap, information, inspiration och dialog kring satsningen på den inhemska målgruppen förmedlades.
Senast uppdaterad:13 mars 2023

Svemester - en inspirerande webbinarieserie kring vår inhemska målgrupp - de svenska resenärerna

Regelbundet presenterades nya insikter, vilka insatser som planerades, omvärldsspaningar och under panelsamtal diskuterades för satsningen relaterade frågor. Här kan du se samtliga webbinarier i serien i efterhand.

 • tina_stafrén-baking_crispbread_with_a_guide-8649.jpg
  Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se
  Webbinarium

  Svemester webbinarium 29 november 2022

  I detta webbinarium djupdyker vi i aktuella analyser om den svenska målgruppen och vilka affärsmöjligheter det finns genom att till exempel rikta sig mot målgruppen vi kallar ”den nya medelåldern” – en målgrupp med potential att förlänga säsong.

 • anna_hållams-outdoor_eating-7311.jpg
  Foto: Anna Hållams/Imagebank.sweden.se
  Webbinarium

  Svemester del 7

  November 2021. I den sjunde livesändningen fokuserar vi på hur vi ska få svenskar att semestra i Sverige 2022. En inspirerande panel delar generöst med sig av sina framgångsrecept.

 • Naturnära måltid
  Foto: August Dellert/imagebank.sweden.se
  Webbinarium

  Svemester del 6

  September 2021. I den sjätte livesändningen fokuserar vi på Sverige som matland och svenskars relation till mat och dryck. Två exempel tas upp; Falkenberg som matdestination och deras initiativ Falkenbergs skafferi samt pop-up restaurangen Ön på Långholmen.

 • Vängåvan park in Sundsvall
  Foto: Visitsundsvall
  Webbinarium

  Svemester del 5

  Maj 2021. I årets femte livesändning på temat Svemester fokuserar vi på svenskars digitala beteende och hur vi i besöksnäringen kan arbeta för att konstant vara närvarande digitalt. Vi får även konkreta tips från en branschexpert inom sociala medier.

 • Hotel
  Foto: Tina Axelsson/imagebank.sweden.se
  Webbinarium

  Svemester Del 4

  April 2021. I den fjärde livsändningen reder vi ut vad som definierar en paketresa och tittar närmre på paketreselagen. Vi tar del av exempel på hur man kan tänka, och vad som fungerat för andra. Dessutom får vi nya siffror för svenskarnas resplaner i sommar.

 • Biking in the forest
  Foto: Anna Hålllams/imagebank.sweden.se
  Webbinarium

  Svemester Del 3

  2021. I vår tredje livesändning fokuserar vi på naturturism i relation till inhemska målgrupper. Men hur kan vi få en bra spridning över landet och året, få upp betalningsviljan kring naturturismupplevelser och nå nya målgrupper? Det pratar vi om i avsnittet.

 • Granö Beckasin
  Foto: Bea Holmberg/imagebank.sweden.se
  Webbinarium

  Svemester Del 2

  2021. Under andra delen av liveserien fokuserar vi på den påverkan som pandemin haft på det kommersiella boendet i Sverige. Vilken omställningen som sker inom hotell- och logiverksamhet i spåren av pandemin, och vilken roll inhemska målgrupper kan spela för det arbetet.

 • Hot air balloon
  Foto: Patrik Svedberg/imagebank.sweden.se
  Webbinarium

  Svemester Del 1

  2021. I första delen av vår liveserie berättar vi mer om uppdrag, process och insatsområden för kommande året och tittar på trenderna kring målgruppens resplaner. Våra gäster lyfter behovet av att samarbeta och skapa nya allianser.