Hoppa till innehåll
ulf_lundin-outdoor_fika-7130.jpg
Foto: Ulf Lundin/imagebank.sweden.se

USA

Här presenteras den amerikanska marknaden, dvs när amerikanska resenärer har lov och semester. Kompletteras med målgruppsdata över de amerikanska resenärerna och vad de vill göra i Sverige på en potentiell Sverigeresa samt hur de söker information inför sin resa. Slutligen ges en kort introduktion till det amerikanska medielandskapet och de amerikanska resenärernas mediekonsumtion.

Vad är du intresserad av?

13,4 miljoner amerikaner ser Sverige som en potentiell semesterdestination.

Fördjupningsartiklar:

Här är den amerikanska marknaden presenterad helt kort, dvs när har amerikanska resenärer lov och semester, hur långt har de kommit i digitaliseringen. Kompletteras med målgruppsdata över de amerikanskaresenärerna och vad de vill göra i Sverige på en potentiell Sverigeresa samt hur de söker information inför sin resa. Slutligen ges en kort introduktion till det amerikanska medielandskapet och de amerikanska resenärernas mediekonsumtion.

 • En ikonbild föreställande en familj om tre.
  Artikel

  Kort om USA 2023

  Augusti 2023. Artikeln ger dig en överblick över USA som nation. USAs ekonomiska läge, helgdagar och semester samt hur långt de kommit i digitaliseringen.

 • En ikonbild föreställande en person med resväska.
  Artikel

  Den amerikanska målgruppen

  April 2022. Artikeln fördjupar sig i den amerikanska målgruppen, vilken potential de är för svenska turistmål samt vilka drivkrafter de har för att resa till Sverige. Vidare visar vi vad den amerikanska resenären vill göra på en potentiell semesterresa till Sverige.

 • En ikonbild föreställande en jordglob.
  Artikel

  Amerikanska resenärers Googlesökningar om Sverige

  Mars 2023. Tittar vi enbart på USA så har reserelaterade sökningar på Google om Sverige ökat med + 40% 2022 jämfört med 2019 före pandemin. USA är vår tredje största marknad när det kommer till reserelaterade sökningar om Sverige.

 • En ikonbild föreställande en karta.
  Artikel

  Det amerikanska medielandskapet och mediekonsumtionen

  Artikeln ger en kort introduktion om det amerikanska medielandskapet, de amerikanska resenärernas mediekonsumtion samt om Visit Swedens arbete med att sprida bilden av det attraktiva resmålet Sverige till noggrann utvalda amerikanska medier.

 • Fried Herring
  Foto: Miriam Preis/imagebank.sweden.se
  Film

  Möt den amerikanska måltidsresenären (2.38 min)

  2019. Mat, dryck, shopping, kultur, lokala traditioner...amerikanska resenärer vill ha mycket av allt! Se mer av vad amerikanska resenärer med matintresse har för önskemål under sin Sverigeresa.

 • Rapport

  Gemensam målgrupp i Kina, Indien och USA (36 sid)

  2020. På uppdrag av de nordiska nationella turistorganisationerna och Nordiska ministerrådet har NIT Kiel konsoliderat rapporter som skrevs innan Covid-19 pandemin i syfte att hitta en gemensam målgrupp. Här är hela rapporten. (Engelska)

Längd: 3.17 min.

Använd gärna filmen

Filmen finns att ladda ner här. Använd den gärna för att berätta om målgruppen i presentationer, på webbinarier eller i sociala medier. Här finns även en 15 sekunders trailer att använda fritt.

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.