Our other websites:

USA

Amerikaner åker till Sverige för att ha kul med sitt ressällskap, uppleva en ny stad och njuta av god mat och dryck. De vill hitta det lokala, det unika i vår kultur och livsstil och de vill känna vår gästfrihet och uppleva riktigt bra service. Över nio av tio amerikanska resenärer (ur vår målgrupp "Globala resenärer med sverigeintresse) är intresserade av Sverige, det är över 13,4 miljoner människor. Men hur ser de på Sverige som semesterdestination?

Här presenteras den amerikanska marknaden helt kort, dvs när har resenärer från USA lov och semester, hur långt har de kommit i digitaliseringen. Kompletteras med målgruppsdata över de amerikanska resenärerna och vad de vill göra i Sverige på en potentiell Sverigeresa samt hur de söker information inför sin resa.

kort_om_USA.png
Artikel

USA 2022

Augusti 2022. Artikeln ger dig en överblick över USA som nation. USAs ekonomiska läge, helgdagar och semester samt hur långt de kommit i digitaliseringen.

den_amerikanska_malgruppen.png
Artikel

Den amerikanska målgruppen

April 2022. Artikeln fördjupar sig i den amerikanska målgruppen, vilken potential de är för svenska turistmål samt vilka drivkrafter de har för att resa till Sverige. Vidare visar vi vad den amerikanska resenären vill göra på en potentiell semesterresa till Sverige.

amerkanska_resenarers_googlesokningar.png
Artikel

Amerikanska resenärers Googlesökningar om Sverige

Mars 2023. Tittar vi enbart på USA så har reserelaterade sökningar på Google om Sverige ökat med + 40% 2022 jämfört med 2019 före pandemin. USA är vår tredje största marknad när det kommer till reserelaterade sökningar om Sverige.

Fried Herring
Foto: Miriam Preis/imagebank.sweden.se
Film

Möt den amerikanska måltidsresenären (2.38 min)

2019. Mat, dryck, shopping, kultur, lokala traditioner...amerikanska resenärer vill ha mycket av allt! Se mer av vad amerikanska resenärer med matintresse har för önskemål under sin Sverigeresa.

Gemensam målgrupp i Kina, Indien och USA (36 sid)

2020. På uppdrag av de nordiska nationella turistorganisationerna och Nordiska ministerrådet har NIT Kiel konsoliderat rapporter som skrevs innan Covid-19 pandemin i syfte att hitta en gemensam målgrupp. Här är hela rapporten. (Engelska)

Längd: 3.17 min.

Använd gärna filmen

Filmen finns att ladda ner här. Använd den gärna för att berätta om målgruppen i presentationer, på webbinarier eller i sociala medier. Här finns även en 15 sekunders trailer att använda fritt.

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.