Hoppa till innehåll
En jordgubbstårta på ett sommardukat bord med en svensk flagga.
Foto: Lieselotte van der Meijs/imagebank.sweden.se

Bilden av Sverige

Visit Sweden jobbar tillsammans med andra Sverigefrämjare för att stärka varumärket Sverige. Att veta vad som driver resenärernas besök till Sverige är viktigt för att nå dem med rätt budskap. Här delar vi med oss av den internationella synen på Sverige som land och resmål.

Bilden av Sverige som land och resmål

I Visit Swedens Brand Tracking följer vi regelbundet hur resenärer från andra länder upplever Sverige som land och resmål. Undersökningen har genomförts åtta gånger sedan hösten 2013 och totalt har över 47.000 personer intervjuats.

 • En lite flicka står vid flaggstången och håller i ena ändan på flaggan så att den inte går i marken samtidigt som den hissas.
  Foto: Astrakan/Scandinav/imagebank.sweden.se

  Resenärernas bild av Sverige som land och resmål

  September 2023. Idag är bilden av Sverige mer mångfacetterad och komplex än tidigare och nya berättelser utmanar den traditionella bilden av landet. I den senaste varumärkesundersökningen ser vi att bilden av resmålet Sverige är fortsatt mycket positiv.

  Läs artikeln och ladda ner publikation och rapport

Omvärldens bild av Sverige

2021. Nation Brands Index. Sverige som varumärke är starkt och stabilt över tid. Uppfattningen av Sverige som land är fortsatt positiv, det visar en erkänd global rankinglista där Sverige försvarar sin niondeplats bland 50 länder.

Sverige som hållbar destination - exempel på utmärkelser:

Sverige - en attraktiv och hållbar destination byggt på innovation

"Sverige ska ha en hållbar turism, med ett hållbart resande och en hållbar och konkurrenskraftig besöksnäring som växer och bidrar till sysselsättning och attraktiva platser för besökare, boende, företag och investeringar i hela landet". Så lyder Sveriges nationella strategi för hållbar turism och växande besöksnäring 2021.

 • Bilden visar ett hav av svenska flaggor viftandes av en folkmassa.
  Foto: Ola Ericson/imagebank.sweden.se

  Hur står sig Sverige internationellt?

  "2030 är Sverige världens mest hållbara och attraktiva resmål byggt på innovation" Så sammanfattas det turismpolitiska målet för Sverige 2021 och vi är på väg...

  Läs hela artikeln

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.