Our other websites:
En jordgubbstårta på ett sommardukat bord med en svensk flagga.
Foto: Lieselotte van der Meijs/imagebank.sweden.se

Bilden av Sverige

Visit Sweden jobbar tillsammans med andra Sverigefrämjare för att stärka varumärket Sverige. Att veta vad som driver resenärernas besök till Sverige är viktigt för att nå dem med rätt budskap. Här delar vi med oss av den internationella synen på Sverige som land och resmål.

Varumärket Sverige som resmål

Vi följer kontinuerligt hur resenärer från andra länder upplever Sverige. I följande publikationen kan du fördjupa dig i vad de tycker.

alexander_hall-national_park-7000.jpg
Foto: Alexander hall/imagebank.sweden.se
Rapport

Resenärernas bild av Sverige som land och resmål

December 2022. Sverige uppfattas som ett modernt, öppet och hållbart land, med vacker, unik och orörd natur. I den här rapporten kan du läsa om den globala resenärens bild av Sverige. De tycker exempelvis att det är tryggt, säkert, lätt att resa hit samt gästvänligt.

En man sitter på en trähydda beläget uppe på ett berg och tittar ut över skog och en sjö.
Foto: Martin Edström/imagebank.sweden.se
Rapport

Resenärens bild av Sverige

2021. Visit Sweden Brand Tracking. Bilden av Sverige är fortsatt mycket positiv, och att intresset för att besöka Sverige på semestern är stort. Den internationella målgruppen lite längre fram, och den svenska målgruppen inom det närmaste året.

Hydda med glasväggar och två stolar inuti beläget omgivet av skog nära en sjö.
Foto: Martin Edström/imagebank.sweden.se
Rapport

Omvärldens bild av Sverige

2021. Nation Brands Index. Sverige som varumärke är starkt och stabilt över tid. Uppfattningen av Sverige som land är fortsatt positiv, det visar en erkänd global rankinglista där Sverige försvarar sin niondeplats bland 50 länder.

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.