Hoppa till innehåll

Online Travel Agents-plattformar (OTA)

Visit Swedens uppdrag är att marknadsföra resmålet Sverige mot den globala resenären. Genom smart marknadsföring året runt bygger vi en positiv bild av resmålet som ökar efterfrågan att vilja resa hit. Här erbjuder vi en möjlighet att bli del av Visit Swedens stora OTA-satsning och visa upp det bästa i din region, destination eller stad har att erbjuda till en köpstark målgrupp. Låt oss tillsammans påverka Sverigebilden på synlighetsstarka plattformar, nära bokningen!
Senast uppdaterad:26 februari 2024

Delta i Visit Swedens Sverigekampanj på Expedia

Under flera år har Visit Sweden tillsammans med partners från turismbranschen samarbetat med olika, internationella OTA'er (Online Travel Agents) på flera marknader. Dessa aktiviteter har varit väldigt framgångsrika och levererat fina resultat.

Fördelar med att samarbeta med en OTA:

  • Ger ökad kännedom och trovärdighet/rykte.
  • Bra räckvidd, öka synligheten för Sverige i rätt målgrupp.
  • Närhet till bokning.
  • Värdefulla målgruppsinsikter om resenärer.

Efter en noggrann screening-process med hjälp av Visit Swedens mediebyrå planerar nu Visit Sweden ett samarbete med en av de starkaste OTA’erna Expedia på två marknader: Tyskland och Norge.

För dessa två marknader kommer Expedia, i samarbete med Visit Sweden, ta fram unika landningssidor för resmålet Sverige, vilka kommer vara inspirerande, räckvidds- och konverteringsstarka (närhet till bokning).

Visit Sweden har – tillsammans med partners - jobbat väldigt framgångsrik med denna typ kampanj sedan 2021.

Hur kan ni delta?

Nu erbjuder vi möjlighet att tillsammans med Visit Sweden delta i den stora planerade Sverigekampanjen hos Expedia. Vi erbjuder deltagande i tre olika paket:

  • Silver: 130 000 SEK (ex moms)
  • Guld: 260 000 SEK (ex moms)
  • Platina: 390 000 SEK (ex moms)

I alla paket ingår bland annat eget innehåll på landningssidorna för resmålet Sverige (både den tyska och norska delen) egna banners, en enkel och standardiserad produktionsprocess med en dedikerad produktionsledare hos Expedia, återrapportering samt Expedias målgruppsinsikter. Skillnaden mellan paketen är exponeringsnivån, samt att i paket Platina ingår även en helt egen landningssida.

Minst 10 partners krävs för att kunna genomföra kampanjen på ett professionellt sätt.

För vem?

Regionala turismorganisationer, destinationer och städer.

När?

Kampanjperioden kommer vara under våren eller hösten 2024.

För mer information och boka, kontakta:

Nils-John-sv.jpg

Nils John

Business Development Manager & Country Manager, Germany

[email protected]