Our other websites:

Nederländerna

Nederländare reser till Sverige för våra stora ytor, vår tillgängliga natur, friska luft, svenska livsstil och kultur. De vill vandra, resa runt i Sverige och äta lokal hälsosam mat och dryck. Nästan nio av tio nederländska resenärer är intresserade av Sverige, det är ca 6 miljoner människor.

Här presenteras den nederländska marknaden helt kort, dvs när har nederländska resenärer lov och semester, hur långt har de kommit i digitaliseringen. Kompletteras med målgruppsdata över de nederländska resenärerna och vad de vill göra i Sverige på en potentiell Sverigeresa samt hur de söker information inför sin resa.

.

kort_om_nederlanderna.png
Artikel

Nederländerna 2022

Augusti 2022. Artikeln ger dig en överblick över Nederländerna som nation. Nederländernas ekonomiska läge, helgdagar och semester samt hur långt de kommit i digitaliseringen.

den_nederlandska_malgruppen.png
Artikel

Den nederländska målgruppen

Mars 2022. Artikeln fördjupar sig i den nederländska målgruppen, vilken potential de är för svenska turistmål samt vilka drivkrafter de har för att resa till Sverige. Vidare visar vi vad den nederländska resenären vill göra på en potentiell semesterresa i Sverige.

nederlandska_resenarers_googlesokningar.png
Artikel

Nederländska resenärers Googlesökningar om Sverige

Mars 2023. Tittar vi enbart på Nederländerna så har reserelaterade sökningar på Google om Sverige ändå ökat med + 41 % 2022 jämfört med 2019 före pandemin. Under pandemin var Nederländerna det land med störst ökning jämfört med våra övriga prioriterade marknader.

Längd: 3.17 min.

Använd gärna filmen

Filmen finns att ladda ner här. Använd den gärna för att berätta om målgruppen i presentationer, på webbinarier eller i sociala medier. Här finns även en 15 sekunders trailer att använda fritt.

fredrik_broman-base_camp-248.jpg
Foto: Fredrik Broman

Marknadsför för att nå nederländska resenärer

Naturen och våra berg är det mest fascinerande med Sverige tycker de nederländska resenärerna, förutom naturen är de också väldigt nyfikna på svenska städer (Stockholm, Göteborg, Malmö etc.) och svensk traditionell mat och dryck.

Det är inte så många nederländska resenärer som känner till vår svenska tradition "Swedish fika" men 64% av dem vill prova.

Intresset stort för färdiga paket

Nästan hälften (45%) av de nederländska resenärerna bokar gärna ett färdigt paket. Av de som är intresserade av ett paket bokar 45% via stora reseportaler som exempelvis Booking, travelbird, 33% via hemsida från leverantör och 25% via resmål/destination. Anledningen till att man helst bokar paket är att det är bekvämt, enkelt och att det känns bra att kunna förlita sig på experter när man själv inte har lika hög kunskap om resmålet. Exempel på teman som är intressanta för den nederländska resenären är:

  • Kultur (66%)
  • Mat och dryck (57%)
  • Lära känna naturen/guidning i naturen (56%)
  • Historia (52%)
  • Vandring (48%)
  • Hantverk och traditioner (38%)

Även om de nederländska resenärerna är intresserade av färdiga paketlösningar så är det viktigt med flexibilitet i paketets olika delar. Nio av tio tycker att det är viktigt att det finns en möjlighet till att individuellt anpassa sitt paket. Hälften av dem vill ha få ett paket med få komponenter och den andra delen vill ha flera fasta komponenter.

Läs mer om den nederländska målgruppen >>

Läs mer om vad nederländska resenärer googlar på om Sverige >>

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.