Our other websites:

Naturturismprogrammet

Det finns ett ökande sug efter naturupplevelser i världen, och Sveriges öppna natur och många bokningsbara aktiviteter i naturen kan öka destinationen Sveriges konkurrenskraft. Visit Sweden satsade med hjälp av extra statliga medel på ett särskilt program för natur mellan 2015 och 2019, med en förlängning 2020.

Sauna in lake
Foto: Per Lundström/imagebank.sweden.se
Artikel

Resultaten av naturturismprogrammet

2021. Mellan 2015-2020 drev Visit Sweden med statligt stöd ett program med fokus på natur. Syftet var att öka Sveriges konkurrenskraft som hållbart resmål. Här får du en snabb överblick av satsningen

Biking in Sweden
Foto: Apelöga/imagebank.sweden.se
Presentation

Naturturismprogrammet (10.30 min)

2018. Titta på en presentation om Visit Swedens program Hållbar natur- och ekoturism på landsbygden.

Kayaking
Foto: Henrik Trygg/imagebank.sweden.se
Rapport

Hållbar naturturism och ekoturism på landsbygden (31 sid)

2016. En förstudie för programmet Hållbar natur- och ekoturism på landsbygden visar en stor potential för naturturism och vilken position Sverige kan ta.

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.