Hoppa till innehåll
anna_hållams-biking_in_the_city-7051.jpg
Foto: Anna Hållams

Tyskland

Här presenteras den tyska marknaden och när tyska resenärer har lov och semester. Kompletteras med målgruppsdata över de tyska resenärerna och vad de vill göra i Sverige på en potentiell Sverigeresa samt hur de söker information inför sin resa. Slutligen ges en kort introduktion till det tyska medielandskapet och de tyska resenärernas mediekonsumtion.

Vad är du intresserad av?

27,7 miljoner tyskar ser Sverige som en potentiell semesterdestination.

Ny målgruppsdata om tyska resenärer

 • linus_bergman-accommodation-9619
  Foto: Linus Bergman/imagebank.sweden.se

  Tyskar älskar verkligen Sverige

  December 2023. Under hösten 2023 gjorde vi en fördjupad målgruppsundersökning på tyska resenärer. Vi vet att drygt 27 miljoner tyska resenärer är intresserade av Sverige och kan tänka sig att resa hit, det gör dem till vår största marknad. Men vad är det som lockar? Det ville vi ta reda på.

  Läs artikeln

Fördjupningsartiklar

Här är den tyska marknaden presenterad helt kort, dvs när har tyska resenärer lov och semester, hur långt har de kommit i digitaliseringen. Kompletteras med målgruppsdata över de tyska resenärerna och vad de vill göra i Sverige på en potentiell Sverigeresa samt hur de söker information inför sin resa. Slutligen ges en kort introduktion till det tyska medielandskapet och de tyska resenärernas mediekonsumtion.

 • En ikonbild föreställande en familj om tre.
  Artikel

  Kort om Tyskland 2024

  Maj 2024. Artikeln ger dig en överblick över Tyskland som nation. Tysklands ekonomiska läge, ekonomiska indikatorer, potential, helgdagar och semester samt hur långt de kommit i digitaliseringen och bokar resor.

 • En ikonbild föreställande en person med resväska.
  Artikel

  Den tyska turisten

  Februari 2022. Artikeln fördjupar sig i den tyska turisten, vilken potential de är för svenska turistmål samt vilka drivkrafter de har för att resa till Sverige. Vidare visar vi vad den tyska resenären vill göra på en potentiell semesterresa i Sverige.

 • En ikonbild föreställande en jordglob.
  Artikel

  Tyska resenärers Googlesökningar om Sverige

  Februari 2024. Tyska reserelaterade sökningar på Google om Sverige har 2023 ökat med +27,5% jämfört med 2019 före pandemin. Tyskland står 2023 igen för den största volymen av sökningar på Sverige totalt sett. Läs mer om vad som trendar bland sökningarna.

 • En ikonbild föreställande en karta.
  Artikel

  Det tyska medielandskapet och mediekonsumtionen

  November 2023. Artikeln ger en kort översikt över det tyska medielandskapet och hur och var de tyska resenärernas konsumerar media.

 • Allt om den tyska_ny
  Artikel

  Kungligheter eller älgar - hur lockar du en tysk turist?

  Vill du snabbt få en överblick över den tyska resenären och vad som lockar med Sverige? Läs artikeln och du får reda på hur länge tyska resenärer vill stanna i Sverige, hur de hittar information om Sverige samt hur de bokar sin resa.

En fyr på en kulle framför havet.
Foto: Mickael Tannus/imagebank.sweden.se

Visste du detta?

Vilken är tyskarnas favoritaktivitet på sin semester i Sverige?

Så lockar du tyska naturturismbesökare

 • Två personer vandrar på en liten stig i skogen, de har varsin ryggsäck på ryggen.
  Foto: Maskot/Folio/imagebank.sweden.se

  Fem sätt att vässa ditt erbjudande

  2023. Upplevelser i naturen är den viktigaste drivkraften för miljontals tyska turister som söker nya perspektiv. Här är tips på hur du som småföretagare inom den svenska besöksnäringen kan stärka ditt erbjudande för att locka tyska naturintresserade.

  Läs artikeln

Längd: 3.17 min.

Använd gärna filmen

Filmen finns att ladda ner här. Använd den gärna för att berätta om målgruppen i presentationer, på webbinarier eller i sociala medier. Här finns även en 15 sekunders trailer att använda fritt.