Our other websites:
anna_hållams-biking_in_the_city-7051.jpg
Foto: Anna Hållams

Tyskland

Tyskar reser gärna till Sverige för att uppleva både städer och landsbygd. De vill gärna uppleva just landsbygden och våra sjöar men de vill också shoppa, äta traditionell svensk mat och vandra. Nästan nio av tio tyska resenärerna är intresserade av Sverige, det är över 28 miljoner människor. Men hur ser de på Sverige som semesterdestination?

Snabbguide till den tyska resenären

 • Allt om den tyska_ny

  Kungligheter eller älgar – hur lockar du en tysk turist?

  Vill du snabbt få en överblick över den tyska resenären och vad som lockar med Sverige? Läs artikeln och du får reda på hur länge tyska resenärer vill stanna i Sverige, hur de hittar information om Sverige samt hur de bokar sin resa.

  Läs artikeln

Fördjupningsartiklar

Här är den tyska marknaden presenterad helt kort, dvs när har tyska resenärer lov och semester, hur långt har de kommit i digitaliseringen. Kompletteras med målgruppsdata över de tyska resenärerna och vad de vill göra i Sverige på en potentiell Sverigeresa samt hur de söker information inför sin resa.

Kort_om_tyskland.png
Artikel

Tyskland 2022

Augusti 2022. Artikeln ger dig en överblick över Tyskland som nation. Tysklands ekonomiska läge, helgdagar och semester samt hur långt de kommit i digitaliseringen.

den_tyska_malgruppen_vit.png
Artikel

Den tyska målgruppen

Februari 2022. Artikeln fördjupar sig i den tyska målgruppen, vilken potential de är för svenska turistmål samt vilka drivkrafter de har för att resa till Sverige. Vidare visar vi vad den tyska resenären vill göra på en potentiell semesterresa i Sverige.

tyska_resenarers_googlesokningar.png
Artikel

Tyska resenärers Googlesökningar om Sverige

Mars 2023. Tittar vi enbart på Tyskland så har tyska reserelaterade sökningar på Google om Sverige ökat med +24 % 2022 jämfört med 2019 före pandemin. Tyskland står 2022 igen för den högsta volymen av sökningar på Sverige totalt sett

En fyr på en kulle framför havet.
Foto: Mickael Tannus/imagebank.sweden.se

Visste du detta?

Vilken är tyskarnas favoritaktivitet på sin semester i Sverige?

Så lockar du tyska naturturismbesökare

 • Två personer vandrar på en liten stig i skogen, de har varsin ryggsäck på ryggen.
  Foto: Maskot/Folio/imagebank.sweden.se

  Fem sätt att vässa ditt erbjudande

  2023. Upplevelser i naturen är den viktigaste drivkraften för miljontals tyska turister som söker nya perspektiv. Här är tips på hur du som småföretagare inom den svenska besöksnäringen kan stärka ditt erbjudande för att locka tyska naturintresserade.

  Läs artikeln

Längd: 3.17 min.

Använd gärna filmen

Filmen finns att ladda ner här. Använd den gärna för att berätta om målgruppen i presentationer, på webbinarier eller i sociala medier. Här finns även en 15 sekunders trailer att använda fritt.

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.