Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×
Foto: Sofia Sabel/imagebank.sweden.se

Vår Sverigemarknadsföring

The Edible Country

Visit Sweden har öppnat hela Sverige som en gourmetrestaurang och fyra svenska stjärnkockar har tagit fram recepten. På vackra platser i landet står bord som bokas via Bookatable. Kampanjen The Edible Country lyfter fram DYI-måltider i den svenska naturen.

Foto: August Dellert

RESA: Internationella researrangörer erbjuder mer av Sverige

Researrangörer med Sverige i sina program når stora grupper resenärer i Europa, USA och Asien. Projektet RESA knyter ihop Sverige med utvalda researrangörer i Tyskland, Nederländerna, Belgien, Schweiz och Österrike. Det ger fler produkter på hyllan och fler bokningar till Sverige.

Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se

The 72 Hour Cabin

500 miljoner människor nåddes på några månader av den svenska naturen när kampanjen The 72 Hour Cabin spreds över världen. Fem personer med hektiska yrken deltog i en casestudie om naturens inverkan på stress och spenderade 72 timmar på en vacker ö i Dalsland. Kampanjen och de spektakulära glashusen bevakades av The Telegraph, Condé Nast Traveller och Travel+Leisure.

Foto: Jonas Ingman

Hur marknadsför man ett land?

Visit Sweden marknadsför Sverige och alla fantastiska upplevelser tillsammans med besöksnäringen och andra branscher. Sverige erbjuder något som många människor söker. Läs mer om hur vi sätter Sverige på kartan över hela världen.

Foto: Lena Granefelt/imagebank.sweden.se

Visit Sweden finns på plats i världen

Våra utlandsmarknader

Vi jobbar för att Sverige ska få mer uppmärksamhet i världen, och fokuserar extra på nio utlandsmarknader. Vi har koll på vad som funkar och var Sverige ska synas.

Koll på trenderna

Stora globala förändringar påverkar turismen i Sverige också. Visit Sweden har koll, och har gjort en Trendrapport som sammanfattar läget.

Fokus på Sverigeintresserade resenärer

Sverige har något som utländska turister söker. Visit Sweden hittar de som vill resa till Sverige och riktar all marknadsföring mot dem. Vi kallar dem för Den globala resenären.

USA ökade mest

2017 kom fler amerikaner än någonsin till Sverige. 246 000 fler övernattningar, en ökning med 45 procent, fyllde de svenska hotellen och andra boenden. Amerikaner gillar svensk matkultur och natur i Sverige.

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.