Hoppa till innehåll

Vår Sverigemarknadsföring

Visit Swedens uppdrag är att marknadsföra resmålet Sverige mot den globala resenären. Genom smart marknadsföring året runt bygger vi en positiv bild av resmålet som ökar efterfrågan att vilja resa hit.

Kreativa kampanjer sätter Sverige på kartan

Varje dag arbetar Visit Sweden för att öka affärsmöjligheterna för svensk besöksnäring genom smart marknadsföring. Potentialen är enorm, 65 miljoner globala resenärer har ett intresse att semestra i Sverige och söker den upplevelse som turistlandet Sverige kan erbjuda. Vi har fokus på exportmarknader med stor potential inom Europa (Norge, Danmark, Finland, Nederländerna (inkl Flander-delen av Belgien), Tyskland (inkl Schweiz och Österrike), Frankrike, Storbritannien och långväga marknader (USA, Indien, Kina), utöver den svenska marknaden.

I vår marknadsföring skapar vi stor uppmärksamhet genom kreativa PR-drivna kampanjer som sätter Sverige på kartan. De senaste åren har vi lanserat kampanjerna ”Discover the Originals” och ”Spellbound by Sweden” med stor framgång.

Mer om våra PR-drivna kampanjer och utspel

Varje dag påminner vi om resmålet Sverige

Varje dag påminner vi om vad Sverige har att erbjuda i vår löpande Sverigemarknadsföring till slutkonsument genom våra webbplatser, sociala mediakanaler och via hundratals stora nationella medier som Le Figaro, Die Welt, Frankfurter Allgemein, BBC, Süddeutcher Zeiting och Lonely Planet ökar vi Sveriges synlighet. Vi arbetar också aktivt med flera hundra internationella researrangörer som vi vill ska marknadsföra och sälja Sverige än mer.

Mer om vår löpande Sverigemarknadsföring

Tillsammans mot ett mer medvetet resande

För att lyckas med en smart marknadsföring av destinationen Sverige krävs även ett varumärkeslöfte som visar riktningen för positionen och insikter som hjälper marknadsföringen att bli framgångsrik. All marknadsföring för resmålet Sverige utgår från varumärkeslöftet ”Tillsammans mot ett mer medvetet resande” som Visit Sweden utvecklat i samarbete med svensk besöksnäring. Värdefulla kunskaper som vi tar fram delar vi också med oss av genom Visit Swedens Kunskapsbank, en Kunskapsbank fylld med kunskaper om målgrupper, kanaler och budskap samt olika tematiska områden som naturturism, kulturturism och måltidsturism.

Länk till mer insikter och kunskap

Snabblänkar:

Varumärkeslöftet

ArtikelSenast uppdaterad: 28 november 2023
Varumärkeslöftet

Verktygslåda - kommunicera med den medvetna resenären

ArtikelSenast uppdaterad: 6 oktober 2023
Verktygslåda - kommunicera med den medvetna resenären

Bilden av Sverige

ArtikelSenast uppdaterad: 28 november 2023
Bilden av Sverige

Besöksnäringens målgruppsguide - Vem ska vi prata med?

ArtikelSenast uppdaterad: 23 mars 2023
Besöksnäringens målgruppsguide - Vem ska vi prata med?

Den nyfikna upptäckaren

ArtikelSenast uppdaterad: 26 maj 2023
Den nyfikna upptäckaren