Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×
Foto: Göran Assner/imagebank.sweden.se

Vår Sverigemarknadsföring

Världskongress för naturturism i Sverige

Som crescendo på en flera år lång satsning på naturturism valdes Sverige som värd för kongressen Adventure Travel World Summit 2019. 750 researrangörer, medier och influerare inom naturresor kom till Sverige och Göteborg - och imponerades.

The Edible Country

Visit Sweden har öppnat hela Sverige som en gourmetrestaurang och fyra svenska stjärnkockar har tagit fram recepten. På vackra platser i landet står bord som bokas via Bookatable. Kampanjen The Edible Country lyfter fram DYI-måltider i den svenska naturen.

Foto: August Dellert

RESA: Internationella researrangörer erbjuder mer av Sverige

Researrangörer med Sverige i sina program når stora grupper resenärer i Europa, USA och Asien. Projektet RESA knyter ihop Sverige med utvalda researrangörer i Tyskland, Schweiz och Österrike. Det ger fler produkter på hyllan och fler bokningar till Sverige.

Foto: Miriam Preis/imagebank.sweden.se

Hur marknadsför man ett land?

Visit Sweden marknadsför Sverige och alla fantastiska upplevelser tillsammans med besöksnäringen och andra branscher. Sverige erbjuder något som många människor söker. Läs mer om hur vi sätter Sverige på kartan över hela världen.

Foto: Lena Granefelt/imagebank.sweden.se

Visit Sweden finns på plats i världen

Våra utlandsmarknader

Vi jobbar för att Sverige ska få mer uppmärksamhet i världen, och fokuserar extra på nio utlandsmarknader. Vi har koll på vad som funkar och var Sverige ska synas.

Koll på trenderna

Stora globala förändringar påverkar turismen i Sverige också. Visit Sweden har koll, och har gjort en Trendrapport som sammanfattar läget.

Fokus på Sverigeintresserade resenärer

Sverige har något som utländska turister söker. Visit Sweden hittar de som vill resa till Sverige och riktar all marknadsföring mot dem. Vi kallar målgruppen för Den globala resenären.

Danmark ökade mest

2018 ökade danskar på semester i Sverige mest av alla. 177 000 fler övernattningar, en ökning med nära 16 procent, fyllde de svenska hotellen, stugorna och andra boenden. Danmark är Sveriges tredje största utlandsmarknad.

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.