Hoppa till innehåll
En kvinna köper en biljett över disk till Carl-Larsson museet.
Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se

Kanaler

För att stärka varumärket resmålet Sverige arbetar Visit Sweden kontinuerligt med att vara närvarande i kundupplevelsen, det vill säga att ständigt finnas där och påminna och möta upp när potentiella resenärer är intresserade av resmålet Sverige och det Sverige har att erbjuda.

Vad är du intresserad av?

Online shopping
Foto: Lieselotte van der Meijs/imagebank.sweden.se

Testa dina kunskaper

Vilken är den viktigaste informationskällan inför en Sverigeresa?

Olika sätt att nå dina kunder

Att arbeta med researrangörer är ett sätt att få kunder, ett annat är via digitala kanaler. Här kan du läsa mer om de olika kanalerna. Lär dig vilka möjligheter du har att möta dina potentiella kunder, i de kanaler där de är aktiva. Här har vi samlat insikter och tips på hur ni når ut, digitalt, via researrangörsledet eller via incoming-bolag. Välj kanaler som passar din verksamhet.

Hur väljer man kanal?

  • Resecykeln_ny.png

    Utgå från resenärernas resecykel

    Genom att utgå från resenärernas resecykel är det lättare att koppla varje steg i deras beslutsprocess till de mest strategiska kanalerna. Ett land i hård konkurrens, som Sverige, måste engagera målgruppen och kommunicera på ett effektfullt sätt i alla led och i rätt kanaler för att lyckas.

    Läs om resenärens resecykel

Incoming

Är du nyfiken på hur en incomingbyrå arbetar? Eller vill du få bra tips på hur du kan jobba effektivt backoffice med införsäljning, reseproduktion och bokning? Här kan du lära dig mera oavsett om du är en leverantör av dina egna produkter eller paketerar andras produkter till researrangörer eller resebyråer/agenter.

Vad säger lagen?

Det finns lagar kring paketering av resor som är bra att känna till. Jonas Thyberg, en av Sveriges duktigaste advokater inom området, berättar i tre presentationer om vad som gäller med paketreselagen och resegarantilagen.