Hoppa till innehåll

Always-on B2B

Visit Swedens uppdrag är att marknadsföra resmålet Sverige mot den globala resenären. Genom smart marknadsföring året runt bygger vi en positiv bild av resmålet som ökar efterfrågan att vilja resa hit. Varje dag arbetar Visit Sweden med att resmålet Sverige ska synas och finnas hos de viktigaste internationella researrangörerna.
Senast uppdaterad:23 november 2023
Över 50% av alla globala resenärer med Sverigeintresse vill boka sin resa via en resebyrå eller hos en researrangör.

Säkerhet och trygghet har de senaste åren blivit allt viktigare för resenärerna, förändrat resenärernas bokningsbeteende och stärkt efterfrågan av paketerade semesterresor samt hållbara alternativ.

Att arbeta med internationella researrangörer är ett effektivt sätt att nå kunder som är redo att boka sin nästa utlandsresa. En god relation med researrangörer, transportörer och incoming-byråer är mycket viktigt.

Marknadsföring via researrangörer

Visit Sweden genomför attraktiv marknadsföring tillsammans med researrangörer och arbetar intensivt med att öka antalet intressanta och konkurrenskraftiga Sverigeupplevelser i researrangörernas utbud.

Löpande bearbetar vi med de viktigaste researrangörerna, uppdaterar webbplatsen Sweden for Travel Professionals, skickar ut nyhetsbrev samt ordnar visningsresor, sk FAM trips.

Vi arrangerar roadshows, workshops samt deltar på mässor för att träffa och inspirera internationella researrangörer och reseagenter till att inkludera det hållbara och attraktiva resmålet Sverige i sitt utbud.

För aktörer som arbetar i och för besöksnäringen är det unika tillfällen att träffa och göra affärer med utvalda, kvalitetssäkrade researrangörer och reseagenter som alla är intresserade av att paketera, marknadsföra och sälja resmålet Sverige.

Marknadsföring via FAM trips

Ett led i Visit Swedens arbete med att marknadsföra resmålet Sverige är att arrangera och bjuda in utvalda internationella researrangörer och agenter på visningsresor till Sverige, så kallade FAM trips. Genom undersökningar vet vi att FAM trips är ett av de viktigaste verktygen för researrangörer och agenter i deras arbete med att paketera, marknadsföra och sälja bokningsbara upplevelser i Sverige. Resorna ökar kunskapen och den djupgående förståelsen för vad Sverige som attraktivt och hållbart resmål har att erbjuda.

2024 gör vi FAM trips på temat – Luxury of a different nature

För att dra nytta av den internationella uppmärksamhet och det intresse som kampanjen ”Sweden (not Switzerland) – Luxury of a different nature” redan har genererat och fortsätter att generera, planerar vi nu FAM trips på temat ”Luxury of a different nature”.

Vill ni som region eller destination ta emot researrangörer på temat?

Kontakta Gabriel Dorch, Senior Travel Trade Manager på Visit Sweden.

Är du som företag intresserad av att ta emot researrangörer, kontakta ditt lokala destinationsbolag eller din regionala turismorganisation.