Hoppa till innehåll

Hållbar tillväxt genom samverkan och partnerskap

Det sjunde avsnittet i Visit Swedens och Tillväxtverkets webbinarieserie: ”Destinationen Sverige - tillsammans ökar vi takten för en mer hållbar besöksnäring” har temat ”Hållbar tillväxt genom samverkan och partnerskap”. Vi får bland annat lyssna till representanter från Västerbotten Experience och The Global Sustainable Tourism Council (GSTC). Vi kommer beröra olika aspekter på certifiering av hållbarhet.
Senast uppdaterad:5 mars 2024

I webbinariet lyfts exempel på olika sätt att bidra till hållbar tillväxt genom samverkan och partnerskap. Vi får lyssna på:

  • Roi Ariel, från Global Sustainable Tourism Concuil som berättar om varför det är bra för destinationer att arbeta strukturerat med hållbarhet. Han berättar även att vi den 23-26 april 2024 kommer stå värd för GSTCs årliga globala kongress i Sverige. Vi gör detta tillsammans med Visit Stockholm och Kungliga Djurgårdens Intressenter (KDI).
  • Annika Sandström, Regionturismchef på Västerbotten turism som pratar om deras arbete med Västerbotten Experience, ett initiativ som just bygger på GSTC´s ramverk.
  • Katarina Torstensson, Hållbarhetsstrateg hos Göteborg & Co talar om vilka fördelar de ser med att arbeta med Global Destination Sustainability Index (GDS) för uppföljning samt hur de skapar engagemang hos företagen.
  • Därefter presenterar Kungliga Djurgårdens Intressenters VD Camilla Zedendahl deras gemensamma hållbarhetsarbete tillsammans med Tekniska Museets direktör Peter Skogh.  
  • Anna Lidström hållbarhetschefSpendrups, berättar om hur de genom samverkan arbetar med hållbarhet på en våra största festivaler i Sverige, Way out west.