Hoppa till innehåll
En sommarkväll i skärgården. En kvinna i en blommig klänning står på en kaj och blickar ut över hamnen i Fjäderholmarna med ett glas i handen.
Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se

Den vardagssmitande livsnjutaren

Vardagssmitande livsnjutare vill uppleva Sverige som just livsnjutare. De kommer till Sverige på semester för att koppla av, slippa rutiner och ha roligt med dem de reser med. De vill ha en enkel semester, njuta av god mat och dryck. De vill gärna upptäcka nya städer och platser och vid stadsbesök tar de gärna en shoppingrunda och varvar med något gott att äta.
Senast uppdaterad:2 maj 2023
24 miljoner vardagssmitande livsnjutare har intresse av att resa till Sverige på semester.

Hur känner man igen en vardagssmitande livsnjutare?

De finns i alla åldersgrupper och både bland kvinnor och män, även om kvinnorna är något fler. Det här är personer som gillar att ha kul med dem de reser med och tycker att det är viktigt att kunna skämma bort sig själv lite. Familjen värdesätts i än högre grad jämfört med de andra segmenten.

De är en något mindre nyfiken grupp än de andra, strosar hellre runt och njuter av stämningen, omgivningarna, mat och shopping.

Deras absolut starkaste drivkrafter för en Sverigesemester är att koppla av, slippa rutiner och att ha roligt med sitt resesällskap. De vill känna sig fria, njuta av god mat och dryck och njuta av lugn och stillhet. De vill uppleva nya städer, platser och naturen.

En "typisk" Sverigesemester

Det som flest vardagssmitande livsnjutare önskar göra på sin Sverigesemester är att uppleva städer med nöjesliv, restauranger, besöka museer och att shoppa.

Vardagssmitande livsnjutare fokuserar på guldkanten i livet, gärna i kombination med svensk kultur, tradition och livsstil samt utomhusupplevelser under vår, sommar, höst. Att uppleva landsbygden och åka på rundresor är lockande.

De vardagssmitande livsnjutarna är tillsammans med de nyfikna upptäckarna de som oftast vill besöka städer på sin Sverigesemester