Our other websites:

Sociala medier och inspiration

Kunden hämtar inspiration om sin nästa semesterresa både off- och online. När det gäller online har sociala medier stort utrymme, t ex på Instagram eller Facebook. Sociala kanaler är ett bra sätt att kommunicera direkt med kunder, dessutom det sätt som många vänner och familjer kommunicerar mellan varandra vilket innebär att gränserna mellan personliga rekommendationer och vad företag skriver suddas ut.

Vi hjälper dig med tips och råd om hur du ökar din digitala synlighet och hur du kan jobba med ditt varumärke i sociala medier. Arbetar du inom måltidsturism har vi även där samlat flera mer specifika tips kring sociala medier.

Om vi utgår från kundens resecykel (se bild) så spelar sociala medier en överlägsen roll i alla delarna. Resenärer inspireras till resa i Drömma och Planera-fasen och de kan även Boka sin resa idag via sociala medier. I Uppleva-fasen delar resenären med sig av sina resor till sina vänner och inspirerar dem till resmålet och efter resan är slut påminns resenären om sin resa med jämna mellanrum, vilket lockar till en ny resecykel. Detta innebär att produktägare och marknadsförare behöver anpassa sitt arbete för att nå sina potentiella kunder i resecykelns olika delar.

Resecykeln_ny.png

Innehållsplattformar

6 tips för att lyckas med sociala medier

Under de senaste åren har vikten av sociala medier ökat exponentiellt, både som en plattform för marknadskommunikation och som en plattform för försäljning av produkter och tjänster.

  • simon_paulin-staying_connected-6631.jpg
    Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se

    6 tips för att lyckas med sociala medier

    I den här artikeln kommer vi ge dig 6 tips för hur du lyckas på sociala medier.

    Till artikeln

Webbinarieserie

Här presenterar vi en serie webbinarier kring hur du arbetar i sociala medier, tillsammans med Alexandra Bylund.

Sign post
Foto: Jerker Andersson/imageban.sweden.se
Presentation

Del 1. En kommunikations-strategi för sociala medier

2020. Vilken strategi bör du ha för att nå fram till resenärer i sociala medier, dvs HUR, NÄR, VAR och VAD ska du kommunicera. Svaren blir grunden i din strategi. Filmen hjälper dig.

Winter fika by the fire
Foto: Anna Öhlund/imagebank.sweden.se
Presentation

Del 2. Content för sociala medier

2020. Du vill sälja din anläggning och verksamhet, men hur gör du det utan att egentligen sälja? Jo, du skapar värdefullt innehåll i dina kanaler, filmen visar hur.

Friends in the city
Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se
Presentation

Del 3. Marknadsföring i sociala medier

2020. Att använda sociala medier för sin marknadsföring, är både kostnadseffektivt och enkelt. I den här filmen får du tips på hur du producerar annonser för sociala medier samt hur du riktar annonserna till dina önskade målgrupper.

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.