Our other websites:

Danmark

Danmark är precis som övriga nordiska länder en viktig marknad för Sverige. 1,5 miljoner danskar ser Sverige som en potentiell semesterdestination. Av de globala danska resenärerna Visit Sweden frågade är 74% intresserade av att besöka Sverige. 84% har besökt Sverige och 66% kan tänkas sig göra det igen.

Här presenteras den danska marknaden helt kort, dvs när har danska resenärer lov och semester, hur långt har de kommit i digitaliseringen. Kompletteras med målgruppsdata över de danska resenärerna och vad de vill göra i Sverige på en potentiell Sverigeresa samt hur de söker information inför sin resa.

kort_om_danmark.png
Artikel

Danmark 2022

Augusti 2022. Artikeln ger dig en överblick över Danmark som nation. Danmarks ekonomiska läge, helgdagar och semester samt hur långt de kommit i digitaliseringen.

den_danska_malgruppen.png
Artikel

Den danska målgruppen

Mars 2022. Artikeln fördjupar sig i den danska målgruppen, vilken potential de är för svenska turistmål samt vilka drivkrafter de har för att resa till Sverige. Vidare visar vi vad den danska resenären vill göra på en potentiell semesterresa i Sverige.

Danska_resenarers_googlesokningar.png
Artikel

Danska resenärers Googlesökningar om Sverige

Mars 2023. Danska reserelaterade sökningar på Google har sedan pandemin ökat med +11 % (2019 vs 2022). Jämför vi 2022 med 2021 ser vi en ökning med +21 %. Vad googlade danskarna på när de ville till Sverige 2022?

Längd: 2.21

Norden och Danmark är en stor marknad för svensk besöksnäring. Enligt våra beräkningar finns det 1,5 miljoner danskar som ser Sverige som en potentiell semesterdestination. Filmen belyser likheter och olikheter hos resenärerna från Finland, Norge, Danmark och Sverige. I rapporten Med Norden som marknad kan du fördjupa dina kunskaper om målgrupperna vad gäller:

  • Målgrupp och segment.
  • Digitalt beteende.
  • Vad man vill göra i Sverige.
  • Hur man inspireras till sin Sverigesemester.
  • Vilka informationskällor man helst använder sig av.
  • Vad man söker på via google.

Använd gärna filmen

Filmen finns att ladda ner här. Använd den gärna för att berätta om målgruppen i presentationer, på webbinarier eller i sociala medier. Här finns även en 15 sekunders trailer att använda fritt.

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.