Hoppa till innehåll
En röd stuga med vita knutar i bakgrunden och en stor gräsmatta i förgrunden med flera björkar. Mellan två björkar hänger en hängmatta.
Foto: Doris Beling/imagebank.sweden.se

Danmark

Här presenteras den danska marknaden, dvs när har danska resenärer lov och semester. Kompletteras med målgruppsdata över de danska resenärerna och vad de vill göra i Sverige på en potentiell Sverigeresa samt hur de söker information inför sin resa. Slutligen ges en kort introduktion till det danska medielandskapet och de danska resenärernas mediekonsumtion.

Vad är du intresserad av?

1,5 miljoner danskar ser Sverige som en potentiell semesterdestination.

Fördjupningsartiklar

Här är den danska marknaden presenterad helt kort, dvs när har danska resenärer lov och semester, hur långt har de kommit i digitaliseringen. Kompletteras med målgruppsdata över de danska resenärerna och vad de vill göra i Sverige på en potentiell Sverigeresa samt hur de söker information inför sin resa. Slutligen ges en kort introduktion till det danska medielandskapet och de danska resenärernas mediekonsumtion.

 • En ikonbild föreställande en familj om tre.
  Artikel

  Kort om Danmark 2023

  November 2023. Artikeln ger dig en överblick över Danmark som nation. Danmarks ekonomiska läge, helgdagar och semester samt hur långt de kommit i digitaliseringen.

 • En ikonbild föreställande en person med resväska.
  Artikel

  Den danska målgruppen

  Mars 2022. Artikeln fördjupar sig i den danska målgruppen, vilken potential de är för svenska turistmål samt vilka drivkrafter de har för att resa till Sverige. Vidare visar vi vad den danska resenären vill göra på en potentiell semesterresa i Sverige.

 • En ikonbild föreställande en jordglob.
  Artikel

  Danska resenärers Googlesökningar om Sverige

  Mars 2023. Danska reserelaterade sökningar på Google har sedan pandemin ökat med +11 % (2019 vs 2022). Jämför vi 2022 med 2021 ser vi en ökning med +21 %. Vad googlade danskarna på när de ville till Sverige 2022?

 • En ikonbild föreställande en karta.
  Artikel

  Det danska medielandskapet och mediekonsumtionen

  November 2023. Artikeln ger en kort översikt över det danska medielandskapet och hur och var de danska resenärerna konsumerar media.

Använd gärna filmen

Filmen finns att ladda ner här. Använd den gärna för att berätta om målgruppen i presentationer, på webbinarier eller i sociala medier. Här finns även en 15 sekunders trailer att använda fritt.

Fördjupning; Resenärerna i Norge, Danmark, Finland och Sverige.