Our other websites:

Vision & mål

Visit Sweden är svenska statens nationella marknadsföringsbolag för turistlandet Sverige. Genom att leda mot ett mer medvetet resande skapar Visit Sweden förutsättningar för växande och hållbar turism och affärsnytta för svensk besöksnäring.

Vision

2030 är Sverige världens mest hållbara och attraktiva resmål byggt på innovation.

Mål

Sverige ses som världens mest attraktiva resmål – genom att leda mot ett mer medvetet resande.

Vad styr vårt arbete

Styrande för Visit Sweden är dels statens turismpolitiska mål att "Sverige ska ha en hållbar turism, med ett hållbart resande och en hållbar och konkurrenskraftig besöksnäring som växer och bidrar till sysselsättning och attraktiva platser för besökare, boende, företag och investeringar i hela landet”.

Även statens vision för hållbar turism och växande besöksnäring påverkar: "Sverige år 2030 är världens mest hållbara och attraktiva resmål byggt på innovation".

Då utländsk turism till Sverige är en form av export, påverkar också regeringens export- och investeringsstrategi. Däri finns fem vägledande, strategiska målsättningar:

  1. Sveriges export ska öka, både i absoluta tal och som andel av BNP.
  2. Fler små och medelstora företag ska exportera.
  3. Sverige ska vara pådrivande för en fri, hållbar och rättvis internationell handel.
  4. Sveriges innovationsledarskap ska användas för att stärka näringslivets exportförmåga och internationella konkurrenskraft.
  5. Sveriges attraktionskraft för utländska investeringar, kompetens, talanger och besökare ska öka.

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.