Hoppa till innehåll

Marknadsbearbetning av researrangörer

Visit Swedens uppdrag är att marknadsföra resmålet Sverige mot den globala resenären. Genom smart marknadsföring året runt bygger vi en positiv bild av resmålet som ökar efterfrågan att vilja resa hit. Här erbjuder vi kunskap om, och marknadsbearbetning av, internationella researrangörer för regioner och destinationer i Sverige.
Senast uppdaterad:5 oktober 2023

Visit Swedens Travel Trade-experter har mångåriga relationer med researrangörsledet på flera marknader. Researrangörsledet är omfattande med tusentals researrangörer med olika inriktningar och fokus.

Kunskap om, och marknadsbearbetning av, internationella researrangörer

Visit Swedens målgruppsanalyser visar fortsatt stort intresse för att boka sin semesterresa via researrangörer på dessa marknader och i en osäker värld ökar intresset än mer. För regioner och destinationer i Sverige är samarbete med researrangörer många gånger en viktig kanal för marknadsföring och försäljning av paketerade resor som äger rum när och där det inte är fullt, utanför säsong och nya platser.

För vem?

Det här erbjudandet är för regioner eller destinationer som vill starta med att arbeta mot researrangörsledet, utforska en ny marknad eller nya segment.

Erbjudandet finns i två delar som kan köpas tillsammans eller separat:

 • Kunskap om internationella researrangörsledet
 • Marknadsbearbetning av internationella researrangörer

1. Kunskap om internationella researrangörsledet

För dig som vill lära dig mer om vad och hur researrangörsledet på en marknad fungerar så erbjuder vi digitala föreläsningar.

 • Digital föreläsning 30 minuter för en marknad (20 minuter presentation och 10 minuter för att ställa frågor). Alternativt 60 minuter för 2 marknader (40 minuter presentation och 20 minuter för att ställa frågor).

Pris: 10 000 SEK/15 000 SEK

2. Marknadsbearbetning av internationella researrangörer

För regioner och destinationer som har 2-3 exportmogna produkter och som vill starta med en ny marknad eller redan är verksam på en marknad men vill hitta flera potentiella samarbeten med researrangörsledet i en marknad. Exempelområden: cykel, rundresa, unikt boende med aktiviteter, upplevelse.

Framgångsfaktorer för regioner och destinationer:

 • har definierat vikten av att inkludera researrangörsled i strategier eller affärsplaner.
 • arbetar aktivt med hållbarhet.
 • har uppdraget och mandat att representera ett destinationsvarumärke eller nationellt tematiskt område.
 • ansvarar för samordning av 2-3 erbjudande/ valda förslag på genomförbara paket som kan presenteras för utvalda researrangörer.
 • har en attraktiv presentation om destinationen / tematiska området på landets språk alternativt på engelska.
 • har resurser att efter projektets avslut arbeta vidare med potentiella researrangörer som identifierats, t ex tar direkt över kontakten med researrangörer, besvarar frågor inom 24 timmar och är aktiv i dialogen utifrån researrangörens efterfrågan.

Pris: 50 000 SEK

Vad ingår:

 1. Uppstart - genomgång av behov utifrån din nedskrivna beskrivning (brief).
 2. Marknadsanalys (1 sida) utifrån brief samt förslag på 5-10 matchande researrangörer (beroende på marknadens omfång).
 3. Marknadsbearbetning av utvalda researrangörer på vald marknad utifrån analys.
 4. Slutrapport (2 sidor) med förslag på 2-3 researrangörer som är intresserade av dina produkter och som vill ha kontakt.

Anmäl ditt intresse!

För mer information, ta kontakt med:

Christina Steer

Christina Steer

Head of Travel Trade

[email protected]