Hoppa till innehåll

Vad är du intresserad av?

Att möta måltidsresenären

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling
Hur möter man på bästa sätt internationella måltidsresenärer - i verkligheten eller på olika digitala plattformar? Hur lyfter man fram sin produkt och sig själv för att ge gästerna en optimal måltidsupplevelse?

Artikelserie: Att möta måltidsresenärer

En artikelserie som lyfter relevanta ämnen för dig som vill möta den internationella måltidsresenären på bästa sätt.

harjedalspizza_3.jpg
Foto: Karl Vertergård, Vemdalen foto
Artikel

Kreativ krishantering gav klirr i kassan!

2020 var ett märkligt och utmanande år, inte minst för den hårt drabbade besöksnäringen. Men bortom konkurserna och frustrationen finns det också en hel del vinnare. Ta del av 9 goda exempel på framgångsrikt svenskt entreprenörskap mitt i pandemitider.

The Edible Country
Foto: August Dellert/imagebank.sweden.se
Artikel

Med naturen som kök och skafferi

2020. Utomhusmatlagning är en växande trend som passar utmärkt ihop med den svenska besöksnäringen. Läs en artikel fylld med tips, inspiration och utvalda riktlinjer för dig som erbjuder måltider i naturen.

Amsterdam
Foto: Willem Velthoven for Mediamatic Amsterdam
Artikel

Goda globala initiativ

Här lyfter vi några kreativa internationella exempel från en bransch som vägrar kasta in handduken under coronakrisen. Artikeln uppdateras löpande från 11/5-11/6, 2020.

Food trucks
Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se
Artikel

Kreativitet i kristider

Besöksnäringen drabbas stenhårt av coronaviruset. Här har vi samlat några av branschens smartaste lösningar och initiativ hittills. Artikeln uppdateras löpande 27/3-10/4, 2020.

Staying connected
Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se
Artikel

Optimera och effektivisera din digitala närvaro

Spara tid och få fler besökare genom att optimera din insats på Google Business Profile, Facebook, Tripadvisor och andra digitala tjänster. Vad ska du tänka på när du svarar på recensioner? Hur gör du automatiska svar i Facebooks och Instagrams chat?

Sheep farm
Foto: Conny Fridh/imagebank.sweden.se
Artikel

Ett gott värdskap

Ett gott värdskap är en nyckel i mötet med internationella måltidsresenärer. Hur kan du få målgruppen att känna sig sedd och välkommen? Lär dig mer om värdskap här. Och lär dig mer om framgångsfaktorn samarbete med andra.

Working together
Foto: Melker Dahlstrand/imagebank.sweden.se
Artikel

Fler utländska gäster med digital närvaro

Digital närvaro är avgörande för att nå utanför Sveriges gränser med din upplevelse. Kanske har ni redan en webbsida, Facebook och Instagram, men ni måste också ge följarna något extra.

Frostavallen, foto Apelöga
Foto: Apelöga
Artikel

Måltidsupplevelser som skapar minnen för livet

Måltidsupplevelser har blivit ett sätt att resa. Genom att hitta din unika twist på lokal mat och dryck kan du attrahera upplevelsesugna, internationella gäster.

Bread and cheese
Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se
Artikel

Att erbjuda merförsäljning

Vill du öka din lönsamhet och locka fler internationella gäster? Merförsäljning är ett framgångsrecept för dig som jobbar med mat och dryck.

The Edible Country
Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se
Artikel

Så når du journalister och influencers

Vad vill journalister och influencers uppleva under en visningsresa i Sverige? Denna artikel är fylld med kunskap och tipslistor för dig som vill veta mer om hur du kan förbereda dig före, under och efter deras besök.

Wine bar
Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se
Artikel

Svensk dryck gör måltiden komplett

Därför bör du alltid ha svensk dryck på menyn! Ta del av bakgrund, nulägesanalys och massor av tips på hur du bygger spännande dryckeslistor, med och utan alkohol.

Hur lockar man med måltidsupplevelser?

Hur kan olika typer av upplevelser av mat och dryck se ut för att få fler utländska besökare?

Outdoor eating
Foto: Apelöga/imagebank.sweden.se
Presentation

Att locka med måltidsupplevelser (12.27 min)

Vilka upplevelser inom måltid lockar de utländska besökarna? Vi berättar om hur upplevelserna kan förpackas för att presentera något unikt och anpassa kommunikationen till en internationell målgrupp.