Hoppa till innehåll

Visit Swedens inspirationswebbinarier

En eller flera gånger per år håller Visit Sweden inspirationswebbinarier om olika ämnen som i lite större penseldrag rör svensk besöksnäring. Här har vi samlat de webbinarierna som nu går att ses i efterhand.
Senast uppdaterad:29 september 2023

Visit Swedens inspirationswebbinarier

 • Fyra ungdomar tar ett gruppfoto på varandra utomhus på en bilfri gata i en stad.
  Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se
  Webbinarium

  Sverigebilden, aktuellt inom marknadsföring, planer för 2024

  September 2023. Inledning av VD Susanne Andersson följt av Sverigebilden och den senaste mätningen av resenärernas bild av Sverige. Därefter dyker vi ner i marknadsföring och tankar om framtiden. Slutligen presenterar vi aktiviteter och erbjudanden 2024.

 • Ett gäng personer sitter ner, två personer i mitten sitter och tittar på något längre bort. De i bakgrunden ser glada ut.
  Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se
  Webbinarium

  Konsumenttrender och marknadsplan

  September 2022. Susanne vår VD inledde och visade en film om vad Visit Swedens uppdrag är. En paneldebatt följde med fokus på resenärernas vilja att semestra i Sverige. Vi presenterade de senaste konsumenttrenderna kring resandet och den nya marknadsplanen för 2023.

 • simon_paulin-outdoor_seating-6620(1).jpg
  Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se
  Webbinarium

  Hur når vi målgruppen? Hur ser kanalerna ut efter pandemin?

  April 2022. Vi presenterade resultatet från senaste målgruppsundersökningen. Hur researrangörer och globala digitala plattformar förändrats efter pandemin och sist intressanta insikter om hur personer med utländsk bakgrund ser på Sverige som semestermål. Se sändningen.

 • simon_paulin-old_town_selfie-4919.jpg
  Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se
  Webbinarium

  Varumärket och berättelsen om resmålet Sverige

  Februari 2022. Vi presenterade det nya varumärkeslöftet för resmålet Sverige "Tillsammans mot ett mer medvetet resande" som tillsammans med manifestet är starten för varumärkesarbetet. Mediatrender, målgruppsinsikter och Svemester för 2022, se sändningen här.

 • Friends by the water
  Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se
  Webbinarium

  Varumärket Sverige och hur vi når målgruppen

  September 2021. Varumärket Sverige har idag en stark internationell position. Hur når vi ut till målgruppen i ett alltmer komplext digitalt landskap där Sverige måste synas och finnas när målgruppen undersöker och väljer mellan länder och destinationer?