Hoppa till innehåll

Vad säger lagen?

Hur definieras paketresor och vilka undantag från lagen finns det. Vilka krav ställs på dig som researrangör? I tre föreläsningar med Jonas Thyberg får du en inblick i lagstiftningen runt paketresor.
Senast uppdaterad:14 februari 2024

Paketreselagen och resegarantilagen

I de här filmerna berättar Jonas Thyberg, en av Sveriges duktigaste advokater inom området, hur ändringar i paketreseavtalet kan göras från resenären och arrangörens sida. Hur avbokning av paketresa kan göras och vilka villkor som gäller för avbokningar samt hur resenären kan reklamera fel och vilket ansvar arrangören har vid fel. I den tredje och sista filmen informerar han om Resegarantilagen.

 • Archipelago ferries
  Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se
  Presentation

  Ett sammandrag av paketreselagen

  2024. Vad räknas som en paketresa och vilka undantag finns från paketreselagen? Som arrangör av paketresor har du en stor informationsplikt. Se filmen där Jonas Thyberg, en av Sveriges kunnigaste inom området, lär dig det du behöver veta om paketreselagens utformning.

 • Ski touring
  Foto: Anders Tedeholm/imagebank.sweden.se
  Presentation

  Ändringar i paketreseavtalet

  2024. Hur kan resenären avboka en paketresa och vad gäller för avbokningsregler? Vilket ansvar har en arrangör av paketresor? Jonas Thyberg, en av Sveriges kunnigaste inom området, reder ut begreppen kring avtal och villkor.

 • Sunset over the lake
  Foto: Alexander Hall/imagebank.sweden.se
  Presentation

  Resegarantilagen

  2024. För vilka resor ska en resegaranti lämnas? Vilka skyldigheter har du som researrangör att ställa en resegaranti och hur gör du det? I den här filmen förklarar Jonas reglerna i resegarantilagen och hur den i praktiken fungerar.