Hoppa till innehåll
ola_ericson-kastellholmen_-1098.jpg

Kina

Här ger vi en inblick i den kinesiska marknaden. Du får ta del av den generella landsprofilen, medieprofil, landets turistprofil och målgruppsprofil. Vi får en direkt inblick med hjälp av våra medarbetare i Kina.

Vad är du intresserad av?

 • En ikonbild föreställande en familj om tre.
  Artikel

  Kort om Kina 2023

  November 2023. Artikeln ger dig en överblick över Kina som nation och kineser som resenärer samt vilken potential kinesiska resenärer kan vara för svenska turistmål.

 • En ikonbild föreställande en karta.
  Artikel

  Det kinesiska medielandskapet

  Artikeln ger en kort översikt över det kinesiska medielandskapet.

 • Presentation

  Presentation: Högspenderande kinesiska resenärer

  2018. Segmentet individuella resenärer från Kina som spenderar mycket på resan ökar. De nordiska turistorganisationerna och Nordiska ministerrådet har tagit fram en ny studie. Här presenteras den i sammandrag. (Engelska)

 • Rapport

  Rapport: Högspenderande kinesiska resenärer (103 sid)

  2018. Segmentet individuella resenärer från Kina som spenderar mycket på resan ökar. De nordiska turistorganisationerna och Nordiska ministerrådet har tagit fram en ny studie. Här är hela rapporten. (Engelska)

 • Rapport

  Gemensam målgrupp i Kina, Indien och USA (36 sid)

  2020. På uppdrag av de nordiska nationella turistorganisationerna och Nordiska ministerrådet har NIT Kiel konsoliderat rapporter som skrevs innan Covid-19 pandemin i syfte att hitta en gemensam målgrupp. Här är hela rapporten. (Engelska)