Hoppa till innehåll
gustaf_emanuelsson-camping-5642
Foto: Gustaf Emanuelsson/Folio/imagebank.sweden.se

Det är lätt att göra allemansrätt

En av de starkaste associationerna till Sverige är att det är ett vackert land med orörd och tillgänglig natur. Men vår Allemansrätt är inte till salu utan något vi måste värna om inför framtiden. Vi har ett gemensamt ansvar att kommunicera kring vad som gäller när man vistas i naturen i Sverige.

Nytt sätt att kommunicera om Allemansrätten

Naturvårdsverket har tagit fram ett nytt sätt att kommunicera om Allemansrätten som alla ni som vill sprida kunskap om Allemansrätten kan använda.

  1. Hitta stöd för dig som kommunicerar om Allemansrätten på Naturvårdsverkets hemsida.
  2. Läs om Naturvårdsverkets material i konceptet "Det är lätt att göra allemansrätt".

Filmen nedan togs fram av Visit Sweden i samarbete med Naturvårdsverket för några år sedan och är fortfarande aktuell i det nya sättet att kommunicera om Allemansrätten till de internationella besökarna.

Denna informationsfilm berättar och svarar utan pekpinnar på de vanligaste frågorna från våra gäster, men ger även svaren på de missuppfattningar som Naturvårdsverket av erfarenhet vet att gästerna gör fel.

Olika versioner av filmen kan laddas ner via denna länk

  • En huvudfilm, ca 4 min
  • 1 kort-version av huvudfilmen, ca 1 min
  • 2 trailers, ca 15-20 sek

Filmerna är fria för ALLA att ladda ner, lägga upp och sprida i sina kanaler. Trailers och kortversion passar utmärkt för spridning i sociala medier. Alla filmer finns både med och utan engelska undertexter, då många tittar utan ljud i sociala medier.

"Allemansrätten" and the important must-knows in english

På vår officiella Sverigesajt visitsweden.com har vi samlat det viktigaste som utländska turister måste veta (på engelska).