Our other websites:
Tre personer cyklar ner för en backe på gräs. Runtomkring finns en äng, skog och en i bakgrunden ser man en stad framför en sjö.
Foto: Patrik Svedberg/imagebank.sweden.se

Målgruppen naturintresserade

I Visit Swedens marknadsföring av resmålet Sverige kommunicerar vi till de Nyfikna upptäckarna. De är en målgrupp med stort intresse och potential för Sverige, i artikeln nedan tar vi upp vad de naturintresserade Nyfikna upptäckarna vill se och göra i Sverige.

Nytt kunskapsmaterial om de naturintresserade resenärerna

Många besökare i Sverige är nyfikna på att uppleva den svenska naturen. Vi har här sammanställt det senaste om den här målgruppen. I en film samt tre artiklar kan du lära känna dem bättre.

  • En man och en kvinna står på en klippa vid vattnet och tittar ut över skärgården. De är somrigt klädda och kvinnan har en kamera i handen.
    Foto: Ola Kjelbye/imagebank.sweden.se

    Lär känna målgruppen: De nyfikna upptäckarna med naturintresse

    November 2022. Vad vill målgruppen göra i den svenska naturen? Vilka aktiviteter trendar och ser vi några skillnader från tidigare års målgruppsanalys? Dyk in i målgruppen och läs om deras värderingar, intressen och potential.

    Läs hela artikeln

I somras genomfördes två undersökningar bland naturbesökare, resultatet redovisas i filmen ovan samt i de två artiklarna nedan. Filmen finns att ladda ner här. Använd den gärna för att berätta om trenderna i presentationer, på webbinarier eller i sociala medier.

Hur söker naturintresserade resenärer på Sverige. I den här artikeln kan du läsa mer om vilka sökordsteman som trendar samt vilka sökord som är intressanta.

Fördjupning inom olika aktiviteter

High coast hiking break
Foto: Moa Karlberg/imagebank.sweden.se
Rapport

Målgruppsguide Naturfokuserade nyfikna upptäckare (11 sid)

2019. Vad vill de som dras till upplevelser i den svenska naturen göra under sin semester? Läs mer om segmentet Naturfokuserade nyfikna upptäckare i en enkel guide.

Åre
Foto: Niclas Vestefjell/imagebank.sweden.se
Rapport

Målgruppsguide Cyklingsintresserade nyfikna upptäckare (9 sid)

2019. Vad vill de i målgruppen Den globala resenären som är intresserade av cykling göra i Sverige? Ta del av en målgruppsguide med extra fokus på olika typer av cykling.

Kayaking
Foto: Henrik Trygg/imagebank.sweden.se
Rapport

Målgruppsguide Paddlingsintresserade nyfikna upptäckare (9 sid)

2019. Vad vill de i målgruppen Den globala resenären som är intresserade av paddling göra i Sverige? Ta del av en målgruppsguide med extra fokus på kajak, kanot, forsränning och flottfärd.

Apple orchard
Foto: Alexander Hall/imagebank.sweden.se
Rapport

Målgruppsguide Vandringsintresserade nyfikna upptäckare (8 sid)

2019. Vad vill de som är intresserade av vandring göra i Sverige? Ta del av en målgruppsguide med extra fokus på vandring.

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.