Hoppa till innehåll
Tre personer cyklar ner för en backe på gräs. Runtomkring finns en äng, skog och en i bakgrunden ser man en stad framför en sjö.
Foto: Patrik Svedberg/imagebank.sweden.se

Målgruppen naturintresserade

I Visit Swedens marknadsföring av resmålet Sverige kommunicerar vi till de Nyfikna upptäckarna. De är en målgrupp med stort intresse och potential för Sverige, i artikeln nedan tar vi upp vad de naturintresserade Nyfikna upptäckarna vill se och göra i Sverige.

Vad är du intresserad av?

Nytt kunskapsmaterial om de naturintresserade resenärerna

Många besökare i Sverige är nyfikna på att uppleva den svenska naturen. Vi har här sammanställt det senaste om den här målgruppen. I en film samt tre artiklar kan du lära känna dem bättre.

  • En man och en kvinna står på en klippa vid vattnet och tittar ut över skärgården. De är somrigt klädda och kvinnan har en kamera i handen.
    Foto: Ola Kjelbye/imagebank.sweden.se

    Lär känna målgruppen: De nyfikna upptäckarna med naturintresse

    November 2022. Vad vill målgruppen göra i den svenska naturen? Vilka aktiviteter trendar och ser vi några skillnader från tidigare års målgruppsanalys? Dyk in i målgruppen och läs om deras värderingar, intressen och potential.

    Läs hela artikeln

I somras genomfördes två undersökningar bland naturbesökare, resultatet redovisas i filmen ovan samt i de två artiklarna nedan. Filmen finns att ladda ner här. Använd den gärna för att berätta om trenderna i presentationer, på webbinarier eller i sociala medier.

Hur söker naturintresserade resenärer på Sverige. I den här artikeln kan du läsa mer om vilka sökordsteman som trendar samt vilka sökord som är intressanta.

Fördjupning inom olika aktiviteter

High coast hiking break
Foto: Moa Karlberg/imagebank.sweden.se
Rapport

Målgruppsguide Naturfokuserade nyfikna upptäckare (11 sid)

2019. Vad vill de som dras till upplevelser i den svenska naturen göra under sin semester? Läs mer om segmentet Naturfokuserade nyfikna upptäckare i en enkel guide.

Åre
Foto: Niclas Vestefjell/imagebank.sweden.se
Rapport

Målgruppsguide Cyklingsintresserade nyfikna upptäckare (9 sid)

2019. Vad vill de i målgruppen Den globala resenären som är intresserade av cykling göra i Sverige? Ta del av en målgruppsguide med extra fokus på olika typer av cykling.

Kayaking
Foto: Henrik Trygg/imagebank.sweden.se
Rapport

Målgruppsguide Paddlingsintresserade nyfikna upptäckare (9 sid)

2019. Vad vill de i målgruppen Den globala resenären som är intresserade av paddling göra i Sverige? Ta del av en målgruppsguide med extra fokus på kajak, kanot, forsränning och flottfärd.

Apple orchard
Foto: Alexander Hall/imagebank.sweden.se
Rapport

Målgruppsguide Vandringsintresserade nyfikna upptäckare (8 sid)

2019. Vad vill de som är intresserade av vandring göra i Sverige? Ta del av en målgruppsguide med extra fokus på vandring.