Hoppa till innehåll
Tre personer paddlar varsin kajak på öppet vatten i skärgården.
Foto: Anna Hållams/imagebank.sweden.se

Säkra naturupplevelser

För att möta våra utländska och svenska resenärer efterfrågan på säkra naturupplevelser arbetar vi tillsammans med Tillväxtverket under 2023 med att producera fem säkerhetsfilmer inom paddling, klättring, topptur, cykling och vandring.

Säkerhetsfilmerna är inspirationsdrivna och utgår från de globala resenärernas drivkrafter att vilja lära sig något nytt på sin semester och att utforska naturen och det lokala.

Vår förhoppning är att ni som arbetar med naturturism inom något eller några av områdena kan använda filmerna som introduktion inför en aktivitet, som information efter att resenären bokat någon av era aktiviteter eller på er hemsida för att få potentiella kunder att känna sig säkra nog att boka någon eller några av era upplevelser.

Fem filmer

Totalt kommer vi att spela in fem säkerhetsfilmer under 2023 och de kommer bli klara och distribueras ut i följande ordning:

1. Paddling (se nedan): Emil Gyllenberg och Robin Trygg berättar om vad som kan vara bra att tänka på om du av någon anledning råkar ut för något oförberett. Filmen är dryga fyra minuter lång och innehåller på slutet en lista över saker som kan vara bra att ha och tänka på inför en paddlingstur.

Avsändare för filmen förutom Visit Sweden och Tillväxtverket är även Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Svenska kanotförbundet och filmserien Svenska äventyr.

Filmen finns textad på svenska och engelska och du kan välja att ladda ner textningen som en separat SRT-fil eller ladda ner filmen med inbränd textning. Filmerna kan laddas ner via följande länkar:

2. Klättring (september)
Avsändare för filmen förutom Visit Sweden och Tillväxtverket är även Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Svenska klätterförbundet.

3. Topptur (oktober) Avsändare för filmen förutom Visit Sweden och Tillväxtverket är även Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Fjällsäkerhetsrådet.

4. Cykling (februari 2024)

5. Vandring (mars 2024)

Bakgrund till projektet

Tillväxtverket och Visit Sweden producerar tillsammans med produktionsbolaget Moments Matters/filmserien Svenska Äventyr, under 2023 fem säkerhetsfilmer kopplade till svenska naturaktiviteter som paddling, klättring, topptur, cykling och vandring.

Syftet med filmerna är att:

Stärka svenska företag i besöksnäringen i sin kommunikation med sina potentiella besökare, för att svara upp mot gästernas ökade krav och efterfrågan på säkra upplevelser.

Företagen i hela Sverige kommunicerar samma budskap om trygga svenska turistiska upplevelser, vilket i sin tur leder till en positiv bild hos de potentiella resenärerna, att Sverige och att de svenska turistiska produkterna är trygga.

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.