Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×
Foto: Fredrik Nystedt/Rockfoto/imagebank.sweden.se

Det här är Visit Sweden

Visit Sweden är ett bolag med kreativa Sverigeälskande kommunikatörer över hela världen. Vi vill att fler resenärer ska få upptäcka Sverige, stanna längre, och göra fler aktiviteter under resan. Vi ska bidra till att Sverige och besöksnäringens företag växer långsiktigt.

Vi vill att fler ska få uppleva vårt fantastiska land och vi berättar om svenska upplevelser och svensk livsstil för nyfikna och resglada människor i hela världen. Det är vi som har det officiella uppdraget att marknadsföra Sverige som destination så att Sverige får större intäkter.

Från jordens alla hörn reser människor hit för att upptäcka vår natur, våra städer och vår kultur. Utländska turister gillar det öppna, innovativa och gästvänliga, det genuina och svenskarnas omtanke om sin omgivning.

Samarbetet med besöksnäringens företag, destinationer och regioner är vår livsnerv och tillsammans tar vi Sverige närmare världen. Uppdraget har vi fått av staten och den svenska besöksnäringen.

Vad vi gör

Fler besökare och längre vistelser ger affärsmöjligheter för svensk besöksnäring, ökad tillväxt och fler jobb i hela landet.

Varje år gör vi marknadsföringskampanjer, ser till att Sverige syns i sociala mediekanaler, samarbetar med researrangörer och inspirerar internationella medier och influencers att berätta om Sverige som resmål. Vi bjuder på en ständig ström av inspiration och nyttig information på våra officiella webbar. Vi följer upp effekten genom att mäta exempelvis räckvidd, engagemang och preferens för Sverige.

För att få fler utländska turister att få upp ögonen för Sverige, stanna längre och upptäcka mer har vi två perspektiv. Dels att stärka varumärket Sverige och dels att marknadsföra svenska destinationer och upplevelser så att människor vill boka en resa hit.

Vi jobbar för besöksnäringen och staten

Marknadsföringen för Sverige görs i nära samarbete med företag och organisationer i besöksnäringen och andra branscher och lyfter fram Sveriges styrkor och besöksnäringens upplevelser över hela Sverige. Vi ägs sedan januari 2020 helt av svenska staten.

Sverige tjänar på internationell turism

Fler utländska besökare på hotell och andra boendeformer, på restauranger och caféer, i skidbackar, temaparker och butiker och fler som ägnar sig åt upplevelser i naturen ger högre intäkter och ökad sysselsättning i hela landet.

Under 2018 spenderade utländska besökare 144 miljarder kronor i Sverige. Det är en ökning med 8 procent sedan året före. Samma år sysselsattes 172 400 personer i besöksnäringens företag, destinationer och organisationer.

Vi har världen som arbetsfält

Visit Sweden finns på plats i flera länder i världen för att få fler resenärer att upptäcka Sverige som resmål. Vi har egna kontor eller representation i sju länder, där vi följer landets kultur och trender, den aktuella debatten och vad som lockar resenärerna. På så sätt kan vi anpassa Sverigebudskapen så att de har större chans att väcka uppmärksamhet. Synligheten på varje marknad kombinerar vi med större insatser som ska ge en internationell spridning för Sverige och vad man kan uppleva här.

Sverige har stor potential

Miljontals människor i världen är nyfikna på att resa till Sverige på semester. Det finns stora grupper av resenärer med Sverigedrömmar i USA och Tyskland, men även i Storbritannien, Nederländerna, Frankrike och Kina. På närmarknaderna Norge och Danmark vill man hela tiden upptäcka nya pärlor och upplevelser över stora delar av landet, och tillväxtmarknaden Indien har börjat hitta till Europa i större utsträckning.

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.