Hoppa till innehåll
rodrigo_rivas_ruiz-music_festival-1089.jpg
Foto: Rodrigo Rivas Ruiz/imagebank.sweden.se

Norge

Här presenteras den norska marknaden och när norska resenärer har lov och semester. Kompletteras med målgruppsdata över de norska resenärerna och vad de vill göra i Sverige på en potentiell Sverigeresa samt hur de söker information inför sin resa. Slutligen ges en kort introduktion till det norska medielandskapet och de norska resenärernas mediekonsumtion.

Vad är du intresserad av?

1,7 miljoner norrmän ser Sverige som en potentiell semesterdestination.

Snabbguide till den norska resenären

 • Allt om den norska

  Socker, smör och cigaretter - eller vad lockar en norsk turist?

  Vill du snabbt få en överblick över den norska resenären och vad som lockar med Sverige? Läs artikeln och du får reda på hur länge norska resenärer vill stanna i Sverige, hur de hittar information om Sverige samt hur de bokar sin resa.

  Läs artikeln

Fördjupningsartiklar

Här är den norska marknaden presenterad helt kort, dvs när har norska resenärer lov och semester, hur långt har de kommit i digitaliseringen. Kompletteras med målgruppsdata över de norska resenärerna och vad de vill göra i Sverige på en potentiell Sverigeresa samt hur de söker information inför sin resa. Slutligen ges en kort introduktion till det norska medielandskapet och de norska resenärernas mediekonsumtion.

 • kort_om_norge.png
  Artikel

  Kort om Norge 2024

  Maj 2024. Artikeln ger dig en kort överblick över Norge som nation. Vidare tas Norges ekonomiska läge upp och ekonomiska indikatorer, potential, helgdagar och semester samt hur långt de kommit i digitaliseringen och hur de bokar sina resor.

 • En ikonbild föreställande en person med resväska.
  Artikel

  Den norska målgruppen

  April 2022. Artikeln fördjupar sig i den norska målgruppen, vilken potential de är för svenska turistmål samt vilka drivkrafter de har för att resa till Sverige. Vidare visar vi vad den norska resenären vill göra på en potentiell semesterresa i Sverige.

 • En ikonbild föreställande en jordglob.
  Artikel

  Norska resenärers Googlesökningar om Sverige

  Mars 2024. Norska reserelaterade sökningar på Google om Sverige har ökat med +36% 2023 jämfört med 2019 före pandemin. Norge är den sjunde största marknaden, sett till volymsökningar på Sverige totalt sett. Läs mer om vad som trendar bland sökningarna.

 • En ikonbild föreställande en karta.
  Artikel

  Det norska medielandskapet och mediekonsumtionen

  November 2023. Artikeln ger en kort översikt över det norska medielandskapet och hur och var de norska resenärerna konsumerar media.

Använd gärna filmen

Filmen finns att ladda ner här. Använd den gärna för att berätta om målgruppen i presentationer, på webbinarier eller i sociala medier. Här finns även en 15 sekunders trailer att använda fritt.

Fördjupning; Resenärerna i Norge, Danmark, Finland och Sverige.