Our other websites:
rodrigo_rivas_ruiz-music_festival-1089.jpg
Foto: Rodrigo Rivas Ruiz/imagebank.sweden.se

Norge

Norrmän reser till Sverige för att koppla av, ha roligt och uppleva nya saker med dem de reser tillsammans med. De gillar god mat och dryck och vill gärna uppleva nya städer och platser. De är nyfikna på vårt kulturliv och vår måltidskultur.

Snabbguide till den norska resenären

  • Allt om den norska

    Socker, smör och cigaretter - eller vad lockar en norsk turist?

    Vill du snabbt få en överblick över den norska resenären och vad som lockar med Sverige? Läs artikeln och du får reda på hur länge norska resenärer vill stanna i Sverige, hur de hittar information om Sverige samt hur de bokar sin resa.

    Läs artikeln

Fördjupningsartiklar

Här är den norska marknaden presenterad helt kort, dvs när har norska resenärer lov och semester, hur långt har de kommit i digitaliseringen. Kompletteras med målgruppsdata över de tyska resenärerna och vad de vill göra i Sverige på en potentiell Sverigeresa samt hur de söker information inför sin resa.

kort_om_norge.png
Artikel

Norge 2022

Augusti 2022. Artikeln ger dig en överblick över Norge som nation. Norges ekonomiska läge, helgdagar och semester samt hur långt de kommit i digitaliseringen.

den_norska_malgruppen.png
Artikel

Den norska målgruppen

April 2022. Artikeln fördjupar sig i den norska målgruppen, vilken potential de är för svenska turistmål samt vilka drivkrafter de har för att resa till Sverige. Vidare visar vi vad den norska resenären vill göra på en potentiell semesterresa i Sverige.

Norska_resenarers_googlesokningar.png
Artikel

Norska resenärers Googlesökningar om Sverige

Mars 2023. I Norge så har norska reserelaterade sökningar på Google om Sverige ökat med +104% 2022 jämfört med 2021. Vad googlade norrmän på när de ville till Sverige 2022?

Använd gärna filmen

Filmen finns att ladda ner här. Använd den gärna för att berätta om målgruppen i presentationer, på webbinarier eller i sociala medier. Här finns även en 15 sekunders trailer att använda fritt.

Fördjupning; Resenärerna i Norge, Danmark, Finland och Sverige.

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.