Our other websites:

Varumärket Sverige

Visit Sweden jobbar tillsammans med andra Sverigefrämjare för att stärka varumärket Sverige. Att veta vad som driver resenärernas besök till Sverige är viktigt för att nå dem med rätt budskap. Här delar vi med oss av den internationella synen på Sverige som land och resmål.

Varumärket Sverige som resmål

Vi följer kontinuerligt hur resenärer från andra länder upplever Sverige. I följande publikationen kan du fördjupa dig i vad de tycker.

alexander_hall-national_park-7000.jpg
Foto: Alexander hall/imagebank.sweden.se
Rapport

Resenärernas bild av Sverige som land och resmål

December 2022. Sverige uppfattas som ett modernt, öppet och hållbart land, med vacker, unik och orörd natur. I den här rapporten kan du läsa om den globala resenärens bild av Sverige. De tycker exempelvis att det är tryggt, säkert, lätt att resa hit samt gästvänligt.

En man sitter på en trähydda beläget uppe på ett berg och tittar ut över skog och en sjö.
Foto: Martin Edström/imagebank.sweden.se
Rapport

Resenärens bild av Sverige

2021. Visit Sweden Brand Tracking. Bilden av Sverige är fortsatt mycket positiv, och att intresset för att besöka Sverige på semestern är stort. Den internationella målgruppen lite längre fram, och den svenska målgruppen inom det närmaste året.

Hydda med glasväggar och två stolar inuti beläget omgivet av skog nära en sjö.
Foto: Martin Edström/imagebank.sweden.se
Rapport

Omvärldens bild av Sverige

2021. Nation Brands Index. Sverige som varumärke är starkt och stabilt över tid. Uppfattningen av Sverige som land är fortsatt positiv, det visar en erkänd global rankinglista där Sverige försvarar sin niondeplats bland 50 länder.

Varumärkeslöftet och varumärkesmanifestet

En varumärkesplattform beskriver den gemensamma riktningen för att positionera Sverige som resmål. Den vänder sig till alla som arbetar för och i besöksnäringen, som ett hjälpmedel för att jobba mot samma mål. I ett första steg har vi tagit fram ett varumärkeslöfte och ett manifest som ni kan ta del av här. Arbetet fortsätter, och vi kommer löpande uppdatera denna sida.

Längd: 1.14. Ladda ner filmen på svenska, engelska, franska och tyska här. Hjälp gärna till att sprida varumärkeslöftet i icke-kommersiella sammanhang.

Tillsammans mot ett mer medvetet resande

En ny era börjar nu. En tid att möta världen med nya ögon. Där resande handlar om att skapa bestående värden. För individen, samhället och planeten. I Sverige tänker vi gärna nytt och annorlunda. Vi gillar att gå vår egen väg, oavsett om det handlar om värderingar, innovation eller livsstil. Men att gå sin egen väg betyder inte att göra det ensam. Tillsammans vill vi som arbetar för att stärka Sverige som resmål utforska morgondagens turism. Ett nytt sätt att resa, meningsfullt och medvetet, med upplevelser som utvecklar både resenär och resmål. En ny era börjar nu. Och det är vi som leder den framåt. Välkommen till Sverige!

Målgrupp

Den nyfikna upptäckaren

Joint initiative for sustainability. Let’s move together towards more conscious travelling and tourism

Visit Sweden, in cooperation with several other players in the Swedish hospitality industry, has developed and launched a new brand platform with the aim to strengthen the branding for Sweden as a destination. With this initiative, our ambition is to provide a clear and inspirational branding platform and to join forces to actively work together to achieve the government's vision for tourism - "By 2030, Sweden is the world's most sustainable and attractive travel destination, based on innovation".

Frågor kring varumärkesarbetet?

Nils Persson - till hemsidan.jpg

Nils Persson

Chief Marketing Officer, Brand & Marketing

nils.persson@visitsweden.com

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.