Hoppa till innehåll
anna_öhlund-dog_sledding_adventure-6470.jpg
Foto: Anna Öhlund/imagebank.sweden.se

Hållbar turism i praktiken

För att öka takten för hållbar turism och besöksnäring i Sverige behöver vi fortsätta jobba tillsammans utifrån våra olika roller och ansvar. I Sverige ligger vi i framkant men vi behöver göra ännu mer och det gäller oss alla oavsett om man jobbar nationellt, regionalt eller lokalt. En viktig del är att vi delar kunskap och erfarenheter med varandra.
Senast uppdaterad:15 november 2023

Syftet med den här seminarieserien är att Visit Sweden och Tillväxtverket tillsammans med besöksnäringen ska lyfta frågor som handlar om hållbar turism och besöksnäring i Sverige. I det tredje seminariet fokuserar vi på hållbarhet i praktiken och tar upp olika exempel på aktörer som arbetar med hållbarhet idag.

Längd: 1.01.13.

Hållbar turism i praktiken

Framtiden kräver omställning av alla branscher, inklusive turism och besöksnäringen. Men, hur gör vi våra visioner i strategier och policies till verklighet? Hur kan hållbar turism se ut i praktiken? Vilka utmaningar behöver vi lösa och vilka möjligheter ser vi framåt?

I det tredje webbinariet i Tillväxtverkets och Visit Swedens seminarieserie kring hållbar turism lyfter vi exempel på arbete som pågår runt om i landet. Vi får tar del av både regioners, destinationers och företagens perspektiv.

Medverkande: Linda Gustafsson Region Örebro, Fredrik Ahlbin Tourism in Skåne, Marie Linde Turistrådet Västsverige & Torbjörn Backlund Ramsvik Stugby & Camping samt Anna-Lena Wallin Destination Järvsö.

Vill du ställa frågor till de medverkande, kontakta dem via e-post länkarna nedan: