Hoppa till innehåll
Friends by the water
Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se

Kunskapsbank för svensk besöksnäring

I vårt uppdrag att marknadsföra det hållbara resmålet Sverige tar vi fram en mängd data och insikter. Här delar vi med oss av våra kunskaper om målgrupper, budskap och kanaler. Vi vill med den kunskapen inspirera och ge er nya insikter och idéer till spetsig marknadsföring och hur ni som region, destination eller företag kan rikta ert utbud till svenska och internationella besökare.

Vad är du intresserad av?

anders_tedeholm-wildflower_field-8158
Foto: Anders Tedeholm/imagebank.sweden.se

Testa dina kunskaper

Vilken målgrupp riktar sig Visit Sweden till i sina kampanjer för att locka resenärer till Sverige?

Nytt kunskapsunderlag:

 • En ikonbild med fyra illustrationer kring hållbarhet och hållbar turism.

  Verktygslåda - Kommunicera med den medvetna resenären

  För att attrahera nya kunder är det viktigt att som en del i hela erbjudandet berätta om sitt hållbarhetsarbete. Den medvetna resenären väljer upplevelser som utvecklar både sig själv som resenär, resmålet och företagen de besöker och 44% av de globala resenärerna med Sverigeintresse tar redan idag, eller kommer att ta miljöhänsyn framåt. Vad målgruppens definition av ”att ta miljöhänsyn” är spänner från att uppleva lokala initiativ - upplevelser som ägs och drivs av människor som bor på orten - till att bo miljöcertifierat. Verktygslådan innehåller fakta och insikter, hur du når din målgrupp samt handgripliga tips om hur du praktiskt gör det.

  Gå till verktygslådan
 • 3N9A5149Tina Stafren_kb.jpg
  Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se

  Svensk kulturturism 2023 - en förstudie

  Kulturturism växer i attraktivitet världen över och Sverige som destination har mycket att erbjuda på området. Eftersom det saknas en nationellt etablerad, tydlig bild av vad som definierar kulturturism, och kunskaper och insikter om kulturturismens potential, har Visit Sweden tillsammans med Tillväxtverket tagit initiativ till denna förstudie.

  Läs artikeln och ladda ner förstudien

Vilka målgrupper når du idag?

Stärk din kunskap om din målgrupp eller hitta en ny målgrupp.

Vi vet vem, var och hur!

Under målgrupper berättar vi mer om de olika ländernas resenärer, vad gillar de med Sverige, vad vill de göra här, vad de googlar på om Sverige. Under budskap tar vi mer upp vem vi ska rikta marknadsföringen till och vad vi ska berätta. Hur du når ut till dina kunder presenteras i kanaler där vi både tar upp de digitala kanalerna och de kanaler som finns via samarbeten med researrangörer.

Det mest aktuella...

Det nyaste på Kunskapsbanken.

 • En person sitter utomhus vid ett cafébord och dricker kaffe och har flera kakor och bullar på ett fat framför sig.
  Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se
  Artikel

  Temperaturmätningen bland svenska resenärer

  Augusti 2023. Trots en fortsatt hög inflation, höjda räntor och flera andra orosmoment i omvärlden är det tydligt att svenskarna fortsätter planera att resa på semester, både i Sverige och utomlands. Läs den senaste temperaturmätningen bland svenska resenärer.

 • Webbinarium

  Open Data

  Lyssna på Visit Swedens webbinarium om en internationellt standardiserad informationsstruktur för digitalt innehåll på internet. Öppen och nationell koordinerad data har visat sig bli allt viktigare i kampen om resenärer och potentiella besökares uppmärksamhet.

 • En hand håller ett kreditkort mot en kortterminal.
  Foto: Lieselotte van der Meijs/imagebank.sweden.se
  Artikel

  Följ resenärer via korttransaktionsdata

  Juni 2023. Sedan 2021 haft vi haft ett kunskapssamarbete med korttransaktionsdata från företaget Nets. Målet har varit att se om man kan använda datan från korttransaktioner för att bättre första resenärers drivkrafter för att utveckla marknadsföringen.

Snabblänkar till:

Webbinarier

ArtikelSenast uppdaterad: 29 september 2023
Webbinarier

Nyhetsbrev

ArtikelSenast uppdaterad: 28 september 2023
Nyhetsbrev

När har utländska resenärer ledigt

ArtikelSenast uppdaterad: 27 september 2023
När har utländska resenärer ledigt

Det mest populära...

Vad andra just nu läser på Kunskapsbanken.

 • En ikonbild föreställande en familj om tre.
  Artikel

  Kort om Tyskland 2023

  Augusti 2023. Artikeln ger dig en överblick över Tyskland som nation. Tysklands ekonomiska läge, helgdagar och semester samt hur långt de kommit i digitaliseringen.

 • Två killar i midsommarkrans i en park. Den ena killen pussar den andra killen på kinden som skrattar.
  Foto: Per Bifrost/imagebank.sweden.se
  Rapport

  Kulturturism - Fyra stora trender

  Fyra stora trender banar väg inom kulturturism de närmaste åren: Resenärer söker efter autentiska och minnesvärda upplevelser. Vardagsfirande och lokala nöjen blir viktiga inslag i kulturupplevelsen. Resenärer söker hållbara kulturupplevelser.

 • Två personer står med ryggen mot och pekar på en karta över Sverige.
  Foto: Fredrik Larsson
  Webbinarium

  Varför samarbeta med internationella researrangörer?

  Vad har man som företagare i besöksnäringen att vinna på att samarbeta med internationella researrangörer? Hur fungerar det och vad är det som krävs? Matnyttiga tips kryddat med korta inspel från olika aktörer som har egna erfarenheter av att ha gjort det.

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.