Our other websites:
Friends by the water
Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se

Kunskapsbank för svensk besöksnäring

Välkommen till Visit Swedens kunskapsbank. I vårt uppdrag att marknadsföra det hållbara resmålet Sverige tar vi fram en mängd data och insikter. Här delar vi med oss av våra kunskaper om målgrupper, budskap och kanaler. Vi vill med den kunskapen inspirera och ge er nya insikter och idéer till spetsig marknadsföring och hur ni som region, destination eller företag kan rikta ert utbud till svenska och internationella besökare.

225LS_1668
Foto: Lars Sjöqvist/Visit Sweden

Visste du att...?

Vilka av våra nordiska grannländer Norge, Danmark och Finland är mest intresserade av att resa till Sverige på semester?

Vilka målgrupper når du idag?

Stärk din kunskap om din målgrupp eller hitta en ny målgrupp.

Vi vet vem, var och hur!

Under målgrupper berättar vi mer om de olika ländernas resenärer, vad gillar de med Sverige, vad vill de göra här, vad de googlar på om Sverige. Under budskap tar vi mer upp vem vi ska rikta marknadsföringen till och vad vi ska berätta. Hur du når ut till dina kunder presenteras i kanaler där vi både tar upp de digitala kanalerna och de kanaler som finns via samarbeten med researrangörer.

Nytt kunskapsmaterial:

  • Kvinna i klarröd jacka i skogen står och blundar med händerna längs med sidorna och handflatorna riktade framåt. Bakom henne finns träd och ett tält är uppställt några meter bort.
    Foto: Tina Axelsson/imagebank.sweden.se

    Nytt inom naturturism

    Vad vill naturbesökare göra och uppleva i Sverige. Hur söker de information om sin resa via Google, vilka ord och teman trendar. Vad de tyckte om sin upplevelse när de var här och vad trendar inom naturturism. I filmer, artiklar, rapporter och infografer presenteras ny kunskap som kan vara intressant för dig som arbetar med naturturism.

    Läs och inspireras

Det mest aktuella...

Det nyaste på Kunskapsbanken.

Bilden visar Gamla stans taknockar i ett vintrigt Stockholm, isen ligger på Riddarfjärden.
Foto: Ulf Grünbaum/Imagebank.sweden.se
Artikel

Temperaturmätningen bland svenska resenärer januari 2023

Trots en fortsatt hög inflation, höjda räntor och flera andra orosmoment i omvärlden är det tydligt att svenskarna fortsätter planera att resa på semester, både i Sverige och utomlands. Läs januaris temperaturmätning bland svenska resenärer.

Bilden visar en husvagn uppställd på en naturnära campingplats. Två personer sitter i solstolar utanför och njuter i solen.
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se
Artikel

Campinggäster i Sverige, en trogen målgrupp som stannar länge

Campingsemester i Sverige är intressant bland både svenska och tyska resenärer. Campinggäster stannar ofta längre, är mer intresserade av att ta hand om naturen och vill uppleva den svenska landsbygden, vandra och shoppa. Läs mer om dem.

tina_stafrén-baking_crispbread_with_a_guide-8650.jpg
Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se
Artikel

Den svenska målgruppen nu och framåt

November 2022. Hur ser svenskars resande ser ut efter pandemin. Vad ser vi i statistiken över gästnätter och hur har Sverige klarat sig i förhållande till övriga Norden? Läs hela artikeln och inspireras till att fortsätt jobba med en viktig marknad – den svenska.

Det mest populära...

Vad andra just nu läser på Kunskapsbanken.

3N9A6462 mer kvalljus (1) - NYx.jpg
Foto: Tina Stafren/imagebank.sweden.se
Rapport

Trender 2022 och framåt

September 2022. Vi presenterar i den här rapporten sju globala trender och nio konsumenttrender där störst fokus ligger på de nio konsumenttrenderna som alla bryts ned i mindre delar där varje mindre del exemplifieras. Läs och inspireras.

Det är höst och en kvinna sitter på en mossig sten i skogen och blundar.
Foto: Henrik Trygg/Imagebank.sweden.se
Artikel

Naturturism - fyra trender i tiden

Den starkaste associationen till Sverige är vår vackra natur och naturen ses vara en källa för inspiration, upptäckarglädje och läkande. De senaste trenderna inom naturturism visar att resenärer idag längtar efter det lokala, personliga och hållbara i naturen.

Tre personer står bredvid varandra och skrattar och ser glada ut. De är utomhus vid vatten och har somriga kläder på sig.
Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se
Rapport

Besöksnäringens målgruppsguide

2022. Vilka resenärer har störst potential att spendera mer tid och lägga mer pengar i Sverige? Stort fokus ligger på våra tre delsegment till den globala resenären; nyfikna upptäckare, vardagssmitande livsnjutare samt aktiva naturälskare.

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.