

Kunskapsbank för svensk besöksnäring
I vårt uppdrag att marknadsföra det hållbara resmålet Sverige tar vi fram en mängd data och insikter. Här delar vi med oss av våra kunskaper om målgrupper, budskap och kanaler. Vi vill med den kunskapen inspirera och ge er nya insikter och idéer till spetsig marknadsföring och hur ni som region, destination eller företag kan rikta ert utbud till svenska och internationella besökare.
Vad är du intresserad av?

Testa dina kunskaper
Vilken målgrupp riktar sig Visit Sweden till i sina kampanjer för att locka resenärer till Sverige?
Nytt kunskapsunderlag:
- Gå till verktygslådan
Verktygslåda - Kommunicera med den medvetna resenären
För att attrahera nya kunder är det viktigt att som en del i hela erbjudandet berätta om sitt hållbarhetsarbete. Den medvetna resenären väljer upplevelser som utvecklar både sig själv som resenär, resmålet och företagen de besöker och 44% av de globala resenärerna med Sverigeintresse tar redan idag, eller kommer att ta miljöhänsyn framåt. Vad målgruppens definition av ”att ta miljöhänsyn” är spänner från att uppleva lokala initiativ - upplevelser som ägs och drivs av människor som bor på orten - till att bo miljöcertifierat. Verktygslådan innehåller fakta och insikter, hur du når din målgrupp samt handgripliga tips om hur du praktiskt gör det.
Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se Läs artikeln och ladda ner förstudienSvensk kulturturism 2023 - en förstudie
Kulturturism växer i attraktivitet världen över och Sverige som destination har mycket att erbjuda på området. Eftersom det saknas en nationellt etablerad, tydlig bild av vad som definierar kulturturism, och kunskaper och insikter om kulturturismens potential, har Visit Sweden tillsammans med Tillväxtverket tagit initiativ till denna förstudie.
Vi vet vem, var och hur!
Under målgrupper berättar vi mer om de olika ländernas resenärer, vad gillar de med Sverige, vad vill de göra här, vad de googlar på om Sverige. Under budskap tar vi mer upp vem vi ska rikta marknadsföringen till och vad vi ska berätta. Hur du når ut till dina kunder presenteras i kanaler där vi både tar upp de digitala kanalerna och de kanaler som finns via samarbeten med researrangörer.
- Målgrupper - vem vill semestra i Sverige?
- Budskap - vad ska vi berätta?
- Kanaler - hur når vi ut till dem?
Arbetar du inom natur-, kultur- eller måltidsturism?
Det mest aktuella...
Det nyaste på Kunskapsbanken.
Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se ArtikelTemperaturmätningen bland svenska resenärer
Augusti 2023. Trots en fortsatt hög inflation, höjda räntor och flera andra orosmoment i omvärlden är det tydligt att svenskarna fortsätter planera att resa på semester, både i Sverige och utomlands. Läs den senaste temperaturmätningen bland svenska resenärer.
- Webbinarium
Open Data
Lyssna på Visit Swedens webbinarium om en internationellt standardiserad informationsstruktur för digitalt innehåll på internet. Öppen och nationell koordinerad data har visat sig bli allt viktigare i kampen om resenärer och potentiella besökares uppmärksamhet.
Foto: Lieselotte van der Meijs/imagebank.sweden.se ArtikelFölj resenärer via korttransaktionsdata
Juni 2023. Sedan 2021 haft vi haft ett kunskapssamarbete med korttransaktionsdata från företaget Nets. Målet har varit att se om man kan använda datan från korttransaktioner för att bättre första resenärers drivkrafter för att utveckla marknadsföringen.
Snabblänkar till:
När har utländska resenärer ledigt
Det mest populära...
Vad andra just nu läser på Kunskapsbanken.
- Artikel
Kort om Tyskland 2023
Augusti 2023. Artikeln ger dig en överblick över Tyskland som nation. Tysklands ekonomiska läge, helgdagar och semester samt hur långt de kommit i digitaliseringen.
Foto: Per Bifrost/imagebank.sweden.se RapportKulturturism - Fyra stora trender
Fyra stora trender banar väg inom kulturturism de närmaste åren: Resenärer söker efter autentiska och minnesvärda upplevelser. Vardagsfirande och lokala nöjen blir viktiga inslag i kulturupplevelsen. Resenärer söker hållbara kulturupplevelser.
Foto: Fredrik Larsson WebbinariumVarför samarbeta med internationella researrangörer?
Vad har man som företagare i besöksnäringen att vinna på att samarbeta med internationella researrangörer? Hur fungerar det och vad är det som krävs? Matnyttiga tips kryddat med korta inspel från olika aktörer som har egna erfarenheter av att ha gjort det.