Hoppa till innehåll
henrik_trygg-skiing-139(1).jpg
Foto: Henrik Trygg/imagebank.sweden.se

Marknadsföring i en föränderlig värld

Idag är det viktigt att ni kommunicerar det allra viktigaste först. Väck uppmärksamhet med en bra rubrik, en fin bild eller film. Prata om det ni brinner för, er passion och er verksamhet. Har ni mycket att berätta är det bättre att dela upp det ni vill säga i flera delar. I den här filmen visar vi hur ni kan tänka.
Senast uppdaterad:18 mars 2024

Längd 15.37 minuter.

Tre typer av kanaler:


Ägd media

Egna kanaler som ni själva kan styra över vilket innehåll som presenteras. Exempelvis er hemsida, er blog, era sociala konton, ert nyhetsbrev.

Förtjänad media

Omtalanden; dvs betyg/recensioner, rekommendationer, delningar, reposts.

Betald media

När du betalar för att få synlighet är det betald media. Det kan till exempel vara annonsering på Google, displayannonsering, betalade influencers, betald content, annonsering i sociala medier.

När ni kan förena alla dessa tre kanaler och får dem att samverka, då uppstår den magi ni vill åt. Då kommer ni få ut max av varje satsad krona/minut.

Tre tips för att lyckas:

  1. Våga sticka ut
    Det är bättre att smala av ditt utbud och erbjuda nischade erbjudande för att verkligen träffa de som är mest relevanta, dvs de ni har störst sannolikhet att leverera en riktigt bra produkt till. Det är lättare att bryta igenom mediabruset med ett nischat paket.
  2. Var förändringsbenägen och våga testa nytt
    Det enda vi säkert vet är att vi inte vet. Anamma det och gör det till en livsstil. En kontinuerlig anpassning till en värld där allt ändras hela tiden kommer att krävas av oss som företag. Hoppa på den livsstilen och våga testa nytt, och utvärdera, och testa igen. Lär längs vägen.
  3. Skaffa ett syfte
    Det du brinner för, är passionerad för, använd dig av det när du kommunicerar med dina kunder. 7 av 10 väljer idag varumärken som har liknande eller samma värderingar som en själv. Dina kunder kommer att bli mer lojala med dig som företag om de kan identifiera sig med dina värderingar. Våga tala om vad du står för, vilket som är ditt syfte.

Missa inte del 2 och 3 i serien om hur du kommer igång med din närvaro online