Hoppa till innehåll

Det brittiska medielandskapet och mediekonsumtionen

Att arbeta med Public Relations (PR) som kanal är ett kraftfullt sätt att nå ut till potentiella besökare. Här är en kort bild över det brittiska medielandskapet och var britter i huvudsak konsumerar media.
Senast uppdaterad:28 november 2023

Det brittiska medielandskapet

Medielandskapet i Storbritannien är ett av världens största, rankat till nummer två efter USA, med många stora, globala aktörer. Detta beror förstås delvis på språket men även att många har sitt huvudkontor i Storbritannien. Medier har fått förändra hur de bedriver sin verksamhet i och med digitaliseringen. Ett exempel är tidningen The Guardian.

Theguardian.com är idag Storbritanniens 14:e största webbsida och finns även på de viktigaste sociala kanalerna Facebook, Youtube, Twitter och Instagram. Som App finns The Guardian för både iOS och Android – iPhone, iPad och Smartphone.

De brittiska resenärernas mediekonsumtion

  • Hälften av britterna använder sociala medier minst en timme om dagen som en del av kanalmixen. 40% använder internet minst en timme om dagen för att ta del av nyheter, 1 av 3 läser dagstidningen i pappersversion och ytterligare 1 av 3 läser en tidskrift i pappersversion minst en timme per dag.
  • Hälften lyssnar på radio.
  • 7 av 10 lägger minst en timme per dag att titta på TV.
  • Hälften svarade att filmer och TV-serier haft en betydelse för intresse eller val av land man semestrade i.