Hoppa till innehåll
Pressrelease26 januari 2022

Bodviken vid Höga kusten är på nytt nyhet hos Visit Sweden

Snöskotrampad del av Högakustenleden - exotisk förlängning av Visit Swedens internationella marknadsföringskampanj för Sverige som resmål.
oombfc8wjkdjhmh5y1mw.jpg

Knappt är nyheten känd om den snöskoupptrampade sträckan längs Högakustenleden, som passerar längs Bodviken, förrän Visit Sweden lyfter fram det i sin internationella marknadsföring, för att öka intresset för Sverige som resmål.


Initiativet som Örnsköldsviks kommun tillsammans med STF lokalt har tagit är ett alldeles utsökt exempel på hur man tillvaratar det intresse som vår internationella reklamkampanj för Sverige som resmål skapar, säger Visit Swedens VD Susanne Andersson, som inte skulle ha något emot att själv ta en tur längs den upptrampade leden.

- Här omvandlar man en till synes outnyttjad resurs till en exotisk upplevelse och ett erbjudande som bockar av det mesta som nyfikna Sverigeresenärer letar efter, fortsätter Susanne.

- Vi ser nu hur allt fler kommuner, besöksnäringsaktörer och regioner väljer att haka på kampanjen genom att etablera eller utveckla besöksmål och kommunikation där Örnsköldsvik är en av dem, säger Susanne.

Det var i december som Visit Sweden lanserade en stor internationell kampanj om Sverige som resmål, där mindre kända destinationer och platser lyftes fram som alla har det gemensamma – att de är mer kända som produkter i IKEAs sortiment. Däribland Bodviken.

Omkring 2 miljarder människor har på mindre än två månader nåtts av kampanjen och cirka 1400 artiklar har skrivits i medier i över 60 länder.

- Vi har valt en ödmjuk hållning där vi lyfter fram det vi vet uppskattas i kombination med sådant många längtar extra mycket efter på grund av pandemin. Allt paketerat med budskap om att man är välkommen till Sverige när det blir möjligt att resa igen, avslutar Susanne Andersson, Visit Swedens VD.

  Några av Visit Swedens publiceringar om snöskovandringen längs Bodviken:

  Facebook: https://www.facebook.com/49607452291/posts/10159993088762292/?d=n

  Instagram: https://www.instagram.com/p/CY_BChToMF9/

  Det statligt ägda marknadsföringsbolaget Visit Sweden marknadsför Sverige som resmål i en rad länder, inklusive Sverige, för att öka just nyfikenheten och intresset att uppleva Sverige. Det är sedan besöksnäringens och besöksnäringsaktörerna som skapar tillgängliga erbjudanden för att locka de nyfikna till en bokning.

  Under hela pandemin har Visit Sweden fortsatt marknadsföra Sverige som resmål, något som visat sig vara en lyckad strategi. Ökningen av antalet turism- och semesterrelaterade googlesökningar har mellan åren 2019 och 2021 ökat med drygt 8 procent i de länder Visit Sweden marknadsfört Sverige. Att jämföra med ca 2 procents ökning totalt sett internationellt.

  Detta letar Sverigeresenärer framför allt efter:lättillgängliga naturupplevelser, ofta med städer som bas. Platser med mindre trängsel och lokalt genuina upplevelser. Vällagad och välsmakande mat och spännande boendealternativ. Alltsammans allt mer hållbart än tidigare.

  De länder Visit Sweden marknadsför Sverige i:Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Nederländerna, Storbritannien, Frankrike, USA, Indien, Kina.

  För mer information

  Visa alla nyheter