Hoppa till innehåll
Nyhet31 augusti 2022

Så hamnade Skellefteå på TIME Magazines lista över världens bästa platser att besöka 2022

Prestationen ligger så klart hos aktörerna i Skellefteå – att presentera och prestera utöver det lilla extra. Men hur hamnade Time Magazine i Skellefteå över huvud taget?
Vy över Älvsbacka.jpg
Foto: Skellefteå Kommun

På initiativ av marknadsföringsbolaget Visit Sweden genomfördes i samarbete med den norrländska destinationsorganisationen Swedish Lapland en visningsresa till en rad platser i norra Sverige under vintern 2021.

En del av Visit Swedens arbete var att kontakta och länka samman värdefull, internationell press med de svenska aktörerna och organisatörerna.

Ett av stoppen på norrlandsresan var Skellefteå, i samarbete med Visit Skellefteå. Där övernattade resans deltagare på det internationellt uppmärksammade The Wood Hotel. De besökte även det spektakulära Sara kulturhus, åt middag på Bryggargatan vid Skellefteälven, deltog på skotersafari och provade blåbärsvin från Idunn Wine i samhället Norsjö.

"Som alltid handlar det om att turist- och besöksnäringen levererar över förväntan och det är precis vad Skellefteåregionens aktörer gör" säger Visit Swedens kommunikationschef, Jim Hofverberg som själv kommer från Skellefteå.

Och resultatet lät inte vänta på sig: En av de mycket prestigefulla listplaceringarna bland världens topp-50 bästa besöksmål, bland ikoniska platser som Bali och Istanbul.

"Med den oerhört positiva utvecklingen i Norrland är det inte konstigt att omvärlden förundras och blir nyfikna. Detta är definitivt inte sista gången vi ser svenska destinationer skåpa ut mer välkända platser och besöksmål", säger Jim Hofverberg.

Att Skellefteå utsetts till ett av världens 50 bästa platser att besöka av TIME Magazine har även uppmärksammats av en lång rad andra internationella och svenska medier.

Så här skriver Time Magazine om Skellefteå:

”Trots att Skellefteå bara ligger drygt 20 mil söder om polcirkeln, utstrålar staden "obestridlig värme" skriver skribenten Brad Japhe. Vidare lyder motiveringen att staden ”är en magnet för moderna stadsbor, de som vill leva i samklang med naturen snarare än i opposition till den”.

Till Time Magazines artikel om Skellefteå

Marknadsföringsbolaget Visit Sweden som ägs av svenska staten arbetar sedan många år internationellt med pressinformation, pressrelationer, resebranschkommunikation och konsumentmarknadsföring i länder som anses extra viktiga för svensk besöksnäring, däribland USA. I flera länder har Visit Sweden lokala medarbetare som är experter på just sina marknader.

För mer pressinformation:

Jim Hofverberg
Kommunikationschef, Visit Sweden
[email protected]
Mobile: +46706446412
Pressjour: +4687891003

Marknadsföringsbolaget Visit Sweden har av den svenska regeringen det officiella nationella uppdraget att marknadsföra Sverige som turistland, för att bidra till visionen att Sverige år 2030 är världens mest hållbara och attraktiva resmål byggt på innovation. Genom marknadsföring som leder mot ett mer medvetet resande tillför Visit Sweden hållbart värde för svensk besöksnäring. Visit Sweden är ett statligt ägt aktiebolag med närmare 60 medarbetare. Bolaget som år 2021 omsatte cirka 175 miljoner svenska kronor är baserat i Stockholm med medarbetare i länder som värderas viktiga att finnas representerade i.

Visa alla nyheter