Hoppa till innehåll
Pressrelease28 maj 2019

Sverigekampanj vinner pris i Tyskland

Tysklands största tävling inom kommunikation på nätet, Deutscher Preis für Online Kommunikation, uppmärksammade destinationen Sverige under helgen. Visit Swedens kampanj The Edible Country fick en bronsmedalj i kategorin ”turism och underhållning”.
liocvyc1ihqcjkfuidfj.jpg

Tysklands största tävling inom kommunikation på nätet, Deutscher Preis für Online Kommunikation, uppmärksammade destinationen Sverige under helgen. Visit Swedens kampanj The Edible Country fick en bronsmedalj i kategorin ”turism och underhållning”.

Deutscher Preis für Online Kommunikation är det största priset inom kommunikation på webben i Tyskland. Under 2019 års gala, som avgjordes i Berlin i fredags, kom Sverigekampanjen The Edible Country på tredje plats i kategorin Touristik & Entertainment. Tyskland är en av världens största resemarknader och många länder, destinationer och reseföretag konkurrerar om de tyska resenärerna. 

Drömmen att uppleva den svenska naturen och samtidigt njuta av en gastronomisk måltid av råvaror direkt från omgivningen har slagit stort i bland annat Tyskland under vintern och våren. Kampanjen, som på tyska kallas ”Schweden - Ein Land wird Restaurant”, har utsetts som ”dagens bästa” i den tongivande branschtidningen Horizont. Den har också uppmärksammats i ett trettiotal andra artiklar i rikstäckande och regionala medier, hittills till cirka 3,2 miljoner tyskar.

Med kampanjen The Edible Country kan utländska turister boka ett specialdesignat träbord på tretton natursköna platser i Sverige via ett samarbete med Bookatable. I kampanjen lyfter Visit Sweden fram landet som världens största gourmetrestaurang, där gästerna kan laga en hälsosam gourmetmåltid av råvaror de själva samlar i skog och mark. Recepten med exempelvis abborre, enbär och kantareller har komponerats av kockarna Titti Qvarnström, Niklas Ekstedt, Anton Bjuhr och Jacob Holmström.

De utländska turister som Visit Sweden riktar Sverigemarknadsföringen till är mycket intresserade av att lära känna Sverige på ett djupare plan, exempelvis natur, kultur och livsstil, svensk mat och dryck samt svenska traditioner.

Nyligen blev det också klart att även researrangörer i Tyskland och Schweiz kommer att kunna erbjuda sina kunder möjlighet att boka de naturnära gourmetupplevelserna som en del av en paketerad Sverigeresa.

Bokningsbara bord över hela Sverige
Swedish Lapland: på Skeppsholmen i Arjeplog
Jämtland/Härjedalen: Bydalen, vid Dalsjön i Bydalsfjällen
Jämtland/Härjedalen: i Jämtlandsfjällen i Storlien
Dalarna: vid Klosters herrgård i Hedemora
Värmland: i naturreservatet Kittelfältet, mellan Molkom och Filipstad
Stockholms skärgård: på Utö i södra skärgården
Småland: nära Asa norr om Växjö
Småland: vid Skirösjön och Wallby säteri utanför Vetlanda
Västsverige: på Ramsvikslandet nära Smögen
Västsverige: vid Stensjön nära Gunnebo slott utanför Göteborg
Västsverige: vid Norrqvarns slussar vid Göta kanal mellan Vänern och Vättern
Halland: på sandstranden vid Ugglarp
Skåne: Ormanäs nära Höör

Kampanjsajt
www.visitsweden.com/ediblecountry
https://visitsweden.de/einlandwirdrestaurant

Kampanjfilm
https://youtu.be/IhSdxr1C-HU

Bokning via Bookatable.combookatable.co.uk/theediblecountry

Årets pristagare i Deutscher Preis für Online Kommunikation
https://www.onlinekommunikationspreis.de/best-of-2019/ (kategori 38)

För mer information
Bitte Olsson, pressansvarig Visit Sweden, [email protected], tel 0705-25 04 56 

Visa alla nyheter