Hoppa till innehåll
Bergaliv loft house
Foto: Martin Edström/imagebank.sweden.se

Målgruppsguide - Designintresserade nyfikna upptäckare

Utanför Sverige finns en målgrupp med stort intresse för Sverige och för att komma hit och uppleva vårt land under en semester. Det är till dem berättelser om destinationen Sverige och alla fantastiska upplevelser riktas. Vi kallar dem Globala resenärer. Bland dessa finns en del som tycker att design och arkitektur är extra viktigt.
Senast uppdaterad:22 mars 2023

Ett av segmenten inom De globala resenärerna som Visit Sweden har identifierat är de Nyfikna upptäckarna. Nyfikna upptäckare har en stor nyfikenhet på svensk kultur och livsstil och de vill se och göra så mycket som möjligt på sin Sverigesemester. De upptäcker gärna nya städer och platser och vill lära sig något nytt om Sverige när de är här. Bland dem finns det personer som tycker att design är extra viktigt – och till och med något som avgör var de väljer att resa. Vi kallar dem Designintresserade nyfikna upptäckare. Totalt handlar det om ca nio miljoner personer på våra fyra prioriterade marknader (Frankrike, Tyskland, Storbritannien och USA).

De Designintresserade nyfikna upptäckarna är intresserade av inredningsdesign, arkitektur eller mode. De vill uppleva arkitekturen, design eller shoppa svensk inredningsdesign eller mode på en Sverigesemester.

I den här guiden beskrivs denna grupp närmare. Du som är aktiv inom svensk besöksnäring kan med denna kunskap som utgångspunkt bättre förstå vad den Designintresserade nyfikna upptäckaren frågar efter och därmed hjälpa till att lyfta fram Sveriges mest attraktiva designupplevelser. Genom att berätta om och erbjuda det som intresserar målgruppen mest, ökar vi omvärldens lust till att komma till Sverige.