Our other websites:
anna_hållams-outdoor_eating-7312.jpg
Foto: Anna Hållams/imagebank.sweden.se
Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling

Måltidsturism

Arbetar du med mat och dryck? Vill du locka fler internationella gäster? Här hittar du massor av information och inspiration om vad måltidsturisten vill uppleva under sitt besök i Sverige.

Ta del av mer inspiration, insikter och kunskap!

Kunskapsbanken Måltid är en digital plattform skapad för att du som företagare, helt kostnadsfritt, ska få möjlighet att packa din kappsäck med massor av insikter och verktyg relaterat till internationell måltidsturism. Ta del av målgruppsanalyser, trendrapporter, inspirationsfilmer, webbinarier, artiklar, kurser och presentationer. Kanske får du nya idéer till spetsig marknadsföring och produktutveckling?

Materialet om måltidsturism som vi erbjuder här ingår i Visit Swedens "Exportprogram för måltidsturism" som mellan 2017 och 2022 finansieras genom Landsbygdsprogrammet/EU, Visit Sweden och programmets partners.

Varför fokusera på måltidsturism?

För att locka resenärer till vår del av världen vill vi ge dem genuina upplevelser som lever kvar långt efter att de kommit hem. Maten och drycken i Sverige är en väg att beröra människor, och att skapa intäkter.

Apple Valley
Foto: Christoffer Collin/imagebank.sweden.se
Film

Varför måltidsturism? En kort inspirationsfilm. (2.10 min)

Sverige har fantastiska upplevelser inom mat och dryck och en mattradition att vara stolt över. Hållbar, äkta och självsäker, där varje region i Sverige har sin egen mathistoria.

Senast publicerat

Allt vi skapar på Kunskapsbanken Måltid har till syfte att inspirera aktörer inom besöksnäringen till produkt-, kommunikations- och destinationsutveckling.

Livestreaming.JPG

Tomorrow's Food Travel #TFTSWEDEN 10/11, 2021

Välkommen till årets största digitala event inom måltidsturism - Tomorrow's Food Travel 2021! Ett skräddarsytt event för aktörer inom svensk besöksnäring med fokus på måltidsturism samt andra intressenter inom mat, dryck, destinations- och produktutveckling.

Steg för steg och möjlighetsanalys webb.jpg
Rapport

Steg för steg-guide för att lyckas inom måltidsturism

November 2021. Ta 3 steg och utvecklas inom ett område med stor potental - måltidsturism. Korta tipsiga webbartiklar, en fullmatad PDF (88 sid) och en ljudlista på Spotify. Som bonus ingår en Möjlighetsanalys (30 sid).

patrik_svedberg-traditional_crayfish_party-6421 (1).jpg
Foto: Patrik Svedberg/imagebank.sweden.se
Rapport

Konversationer på sociala medier & Matrelaterade sökningar om Sverige

Juli 2021. Vad pratas det om i sociala medier OCH vilka sökord används relaterat till måltidsupplevelser i Sverige? Lär dig vilka områden, aktiviteter och teman som intresserar och efterfrågas när potentiella resenärer digitalt söker på svensk mat och dryck (39 sid).

Omslag målgruppsguide.PNG
Foto: Tove Freiij/imagebank.sweden.se
Rapport

Målgruppsguide måltidsresenärerna

April 2021. Läs vår nya målgruppsguide med fokus på vad både den svenska och den internationella måltidsintresserade resenären vill uppleva under sin semester i Sverige. För båda målgrupperna är det viktigt att njuta av god mat och dryck på en Sverigesemester (13 sid).

Populäraste paketeteringarna 2021

Ta del av de paketeringar som fått flest besök hittills i år.

The Edible Country
Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se
Rapport

Trendrapport Måltidstrender 2020

2020. Vad påverkar svensk besöksnäring och måltidsturism under de kommande åren? Ta del av omvärldsspaningar och inspirerande exempel i vår purfärska trendrapport som tagits fram i samarbete med Kairos Future (25 sidor).

The Edible Country
Foto: August Dellert/imagebank.sweden.se
Artikel

Med naturen som kök och skafferi

2020. Utomhusmatlagning är en växande trend som passar utmärkt ihop med den svenska besöksnäringen. Läs en artikel fylld med tips, inspiration och utvalda riktlinjer för dig som erbjuder måltider i naturen.

Livestreaming.JPG

Tomorrow's Food Travel #TFTSWEDEN 10/11, 2021

Välkommen till årets största digitala event inom måltidsturism - Tomorrow's Food Travel 2021! Ett skräddarsytt event för aktörer inom svensk besöksnäring med fokus på måltidsturism samt andra intressenter inom mat, dryck, destinations- och produktutveckling.

Working from home
Foto: Melker Dahlstrand/imagebank.sweden.se
Webbinarium

3 sätt att lyckas med sin kommunikation

2020. I detta webbinarium får du tillgång till några enkla handfasta tips på hur du ökar din synlighet i digitala kanaler. Och du lär dig att skapa inspirerande innehåll för sociala medier såsom Facebook och Instagram (1 h).

harjedalspizza_3.jpg
Foto: Karl Vertergård, Vemdalen foto
Artikel

Kreativ krishantering gav klirr i kassan!

2020 var ett märkligt och utmanande år, inte minst för den hårt drabbade besöksnäringen. Men bortom konkurserna och frustrationen finns det också en hel del vinnare. Ta del av 9 goda exempel på framgångsrikt svenskt entreprenörskap mitt i pandemitider.

Polkagris
Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se

Storytelling

2020. Lär dig vad som krävs för att skapa en attraktiv story, den som får potentiella besökare att minnas just dig och din verksamhet. Alexandra Bylund från Mama Said Media guidar dig under ca 2 h. Pauser och uppgifter ingår.

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.